sobota 10. júna 2017

Ecce Vita | Neem Bylinná Zubná Pasta

Ecce Vita Neem Bylinná Zubná Pasta bio, vegan zubná pasta vhodná pre všetky tipy zubov

Máte skúsenosti s prírodnými zubnými pastami? 

Ja som doposiaľ vyskúšala len jednu a moc som z nej nadšená nebola. Nie že by bola zlá to nie robila čo mala len chutila pomerne zvláštne a po určitom čase mi z nej zostávalo zle. Preto som dlho po žiadnej prírodnej paste nesiahla. Lenže v balíčku zo stránky babickinazahrada.sk bola aj Nemm Bylinná zubná pasta od značky Ecce Vita.

Ecce Vita Neem Bylinná Zubná Pasta bio, vegan zubná pasta vhodná pre všetky tipy zubov

Ide teda o prírodnú pastu ktorá neobsahuje fluorid. Obsahuje ajurvédskou bylinou Neem ktorá je známa svojimi antibakteriálnymi účinkami. Okrem spomínanej bylinky pasta obsahuje aj mätu či esenciálne oleje. Vôňou je identická s klasickými bežne dostupnými pastami z obchodov. Aj keď vôňa pri tejto prírodnej paste nie je možno až tak výrazne mentolová ako sme bežne všetci zvyknutí.

Ecce Vita Neem Bylinná Zubná Pasta bio,vegan zubná pasta vhodná pre všetky tipy zubov + zoženie

Od pasty neočakávam nikdy veľa. Moja zubná hygienička hovorí že dôkladné vyčistenie zubov záleží od správnej techniky samotného čistenia. Pre niekoľkými rokmi som mala menšie problémy s belosťou zubu. Vtedajšia zubárka ku ktorej som chodila nevedela nič iné ako len trhať zuby, nesnažila sa o žiadnu liečbu jednoducho ma tlačila len ku vytrhnutiu s čím som nesúhlasila. Našla som si preto nového zubára ktorému som povedala čo ma trápi a že jednoducho nechcem o zub prísť. Povedala som mu celú historku a ten sa len chytal za hlavu čo mu hovorím. Po vyšetrení bolo jasné že mám zápal ktorý sa bežne lieči a netrhá sa pri ňom žiadny zub. Takže tým, že som sa nenechala ovplyvniť študovanou lekárkou som si prakticky zachránila zub. Viem prísť o zub nie je žiadna tragédia ale keď je možnosť vyliečiť sa aj iným spôsobom ako tým najradikálnejším skúsim najprv všetko čo sa dá a až potom prejdem k poslednému kroku. No späť ku zubnej paste- zase som odbočila od témy, čo je v mojom prípade bežná prax, hehe veď ma už poznáte.


Na to, že ide o prírodnú pastu milo ma prekvapila účinkami. Vôňa aj chuť sú veľmi príjemné ale vôňu som už opisovala v úvode. Bála som sa jedinej veci, a to takej že pasta nebude peniť až tak ako bežne dostupné. Moje obavy boli neoprávnené. Penenie je rovnaké ako u každej inej pasty. Podľa popisu by mala pasta pomáhať v prevencii zubného kazu, v odstraňovaní zubného kameňa a v starostlivosti o zdravé zuby a ďasná. Robiť recenziu na zubnú pastu dá povie vám pekne zabrať. Neviem nikdy som zubné pasty neriešila. Čo je možno chyba keďže dnes by som o nich vedela omnoho viac. Viem jedno pasta robí to čo má. Vyčistí zuby (prekvapilo) a môj dych je po použití svieži. Znie to ako klišé z reklamy no je to tak. Konzistencia pasty je na začiatku krémová. Ale postupom času začne pasta v obale tuhnúť a vytláča sa vo z tuby horšie. Netreba vyvinúť žiadnu hrubú silu stačí naozaj o niečo viac zatlačiť aby pasta z tuby vyšla. Čo sa týka množstva pastu si dávam na celú plochu zubnej kefky nie moc ale nie ani málo. Snažím sa dodržiavať presnú líniu kefky. Takéto množstvo pasty sa mi osvedčilo a túto techniku používam už niekoľko rokov.


Aj keď ide len o cestovné balenie obsahovo pasta vystačí na niekoľko použití. Mne osobne takéto cestovné balenia vyhovujú. Obsah vystačí na toľko použití, že človek si vie na daný produkt vytvoriť vlastná názor. Celkovo ide o druhú prírodnú pastu ktorú som mala možnosť vyskúšať. Určite je táto príjemnejšia ako predošlá či už konzistenciu, funkčnosťou ale hlave chuťou. Ak ste v prírodných pastách rovnaký nováčik ako ja- skúste vyskúšať práve Ecce Vita zubnú pastu. Netvrdím, že sa teraz preorientujem na prírodné pasty ale rada produkty striedam. Preto nie je vylúčené, že sa o nejaký čas ku tejto značke vrátim.


Ecce Vita Neem Bylinná Zubná Pasta cestovné balenie/vzorka má 10 gramov a stojí 0,80 €.
Viac prírodných produktov nájdete na www.babickinazahrada.sk.


Máte skúsenosti s prírodnými zubnými pastami? Aké pasty používate?
Určite mi napíšte dole do komentáru.



4 komentáre:

  1. Zatial som nemala ziadnu prirodnu pastu, ale tato vyzera fajn :). A ja mam inak zubara, ktory mi nastastie zuby netrha aj v krajnych pripadoch :)
    LIFE IN PICTURES BY LU


    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Treba skúšať nové veci! A určite nejakú prírodnú zubnú pastu vyskúšaj človek si na takýto produkt musí zvyknúť a vytvoriť vlastný názor. :) Tak to je super že máš fajn zubára, pri mojom strachu z ihiel bol zubár vždy postrachom- pri každej preventívnej prehliadke som sa triesla čo sa bude diať. Preto bola nevyhnutá zmena zubára teraz mám všetko pod jednou strechou od zubára cez dentálnu hygienu a aj strach ma trochu prešiel. Všetko je to o správnom prístupe samotného lekára ak sa správa ku pacientovi slušne človek sa hneď cíti lepšie aspoň ja to tak mám. :)

      Odstrániť

Ďakujem za Tvoj komentár! Ten sa objaví hneď po schválení. Zároveň Ťa žiadam aby si nevkladal do komentáru žiadny odkaz na giveaway. V prípade že sa v komentári takýto odkaz ukáže. Tvoj komentár nebude schválený. Ďakujem za pochopenie.

P.S.: Na všetky komentáre odpovedám postupne, preto buď trpezlivý. Odpoveď na svoj komentár dostaneš. Ak máš nejakú otázku a chceš dostať rýchlejšiu odpoveď môžeš ma kontaktovať na mail lifeisbeautifulosobnyblog@gmail.com.