nedeľa 15. januára 2023

Favorite Products 2022 - Makeup

 




Sama tomu neverím, ale je to ďalší príspevok. Nie som typ človeka ktorý si na začiatku nového roka dáva predsavzatia ale niekde vo vnútri som si v úvode roka sama pre seba povedala, že budem trochu častejšie aktívna. Ono popravde? Popri práci, domácnosti a končení vysokej školy to príliš nejde. Ale snažím sa. Snáď sa Vám prvý príspevok (link TU) po dlhom čase páčil. Budem rada keď mi dáte dole do komentáru vedieť svoj názor na predošlý ale aj tento príspevok. 

V tom dnešnom Vám ukážem mojich favoritov v kategórii dekoratívnej kozmetiky. Tak ako pri skin care tak aj pri makeupe som svoju zbierku zredukovala len na pár produktov ktoré používam na dennej báze a mám už niekoľké balenie. 

 
Dior Forever Skin Glow v odtieni 2N Natural. Tento makeup od Dioru je hydratačný a rozjasňujúci zároveň. Raz sa mi do rúk dostala vzorka práve v odtieni 2N. Tento odieť mi dokonale sadol. Konečne makeup ktorý mi ideálne sedí s tónom pleti. Makeup mám SPF ochranu 20. Na leto to nie je úplný ideál ale ak si pred aplikáciu nanesiem ešte opaľovací krém na tvár tak to bohato postačuje. Krytie má tento produkt stredné. V mojom prípade zakryje všetky nedokonalosti pleti ktoré ma trápia. Väčšie problémy ako sú kruhy pod očami alebo občasné akné zakryje korektor. Pleť je po aplikácii zjednotená a prežiarená. Nerobí ani maskový efekt do pleti sa skvelo zapracuje (na aplikáciu používam beautyblender) má tekutú konzistenciu a jeho nanášanie je efektívnejšie práve s penovou hubkou. Vydrž je dobrá. Makeup v pohode vydrží na pleti cca 8-10 hodín. Postupne sa mi stráca v okolí nosa hlavne teraz v zimnom období kedy viac smrkám a tým si logicky makeup zotieram dole. Po cca 6 hodinách sa sem tam zleje v očnom okolí ale to mne robí 95% makeupov ktoré som kedy používala. Za mňa je tento produkt skvelý. To čo od neho očakávam spĺňa. 

Dior Forever Skin Correct v odtieni 2N Natural. Spolu s makeupom používam aj Dior korektor. Kúpila som ho vtedy v nejakom výhodnom balíčku práve aj s makeupom. Samostatne by ma jeho kúpa nikdy nenapadla. Ale práve keď som objednávala makeup bol vo výhodnom balení s korektorom v rovnakom odtieni. Ja osobne od korektoru potrebujem dve veci - zakryť kruhy pod očami a sem tam nejaké to akné. Aj keď používam očný krém (ten pravý stále hľadám čiže ak máte nejaký typy napíšte mi dole do komentára) kruhy pod očami mám stále rovnako výrazné. Čiže korektor musím používať na dennej báze pri líčený. Korektor má o niečo hustejšiu konzistenciu než makeup. Na očné okolie ho nanášam beautyblenderom vďaka čomu sa krásne zapracuje do pleti. Samotná výdrž korektora je cca 
6-8 hodín postupne je vidieť ako sa jemne zlieva do vrások na pleti. Na začiatku používania u mňa prevládala skepsa či je nutné používať cenovo drahší korektor ale spoločne s makeupom sa krásne a ideálne dopĺňajú. 

Missha M Perfect Cover BB Cream SPF 42 v odtieni 25 Warm Beige. Na tento BB krém som narazila náhodou pri jednej objednávke som dostala ako darček menšiu verziu. O kórejskej kozmetike sa všeobecne vie, že na pleti vyzerá veľmi prirodzene. Mňa tento BB krém zaujal hlavne vysokým SPF faktorom (SPF 42). BB krém som používala hlavne počas leta. Vonku je extrémne teplo ale ja osobne potrebujem pleť zjednotiť vždy. Makeup mi príde na leto až príliš hustý a dosť som sa pod ním potila. Preto som siahla po ľahšej variante akou je práve BB krém. Produkt má stredné krytie. Pleť pekne zjednotí a zakryje aj nedokonalosti. Na pleti nepôsobí vôbec výrazne ani nerobí maskový efekt. Po aplikácii sa prispôsobí a pleť vyzerá zjednotene aj trochu aj rozjasnene. BB krém má omnoho slabšiu výdrž treba s tým počítať už pri kúpe. Nejde o klasický makeup čiže výdrž produktu v lete je cca 6 hodín potom postupne z pleti mizne. Popravde? V lete líčenie nenosím viac než je nutné číže mne táto výdrž postačuje. 

Catrice Liquid Camouflage High Coverage Concealer podľa mňa nie je nikto kto by nepoznal korektor od značky Catrice - sú dve verzie tuhá (aspoň kedysi bola) a potom táto tekutá. Ak nechcete investovať do kozmetiky desiatky eur napríklad na korektor vyššie tak tento je za zlomok ceny a robí skoro rovnaký efekt. Čo sa týka toho produktu. Používam ho na zakrytie veľkých nedokonalostí čiže hlavne na akné (ak sa mi raz za čas objaví). Na prekrytie takýchto problémov je výborný. Používam odtieň 001 Fair Ivory je o kvapku svetlejší než moja pleť. Preto ju zároveň veľmi pekne rozjasní. V tomto prípade na aplikáciu ale nepoužívam penovú hubku ale štetec na korektor. Pri penovej hubke som mala pocit že sa korektor vpil do hubky a nie do pleti. Z tohto dôvodu používam štetec na korektor s ktorým sa produkt veľmi dobre a rýchlo zapracuje. Tým, že má vysoké krytie aj výdrž samotného korektoru je dobrá. Podľa mňa nie je úplne potrebné tento produkt extra predstavovať. 

Rimmel Stay Matte Powder na fixáciu celého makeupu používam rokmi overenú klasiku od značky Rimmel. Tento púder je na trhu roky a ja prakticky nepoužívam iný. Vždy si objednávam do zásoby aspoň dva a tie mi vydržia celý rok. Beriem si odtieň 001 Transparent. Tým že ide o transparentný púder na pleti farebne sedí dobre. Púder aplikujem štetcom a snažím sa ho vtlačiť do pleti. Po aplikácii zostáva makeup fixovaný a pleť je matná. Tým že mám pleť mastnejšiu po pár hodinách musím púder použiť znovu alebo použiť minimálne papieriky na odmastenie ktoré nosím v kabelke častejšie než celé balenie púdru. Za mňa je tento púder fajn za cenu ktorú stojí netreba od neho očakávať prílišné zázraky. Ale už nejaký čas sa chystám na kúpu Laura Mercier Loose Setting Powde ktorý je ale v trochu vyššej cenovej kategórii tak uvidím kedy sa odhodlám k jeho kúpe. 

Rimmel 100 % Waterproof rovnako ako púder tak aj riasenku používam úplne obyčajnú značky Rimmel. Preferujem celoročne vodeodolné riasenky vzhľadom na to, že trpím na slzenie očí skoro celoročne používam práve túto vodeodolnú. Čo povedať na riasenku? Aplikátor má klasický s hustými umelými štetinkami. Nejde o žiadny extra výnimočný tvar ale mne pri manipulácii vyhovuje. Riasi pekne od seba oddelí a zahustí. 

Dior Backstage Rosy Glow Blush denne pri líčený využívam aj lícenku. Jedinú ktorú vo svojej zbierke mám je od značky Dior v odtieni 001 Pink. Lícenka je dobre pigmentovaná stačí jej naniesť pomerne málo. Trvalo mi niekoľko líčený kým som vedela správne odhadnúť množstvo lícenky a nevyzerala by som pri tom ako Marfuška z Mrázika. Pleti dodáva potrebnú "šťavnatosť". Celkovo sa vie pleti veľmi prispôsobiť a vyzerá prirodzene. Isto sa nájdu na trhu aj lacnejšie alternatívy ale tým, že jej nespotrebujem toľko ako makeupu alebo korektora je táto lícenka dlhodobejšia investícia ktorú isto neľutujem. Zredukovala som množstvo makeupu na minimum a radšej investujem do drahších kúskov v menšom množstve než by som robila každomesačné nájazdy do drogérie a kupovala kvantum líčidiel ktoré nemám šancu spotrebovať. 

Dior Diorshow 5 Couleurs Couture v odtieni 559 poncho. Jedinú paletku na oči ktorú vo svojej zbierke mám je paletka piatich očných tieňov od Dioru. Túto paletku som si priviezla z dovolenky v Paríži takže má pre mňa aj veľmi osobný význam. Ide o päť tieňov v zemitých farbách - presne to čo na denné líčenie potrebujem. Oči si nelíčim každý deň ak ráno nestíham tak oči vynechávam dám si len riasenku a bežím do práce. Ale ak si ten čas nájdem rada sa vyhrám aj s líčeným očí a vtedy použijem túto paletku. Vo svojej kozmetickej zbierke mám ešte jeden mono tieň svetlo ružovej farby ale ten je už tak starý, že ani neviem odkiaľ je. Táto paletka je ale ideálne na líčenie nie len na deň ale i na večer. Dajú sa s ňou vykúzliť rôzne kombinácie a vždy vyzerá príjemne. Paletka obsahuje jeden tmavší hnedý tieň, potom jeden zlatavejší a dva veľmi prirodzené. Krémová textúra tieňov sa nepresúva do záhybu očných viečok. Tiene majú intenzívnu farbu a dlhú výdrž. Nepoužívam žiadnu bázu pod tiene a na očnom viečku dlžia dobre. Mne vyhovuje hlavne praktické balenie ideálne na cestovanie prakticky nezaberie žiadne miesto a výhodou je aj malé zrkadielko. 


A sme na konci. 

Toto je mojich osme kozmetických favoritov za rok 2022. 
Budem rada keď mi napíšete aké sú vaše obľúbené kozmetické produkty. 


Budem sa na Vás tešiť zase v novom príspevku. 


S pozdravom, 


B. 








Tento príspevok nie je sponzorovaný.  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za Tvoj komentár! Ten sa objaví hneď po schválení. Zároveň Ťa žiadam aby si nevkladal do komentáru žiadny odkaz na giveaway. V prípade že sa v komentári takýto odkaz ukáže. Tvoj komentár nebude schválený. Ďakujem za pochopenie.

P.S.: Na všetky komentáre odpovedám postupne, preto buď trpezlivý. Odpoveď na svoj komentár dostaneš. Ak máš nejakú otázku a chceš dostať rýchlejšiu odpoveď môžeš ma kontaktovať na mail lifeisbeautifulosobnyblog@gmail.com.