pondelok 31. decembra 2018

Happy New Year!

zdroj: pinterest.com


Odpočítavanie posledných hodín roku 2018 už začalo. Preto ako aj po iné roky o tomto čase tak aj dnes prinášam menší sumár a poďakovanie za uplynulí rok. 


Rok 2018 bol pre mňa vo veľa veciach zlomovým. Začiatok roka pre mňa po pracovnej stránke nebol pozitívny. Rozhodla som sa dať výpoveď v práci ktorá ma už nijako nenaplňovala a nevedela mi už nič viac ponúknuť. Preto prišlo jedného dňa rozhodnutie, že skončím a začnem niekde úplne inde. Začala som sa pohrávať s myšlienkou odchodu do zahraničia. Istý čas som na tomto odchode aj pracovala. Ale postupom času som sama zistila, že hlavne odlúčenie od rodiny nie je nič pre mňa a zostala som doma na Slovensku. Toto rozhodnutie neľutujem! Mala som menšie "prázdniny" užívala si konečne leto. Trávila som veľa času s rodinou a priateľmi. Oddychovala v záhrade (mimochodom najlepšia psychohygiena aká môže byť) a chodila po rôznych zaujímavých výletoch. Navštívila miesta ktoré som vďaka veľkému množstvu práce nemala šancu inak navštíviť. Až v polovici leta prišla veľmi zaujímavá pracovná ponuka. Síce v úplne inej oblasti než som kedykoľvek pracovala. V septembri som preto nastúpila na novú pozíciu kde som v dennom kontakte s deťmi a práca ma veľmi baví. Až natoľko že prišlo ďalšie životné rozhodnutie, podať si prihlášku na vysokú školu. Ktorú som práve počas sviatkov odoslala tak mi prosím držte palce aby všetko dopadlo tak ako chcem a aby som sa na štúdium dostala. Je to veľký paradox, keďže práve ja som typ človeka ktorý nikdy neuvažoval o vysokej škole. Ale tu pre presne vidieť ako sa človek postupom času, pribúdaním skúseností a hlavne vekom mení. Viem píšem ako keby má čo ja viem 40 čo nemám no tento rok som naozaj veľa vecí v živote zmenila a prehodnotila. 


V blogovom "zamestnaní" hodnotím rok 2018 veľmi pozitívne. Podarilo sa mi nadviazať veľa zaujímavých spoluprác. Ale čomu sa teším najviac tie dlhodobé zostávajú aj naďalej nezmenené. Cením si každú ponuku ktorá mi prišla, veľa z nich som odmietla, ale pomerne dosť aj prijala. Ponuky dosť často selektujem tak by vyhovovali celému konceptu môjho blogu. Posledné týždne síce nie som nejako extra aktívna ale nebudem sa za to ospravedlňovať. Blogovanie ma neživý a ani nikdy neživilo a v istých momentoch sú mi osobne prednejšie iné veci než to či som pridala recenziu alebo nejaký post na blog. Dávnejšie som často za dlhšiu nečinnosť na blogu mala výčitky. Ale asi vekom a zmenou prijorít, už nie je blog na prvom mieste v mojom život. Nechcem aby toto celé vyznelo nejako zle. Cením si Vás čitateľov a vážim si aj čas ktorý čítaniu recenzií venujete ale jednoducho, už nemám výčitky keď pár týždňov nepridám na blog nič nové. Zostávam aspoň aktívnejšia na instagrame (ak ma nesledujete, určite túto chybu napravte- hehe). Sľubovať zmenu nebudem. Keďže sama dobre viem aké je ťažké a zložité pracovať na nových recenziách. Nie je to také jednoduché ako si niektorý myslia. Nepoviem si ráno "tak a dnes napíšem tri recenzie" tak to veru nefunguje. Aspoň nie u mňa. Sú dni kedy ma písanie baví a nemám problém napísať aj spomínané tri recenzie. Potom sú dni kedy sedím nad otvoreným článkom a nenapíšem ani slovo. Jednoducho blog berie ako záľubu a nie každý deň mám chuť byť na ňom aktíva. 

V nasledujúcom bude mať môj blog 6. narodeniny. Za tie roky som si prešla hoci čím v súkromnom, pracovnom ale aj blogovom živote. Naučila som sa vážiť si svoj čas a energiu ktorú venujem všetkému čo robím. V roku 2019 ma čaká veľa zmien verím že budú prevažne pozitívne a ja osobne sa na všetky zmeny a výzvy teším viac ako kedykoľvek predtým!

Nezostávam mi iní než zaželať aj vám aby rok 2019 bol lepší než minulý. Aby ste robili to čo máte radi, obklopovali sa ľuďmi a vecami ktoré máte radi a robia vás šťastnými. Brať si aj zo zlých a negatívnych pocitov to dobré a hľadať vo všetko čo príde hlavne pozitívne emócie. Želám vám zdravie, lásku, šťastie. Robte v živote to čo vás baví a nie to čo od vás čaká vaše okolie! 


Šťastný nový rok 2019!



S láskou vaša Barbora. 




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za Tvoj komentár! Ten sa objaví hneď po schválení. Zároveň Ťa žiadam aby si nevkladal do komentáru žiadny odkaz na giveaway. V prípade že sa v komentári takýto odkaz ukáže. Tvoj komentár nebude schválený. Ďakujem za pochopenie.

P.S.: Na všetky komentáre odpovedám postupne, preto buď trpezlivý. Odpoveď na svoj komentár dostaneš. Ak máš nejakú otázku a chceš dostať rýchlejšiu odpoveď môžeš ma kontaktovať na mail lifeisbeautifulosobnyblog@gmail.com.