sobota 8. júla 2017

TvoJa Kozmetika | pleťová maska bledá a unavená pleť


Pleťová maska je pre mňa istým spôsobom relaxu. Nielenže doprajem svojej pleti dokážem pri nej úplne vypnúť. Jednoducho určitý čas úplne ignorujem okolie. Dostala sa ku mne prírodná pleťová maska od Slovenskej značky TvoJa Kozmetika. Na stránke www.babickinazahrada.sk majú širokú ponuku práve prírodných pleťových masiek. Ku mne sa dostala pleťová maska bledá a unavená pleť. Vo výbere masky sa veru trafili aspoň teda polovične- momentálne teda unavenú pleť mám a to extrémne.


Maska je v podobe prášku. Klasicky sa zmieša v pomere jedna ku jednej. Teda jedna lyžička masky spolu s jednou lyžičkou teplej alebo vlažne vody. Vytvorí sa kašovitá hmota ktorú zostáva už len naniesť na pleť a počkať kým zaschne. Maska obsahuje len prírodné zložky najdôležitejšou ingredienciou je kaolín.


Kaolín je bohatý na prírodné minerály a taktiež sa považuje za prírodný skrášľovač. Má exfoliačné,  čistiace a detoxikačné vlastnosti. Rovnako aj protizápalové, antibakteriálne a antiseptické účinky. Napomáha celkovému zlepšeniu vzhľadu pleti. Zlepšuje štruktúru pleti, redukuje suchosť a šupinatosť. Zlepšuje elasticitu a pevnosť pokožky, odstraňuje odumreté bunky z pleti. Aktívne prispieva k regenerácii má prirodzenú čistiacu schopnosť. Kaolín rovnako aktívne bojuje s akné alebo ekzémom.


Časť masky sa vsiakne do pleti, čas zostane na povrchu a zaschne. Po zmiešaný s vodou vznikne krémová konzistencia, hmotu nanesiem rovnomerne štetcom na pleť a nechám pôsobiť po dobu 10- 15 minút. Ak necháte masku na pleti dlhšie nemusíte sa báť že by spôsobila alergickú reakciu. Z pleti masku zmyjem klasicky vlažnou vodou alebo namočeným uterákom. Po zmytý zostáva pleť hladká a na dotyk aj jemná. Naozaj je vidno že dostala potrebnú hĺbkovú výživu. Nečakajte ale zázraky hneď po prvom použití. Zmeny som začala badať možno až po troch týždňoch pravidelného používania. Na obale nie je síce napísané ako často sa má maska aplikovať - ja ju používam dva krát do týždňa.


Maska nijako výrazne nevonia. Vzhľadom na to že ide o prírodný produkt čakať výraznú vôňu sa nedá. Ako hovorím maska skôr nevonia ako vonia. Obal nie je nič extra. Ale práve preto, že je veľmi jednoduchý možno zaujme viac ako klasické komerčné obaly. Plastová "dózička" s hliníkovým viečkom a jednoduchým logom zaujme podľa mňa na prvý pohľad každého.

Maska je síce momentálne vypredaná ale cenou určite neprekročí 5,00 € má 75 ml čo nie je vôbec malé množstvo. Keďže na jedno použitie stačí malá čajová lyžička.

Na stránke www.babickinazahrada.sk nájdete pomerne široký výber prírodných pleťových masiak masiek. Takže určite mrknite na ponuku.



Máte skúsenosti s prírodnými pleťovými maskami? Určite mi napíšte dole do komentáru.




4 komentáre:

  1. Hydratačné práškové masky veľmi nepoznám. Zatiaľ som používala skôr také klasické typu Nivea či Balea. Táto značka je však naša slovenská, takže sa po ich produktoch určite pozriem. V poslednej dobe ma takéto slovenské a zároveň prírodné produkty fascinujú.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Rovnako ani ja som nemala pred tým skúsenosti s maskou v práškovej podobe no je nad moje očakávania. Určite treba masku vyskúšať a podporiť lokálnych predajcov. :)

      Odstrániť
  2. Prírodné pleťové masky mám najradšej od Alverde, o tejto som ešte nepočula :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Alverde je značky bežne postupná v dm-ku táto značka je naša Slovenská a kúpiť sa dá buď online alebo v bio obchodoch. Takže je možné že práve preto si o nej nepočula a preto som rada, že som ti ju mohla prostredníctvom recenzie predstaviť. :)

      Odstrániť

Ďakujem za Tvoj komentár! Ten sa objaví hneď po schválení. Zároveň Ťa žiadam aby si nevkladal do komentáru žiadny odkaz na giveaway. V prípade že sa v komentári takýto odkaz ukáže. Tvoj komentár nebude schválený. Ďakujem za pochopenie.

P.S.: Na všetky komentáre odpovedám postupne, preto buď trpezlivý. Odpoveď na svoj komentár dostaneš. Ak máš nejakú otázku a chceš dostať rýchlejšiu odpoveď môžeš ma kontaktovať na mail lifeisbeautifulosobnyblog@gmail.com.