pondelok 11. júla 2016

Frais Monde | Berries Body Oil



 Práve počas leta netreba zabúdať na dôkladnú hydratáciu pokožky. Predsa len sme omnoho viac vystavení slnečným lúčom ktoré jednoznačne nerobia dobre pokožke. Je jasné, že na sebe nebudem dávať ťažké husté krémy alebo maslá. Hľadala som preto ideálnu alternatívu a siahla som po telovom oleji. Vybrala som si tento od Talianskej značky Frais Monde ktorá ma široký výber práve na elnino.sk.


Toto je viac menej môj úplne prvý kontakt s touto značkou. Niektorý ju možno poznáte no ja osobne som sa s ňou stretla až pri tomto testovaní. Frais Monde Berry Body Oil je kombinácia všetkého čo v lete milujem. Svieža vôňa oleja je priam ideálne práve na horúce letné dni. Telový olej sa skladá z kombinácie troch prírodných olejov mandľový, jojobový a marhuľový tieto oleje obnovujú hydrolipickú bariéru pokožky. Samotný olej je pomerne dobrý. Pokožka je po použití hydratovaná a jemná. Tento olej nanášam tak že ho ako keby vtláčam do pokožky. Spôsob takéhoto nanášania sa mi osvedčil omnoho viac ako klasické roztieranie. Som toho názoru, že vtlačeným dostanem olej ako keby hlbšie do pokožky a tým ju aj omnoho viac hydratujem.


Vsakovanie je pomerne dlhé. Predsa len ide o olej takže nejaký čas trvá kým sa úplne a dôkladne vsiakne do pokožky. No výhodou je fakt, že pokožka nezostáva lepkavá ako to občas býva u telových krémoch. Je mi jasné že nie každý má rád oleje na telo. Badám sama na sebe čoraz častejšie, že mám jednoducho radšej práve olejové produkty čo sa týka telovej starostlivosti. Manipulácia je s nimi síce o niečo horšia no príde mi že vedia lepšie hydratovať a to potrebujem hlavne v letnom období.


Vôňa je vecou ktorá u tohto oleja dosť výrazne prekvapila. Pri výbere som očakávala že keď si po prvý krát privoniam budem cítiť vôňu čo ja viem napríklad lesného ovocia. No nestalo sa! Olej vonia ako pánsky parfém a až niekde úplne v pozadí cítim jemno lesné ovocie. Zo začiatku som z vôňou dosť výrazne bojovala. Tým že ide o vôňu ktorá pripomína pánsky parfém musela som si zvyknúť čo veru trvalo pomerne dlho. Boli momenty kedy som si už myslela, že jednoducho vôňu tohto oleja len tak ľahko neprekusnem a prestanem ho aj používať. No jedného dňa ako keby "cvak" a všetko sa zmenilo. Síce stále je na môj vkus vôňa výrazná no už mi nevadí- čo je samozrejme pozitívum. Vzhľadom na to, že olej sám o sebe je dobrý a má výborné hydratačné schopnosti.


Čo sa týka výdrže, keďže ide o olejový produkt pokožka je hydratovaná aj niekoľko hodín po aplikácii. A to isté vôňa cítiť ju je tiež ale nie intenzívne. Čiže napríklad keď tento olej použijem ráno po sprche a počkám niekoľko minút vôňa sa začne vytrácať a pokojne použijem svoj obľúbený letný parfém. Záleží samozrejme aj na to v akej vrstve olej nanesiem. Čím hrubšia vrstva tým dlhšie vstrebávanie aj vytrácanie voňe. Obal je pomerne fajn. Olej sa nachádza v úzkej sklenenej fľaške. Jediné mínus ktoré som našla je dávkovanie. V hrdle je veľmi malá diera ktorou sa olej dostáva von pomerne ťažko. Často fľašu nakláňam a trepem s ňou aby sa mi dostal olej do dlaní. No to je už len malí detail na kvalite tohto produktu určite neuberá nič. Pre mňa je tento produkt skvelý letný pomocník, ideálny práve na toto ročné obdobie.


Frais Monde Berries Body Oil 100 ml stojí 12,17 €.


A čo vy a oleje? Používate ich alebo ste skôr zástancom klasiky ktorou je telové mlieko? Určite mi napíšte dole do komentáru budem sa tešiť.






Typ:


Okrem olejov na telo ponúka značka aj parfémované oleje. Čo je pre mňa teda úplná novinky. Dostali sa ku mne dva malé testery Spa Fruit Litchi Champaca Parfume a Seaspray Lenom And Minosa Parfume. Zaujal ma hlavne celý koncept a nápad urobiť parfém z oleja. Môjmu srdcu bližší čo sa vône týka je prvý menovaní olej ktorý vonia veľmi pekne sviežo po liči a takéto ovocné tóny sú niečo pre mňa. Druhý menovaní je o niečo ťažší aj keď obsahuje citrónovú trávu ktorá je svieža no na mňa celkovo pôsobí tento parfém ťažko. Všetky druhy týchto parfémov sa nanášajú po veľmi malých množstvách na všetky teplé miesta na tele- čiže na zápästie, za uší a podobne.


2 komentáre:

  1. Oleje pouzivam, ale skor od overenych vyrobcov ako su Weleda a Saloos. Toto je pre mna zatial neznama znacka, takze este pockam na par recenzii.
    |Kaviareň u mačky|

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Myslím si že nejaké recenzie nájdeš. Ja som našla prevažne recenzie na perfémový olej ktorý je od tejto značky omnoho známejší ako páve tieto telové oleje. :)

      Odstrániť

Ďakujem za Tvoj komentár! Ten sa objaví hneď po schválení. Zároveň Ťa žiadam aby si nevkladal do komentáru žiadny odkaz na giveaway. V prípade že sa v komentári takýto odkaz ukáže. Tvoj komentár nebude schválený. Ďakujem za pochopenie.

P.S.: Na všetky komentáre odpovedám postupne, preto buď trpezlivý. Odpoveď na svoj komentár dostaneš. Ak máš nejakú otázku a chceš dostať rýchlejšiu odpoveď môžeš ma kontaktovať na mail lifeisbeautifulosobnyblog@gmail.com.