utorok 12. apríla 2016

sheabutter.sk | Shea Butter Review


Ak  používate prírodnú kozmetiku tak ste sa s bambuckým maslom stretli a dôverne ho poznáte . No pre mňa je toto úplne prvé stretnutie s čistým bambuckým maslom . Ktoré nie je nijako chemicky upravované , bielené ba dokonca neparfumované .

Preto bola pre mňa výzva otestovať takýto prírodný produkt .




Bambucké maslo je prírodný produkt získavaný z orechov stromu Karité . Vyrába sa lisovaním , čím sa extrahuje tuk , ktorý obsahuje množstvo telu prospešných mastných kyselín a vitamínom . Je nerafinované v kvalitatívnej triede "A" . To znamená , že je ručne vyrobené priamo v Ghane tradičnou technikou lisovania , používanou africkými domorodcami už po stáročia . Bambucké maslo je bez akýchkoľvek prímesí a chemických látok . Je dokonalým  hydratačným produktom pre tvár a celé telo . Vyživuje pokožku , podporuje tvoru kolagénu a obnovuje elasticitu pleti . Má omladzujúce a regeneračné účinky na pleť a vlasy . Stimuluje bunkovú aktivitu pleti , čím predchádza vzniku vrások , nerovnosti pleti , škvrnám , rozšíreným pórom a ďalším neduhom spojených so starnutím pleti . Taktiež obsahuje prirodzený UV faktor 3-4 , ktorý chráni pokožku pred slnečným žiarením . Vďaka hojivým účinkom je maslo vhodné ako balzam po opaľovaní . Nerafinované bambucké maslo obsahuje prírodné antioxidanty , vitamíny , fytosteroly a mastné kyseliny , ktoré posilňujú imunitu . Taktiež podporuje rast vlasov a regeneruje poškodené vlasové štruktúry a je skvelým pomocníkom pri odličovaní . Chráni pokožku pred mrazom a vetrom je skvelým produktom pre hydratáciu a ošetrenie kožných problémov ako je akné , ekzémy , dermatitída a podobne . Maslo je vhodné aj pre tehotné ženy ako prevencia proti striám . Urýchľuje hojenie jaziev a používa sa aj pri rýchlom hojení pri tetovaní . Bambucké maslo sa používa aj v gastronómii namiesto tuku . Je jedlé a často sa používa v čokoládovom priemysle . Preto vám jeho prirodzená vôňa môže pripomínať bielu čokoládu, prípadne orechy.


Začnem hneď od podlahy . Ak trpíte suchou pokožkou tak toto maslo bude jednoducho to čo ste celý svoj život hľadali . Ja síce suchú pokožku nemám , ale rada po sprche / kúpeli použijem nejaký produkt ktorý dodá mojej pokožke potrebnú hydratáciu . Nezaspím bez toho aby som sa nenatrela , je to už môj rituál bez ktorého to jednoducho nejde . Maslo je tuhšej konzistencie , preto sa odporúča pár sekúnd nechať rozpustiť v dlaniach a až potom aplikovať na telo . Za sebe odporúčam tzv. vtláčanie a nie roztieranie . Vtláčaním sa rozpustené maslo rýchlejšie vstrebe a aj pokožku omnoho lepšie hydratuje . Jednoducho toto maslo je hydratačná bomba a najlepšie na to je , že výdrž hydratácie je neskutočné . Ešte ráno mám  pokožke neuveriteľne vláčnu a to je pre mňa znamenie dokonalej hydratácie . Výhodou je tiež rýchle vstrebanie , celý proces vstrebávania trvá pár minút a to teda osobne maslom nešetrím jednoducho mám rada keď je pokožka poriadne hydratovaná. Takže je skvelé , že človek nemusí ešte hodinu čakať kým si na seba niečo oblečie . Jednoducho maslo sa vstrebe do pár minút a to mne vyhovuje nesmierne . Mám rada vysoko hydratačné produkty na telo ale vždy ma irituje neuveriteľne dlhé vstrebávanie sa - tu sa to nedeje konečne ma niekto vyslyšal a priniesol na trh produkt ktorému vstrebávanie netrvá dlhšie ako samotná aplikácia - juchú skáčem nadšením . Maslo sa dá použiť aj na pleť priznávam sa túto variantu  som neskúšala vzhľadom na to , že používam svoj bežný hydratačný krém ale určite ak spotrebujem krém vyskúšam maslo aj na tvár určite bude vynikajúco fungovať aj na pleti ako skvelý a účinný hydratačný krém .


Čo by niekomu mohlo prekážať a aj ja som s tým zo začiatku bojovala je vôňa ktorá je pomerne netypická . Ide o dymovo - orechovú vôňu ktorá je pre toto maslo typická ale pre človeka ako som ja ktorý má rad citrusové vône je to jednoducho nezvyk . Asi každého vôňa zarazí a bude si musieť na ňu dlhšie zvykať ale určite sa s ňou popasujete . Prvý krát keď som si ku maslu privoňala mala som veľmi zvláštny pocit - skrátka nie je to bežná vôňa na ktorú som pri telových produktoch zvyknutá . No na všetko som si postupne zvykla , úprimne ak by mi vôňa prekážala dodnes určite ma neodradí od používania tohto masla . Vzhľadom na to aké sú účinky a hlavne výsledky jednoducho povedané prežila by som aj neho vôňu . Oceňujem aj balenie ktoré je úplne obyčajné . Maslo príde v klasickom plastovom kelímku je vidno , že výrobca teda nešetril keďže kelímok je doslova naprataný až po okraj . Balenie obsahuje ešte papier kde je podrobný popis masla a ako krásny detail obyčajná šnúrka ako mašľa . Možno to je pre niekoho nepodstatné no pre mňa je to veľmi milé , maslo sa hodí ako skvelý darček ktorý je jednoduchý ale pri tom tak výborný . Zhrnula by som to asi takto je to biely kelímok ktorý je naplnený neskutočným zázrakom pre celé moje telo .



Ak Vás trápi suchá pokožka či pleť za mňa je toto jasná voľba . Aj keď na takéto problémy ako je extrémne suchá pokožka netrpím toto maslo je pre mňa doslova zázrak a záchranca . Používať kvalitné hydratačné produkty sa oplatí keďže vaše telo či pleť Vám všetku starostlivosť po čase vráti v podobne dokonalej a hladkej pokožky ,



Maslo zoženiete vo veľkosti 100 ml jeho cena je 12,99 € a objednať sa dá na www.sheabutter.sk .




Tak čo ? Zaujalo Vás toto bambucké maslo ? Máte skúsenosti s podobný produktom ?
Určite mi napíšte dole do komentára budem sa veľmi tešiť .







Produkt mi bol poskytnutí za účelom recenzie , za túto možnosť veľmi pekne ďakujem zastúpeniu značky sheabutter.sk .

8 komentárov:

  1. Vyzerá krásne! A musí byť naozaj veľmi kvalitné :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veru kvalitné aj je , ide o 100% prírodné bambucké maslo čiže len tá najlepšia kvalita . :)

      Odstrániť
  2. Vyzera zaujimavo. Ja som skusala iba rafinovane, preto ma laka aj tento druh spracovania bambuckeho masla.
    |Kaviareň u mačky|

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ak chceš vyskúšať niečo nové tak za mňa určite áno . Aj keď si jeho cena pomerne vysoký oplatí sa investovať keďže vážne je skvelé . :)

      Odstrániť
  3. niečo taketo by sa mi zišlo a hlavne cez zimu, ja som bola tiež taka že som nešla spať bez toho aby som sa nenatrela ale bud sa mi to prestalo chcieť alebo sa natriem len vtedy ked ma už fakt svrbi pokožka ked ju mmam suchu alebo ked vidim že ju mam suchu alebo červenu.. toto je vynikajuci pomocnik premna :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak mňa natieranie ešte stále drží . Kedysi som to dosť zanedbávala , jednoducho sa mi nechcelo ale potom som sa dostala do štádia kedy bola moja pokožka tak vysušená že skoro nič nezaberalo . Až som nakoniec musela použiť nejaký krém z lekárne ktorý mi v tej dobre odporučili ten veru zabral za niekoľko dní . No a od vtedy si na to dáva pozor občas sa mi stane že som lenivá alebo príliš unavená a krém vynechám je to len výnimočných prípadoch . Toto bambucké maslo je skvelé a ako si povedala na zimu ideálne . :)

      Odstrániť
  4. Barborka na telo skvelé. Poznám ho od Saloosu. Neviem či to ktoré tam predávajú je tiež takto prírodne vyrábané. Ja som mala trochu problém z konzistenciou. Bola tuhá a dosť som sa nadrela, než som sa s ním ponatierala. Aj keď musím uznať, že pokožka po ňom bola super. Ale pri mojej lenivosti som ním nakoniec natierala len pery a lakte :o) Pa pa

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Konzistencia je pri tomto masle tiež pomerne hustá ale tým ako sa v dlaniach roztopí nie je problém natrieť sa. Pokožka po tomto masle je ako sen, nikdy som nemala na telo nič vyššie hydratačné ako toto maslo a to som už spotrebovala kilá rôznych krémov či masiel no toto je vážne pravé maslo ktoré je jednoducho dokonalé. Používam ho nie len ja ale aj moja mamina každý deň a ešte nie sme ani v polovici vážne stačí máličko na celé telo. :)

      Odstrániť

Ďakujem za Tvoj komentár! Ten sa objaví hneď po schválení. Zároveň Ťa žiadam aby si nevkladal do komentáru žiadny odkaz na giveaway. V prípade že sa v komentári takýto odkaz ukáže. Tvoj komentár nebude schválený. Ďakujem za pochopenie.

P.S.: Na všetky komentáre odpovedám postupne, preto buď trpezlivý. Odpoveď na svoj komentár dostaneš. Ak máš nejakú otázku a chceš dostať rýchlejšiu odpoveď môžeš ma kontaktovať na mail lifeisbeautifulosobnyblog@gmail.com.