piatok 29. januára 2016

My Favorite Bloggers

zdroj

Ak sa tu po blogu pohybujete dlhšie zaznamenali ste posty o mojich obľúbených youtuberoch  alebo aj bloggeroch . Práve článok o blogoch je starý už viac ako dva roky a čo to sa v tom čo rada čítam zmenilo . A preto som si povedala , že by som Vám ukázala čo sa za tie roky menilo . 

Úprimne povedané zmenilo sa veľa , z klasických písaných blogou som viac presedlala na videá ale zase sú blogy ktoré sledujem a čítam dodnes a mám ich rada a nemenila by som och za žiadne video. Sledujem prevažne našu a Českú scénu  viac ale asi tú našu . Sem tam nejaké zahraničné blogy pre rôznu inšpiráciu ale je tam aj pár akých ktoré sledujem pravidelne .
zdroj
Tak ale aby som sa dostala ku meritu veci tu sú práve blogy ktoré obľubujem . Asi začnem práve zahraničnými bloggerkami teda tým myslím České kolegyne.


Tie čo čítate blogy určite Vám bude známa Mia z KISSBOOK - jej blog je vážne skvelý č už samotné recenzie ale hlavne fotky na tých si práve ona dáva veľmi záležať . Na jej blog chodím hlavne omrkávať všetky novinky a hlavne veci ktoré u nás nezoženiem keďže u nás Sephora nie je čo mi je veľmi ľúto ale vďaka jej blogu má môj wishlist už cez stranu , dúfam že čoskoro začnem nejaké veci škrtať .

Za zmienku určite stojí aj Rendy z ORDINERY LIFE jej recenzie sú skvelé vždy napíše to čo si myslí a aj fotky stoja za to . Okrem kozmetických recenzií mám veľmi rada aj jej " Lifestylové okénko " - kde zväčša ukazuje dekorácie do bytu alebo knihy či iné dievčenské veci .

Kristine alebo Kristína moc neviem má blog ktorý sa nazýva MY SECRET . Na tento blog som narazila úplne náhodou asi dva roky dozadu cez moju kamarátku . Ktorá v tej dobe išla na nejaké fotenie a práve fotky z jej blogu slúžili ako inšpirácia pre fotografa . Fotky neboli identické ale práve kamarátka chcela aby sa niesli v podobnom štýle . Na blogu nájdete recenzie ale aj rôzne outfity . Samotná autorka je veľmi pekná a ak by chcela určite by sa mohla živiť ako modelka . Jej blog je veľmi pekný a každý  tam podľa mňa nájde čo ho bude baviť .

Sem tam sa mi stane že na youtube narazím na nejakú novú tvár pozriem pár videí a potom si všimnem že dotyčná osoba má aj blog . Toto je presne ten prípad na Kristýnu z IN YOUR FACE! som narazila prakticky náhodou a tak isto úplnou náhodou som objavila jej blog. Videá má fajn ale články na blogu sa mi páčia viac veď posúďte sami .

Potom tu mám takú klasiku ako Lou z GetTheLouk alebo Petru z blogu PetraLovelyHair to sú bloggerky ktoré pozná podľa mňa každý . Ja tieto blogy nenavštevujem často ale ak sa mi podarí a spomeniem si zavítam aj tam .

Veľmi špeciálnou kategóriou je blog Mámou stylově - nie som mama a ani sa nejako skoro ňou nechytám byť ale tento blog ma veľmi baví . Na blogu sú klasické kozmetické recenzie ale aj outfity či recenzie na spotrebiče do domácnosti alebo rôzne články o cestovaní či bývaní všeobecne . Jednoducho blog ktorý píše mama dvoch milých a malých dievčat . Určite sa mrknite .

Určite si niektorý pamätáte na Karolínu z Plum Foolery ktora sa zo YT scény síce stratila a aj blog zrušila lenže asi jej to nedalo a založila si úplne nový blog . Ktorý nazvala FOOD PAPER TRAVEL - ako ona sama povedala trie tri veci ju úplne vystihujú a v tomto štýle sa nesie a jej blog . Je jednoducho o cestovaní,knihách a dobrom jedle  . Ak hľadáte nejaké tipy pre cestovaní Karolína vie písať veľmi pútavo keďže navštívila už rôzne miesta .

Určite treba spomenúť aj blog Fashion House autorkou tohto blogu je Kristýna ktorá žije v Thajsku a práve to že žije v Thajsku mňa osobne fascinuje . Thajsko je krajina kam sa raz chcem ísť pozrieť a preto mám jej blog veľmi rada . Točí aj na YT ale blog či instagram mám radšej .

Úplne inou kapitolou sú pre mňa Food Blogy na ktorých často hľadám inšpiráciou čo variť alebo jednoducho sa len kochám krásnymi fotkami . Blogy ktoré navštevujem veľmi často sú SMOOTH COOKING Kitchen And The City , Kitchenette , či MENU domů . Na Slovenských food blogoch sa moc nepohybujem ale niečo sa tu našlo za mňa určite stojí za pozretie LaPetit či Beautifood .

zdroj
Čo sa týka Slovenských bloggeriek tam tiež mám nejaké favoritky . A nie je ich málo . Často narazím na úplne nový blog ale vždy sa vraciam na tie moje overené .


Určite stojí za veľkú zmienku blog Luxurious World . Romy je skvelá baba ak si dobre pamätám prvý komentár na mojom blogu bol práve od nej . Jej blog navštevujem veľmi často má skvelé recenzie z ktorých sa vždy dozviem niečo nové .

Saveonbeauty - denník beauty bloggerky  na autorke tohto blogu sa mi páči jedna vec jej recenzie sú neuveriteľne vtipné a zábavné . Vždy povie o produkte to čo si myslí ale vždy to pojme veľmi veselo jednoducho povedané píše veľmi ľudsky . Držím jej palce aby to dotiahla čo najďalej .

Určite stojí za zmienku aj Danka z everything about-cosmetics . Aj keď jej recenzie nie sú pravidelné vždy sú zaujímavo spracované samozrejme pravdivo napísané a čo je asi najhlavnejšie nie sú moc dlhé . Takže sa aj v krátkej recenzii dozviete vždy to podstatné .

Andrea Nalens  na jej blogu sa mi páči samozrejme dizajn ale hlavne posty kde robí nail art . Ja mám gélové nechty a to čo si ona vytvára na tých svojich ma vždy fascinuje keďže nie všetko by som si ja mohla dovoliť . Preto niekedy nechápem ako sama môže mať nervy na také pre mňa už umelecké diela.

Mia´s lifestyle myslím si že Miu netrebanejako moc predstavovať . Ja som mala tú česť túto slečnu spoznať aj osobne ale jej blog som sledovala už pred naším zoznámením . Na jej blogu sa mi páčia fotky tie má vždy úžasné a ja sa len kochám koľko práce jej to muselo dať . Samozrejme aj recenzie sú skvelé - určite stoja za zmienku aj posty s líčením keďže Mia sa líči ako ostrieľaný profesionál .

Ak hľadáte odborníčku cez zloženie kozmetických produktov tak to je jednoznačne Veronika z Awards4beauty. Ona je tá ktorá dokáže úplne rozobrať zloženie a preto sú jej recenzie premakané . Nie raz som z od nej dozvedela rôzne poznatky a poprave aj vďaka nej viac skúmam zoznam látok .

zdroj
Zo zahraničia teda tým myslím anglicky písané blogy tu mám klasiku . Po nejakom čase opäť pridáva články na svoj blog Zoella takže často navštevujem práve jej blog najviac sa mi páči dizajn ktorý taj taký ala Zoe jednoducho z toho blogu vyžaruje všetko čo je preto ho rada navštevujem .

Určite stojí za zmienku aj Temptalia . Z tejto stránky sa človek dozvie všetko čo sa v beauty svete mihne teda všetko o kozmetike . Až mi je občas ľúto že nežijem v USA kde majú skoro všetko a všetky tie krásne novinky . Ak hľadáte inšpiráciu tak potom jednodznačne odporúčam túto stránku .

Potom klasika ako ja hovorím čo google vyhodí . Ak pátram po nejakom produkte zvyčajne mi kamarát googe vyhodí rôzne blogy takže navštívim aj také na ktoré sa potom už ale nevrátim .
Ale vďaka rôznym recenziám som si vybrala už niekoľko kozmetických produktov keďže recenzie sú podrobnejšie a hlavne obsahujú reálne fotografie bez úprav .



xxx


A čo vy ? Aké blogy navštevujete ? Určite mi napíšte dole do komentáru rada sa pozriem a samozrejme si rada niečo nové prečítam . Takže neváhajte a podeľte sa . :)








7 komentárov:

  1. Veľmi pekný článok :) Mne tu napr. chýba Ľúbezná, ktorú som si celkom obľúbila ale taktiež sú tu moji obľúbenci ako napr. fashiou house či smooth cooking :)

    Pozývam teba aj tvojich čitateľov na moju extra MEGA GIVEAWAY (4 súťaže v 1) v ktorej si môžeš zasúťažiť o poukážky ale aj o viac ako 40 pruduktov z kozmetiky, knihy či šperky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. O tomto blogu som ešte nepočula ale určite sa naň pozriem možno ma zaujme uvidím ... :)

      Odstrániť
  2. Jeej ďakujem ti pekne Barborka. Ty si pamätáš také veci že som napísala prvý komentár? Ty si zlatá:) A Vďaka za ďalšie typy na blogy, to je tiež u mňa rovnako že vraciam sa k tým starším overeným ale rada pozriem aj nové

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nemáš za čo ! Áno pamätám keďže tvoj komentár bol pre mňa niečo ako impulz že to čo robím má nejaký zmysel. Ja som blogy ktoré sledujem dosť zredukovala a navštevujem len tie ktoré ma najviac čítam . :)

      Odstrániť
  3. Niektoré poznám, najradšej čítam asi Saveonbeauty, tá blogerka má fakt štýl, je skvelá, jej články čítam jedným dychom. Zahraničné blogerky tiež veľmi nesledujem, najviac slovenskú a českú blogo scénu. Youtuberky nesledujem vôbec, kedysi som trochu sledovala Getthelook, ale inak nič.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak možno je na čase aby si to zmenila . Ja navštevujem hlavne anglicky písané blogy keďže aspoň takto si trénujem slovnú zásobu . Ja mávam videá ako kulisu napríklad keď varím tak aby som nemala úplne ticho v kuchyni pustím si videá . Takže to sledovanie je zvyčajne len jedným okom ale aj to sa cením . Mám pomerne dlhý zoznam ľudí ktorých videá mám rada , takže občas pozerám videá ktorú sú aj niekoľko týždňov staré keďže nie je toho času moc . :)

      Odstrániť
  4. Moc děkuji za inspiraci, jsem tady nová, tak určitě pokoukám ! :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za Tvoj komentár! Ten sa objaví hneď po schválení. Zároveň Ťa žiadam aby si nevkladal do komentáru žiadny odkaz na giveaway. V prípade že sa v komentári takýto odkaz ukáže. Tvoj komentár nebude schválený. Ďakujem za pochopenie.

P.S.: Na všetky komentáre odpovedám postupne, preto buď trpezlivý. Odpoveď na svoj komentár dostaneš. Ak máš nejakú otázku a chceš dostať rýchlejšiu odpoveď môžeš ma kontaktovať na mail lifeisbeautifulosobnyblog@gmail.com.