pondelok 3. augusta 2015

Avon Energising


Ahojte . 

Pred nejakým časom som Vám na blogu písala článok o mojom novom prírastku do voňavej rodiny .
Bola to recenzia na toaletu vodu Thé Verte od Yves Rocher ( recenzia TU ) a dnes tu mám pre Vás jeho pomerne dosť podobnú sestru od Avonu . Objednávku som robila nejaký čas dozadu , kedy som akútne potrebovala nejaké produkty na nohy ( recenzia TU ) . A aby som si teda nebrala z katalógu len veci na nohy a ako som katalóg už asi po piaty krát listovala padol mi do oka tento telový sprej . Dal sa ovoňať hneď na danej strane a keď som prešla zápästím po stránke a vôňa sa rozplynula - okamžite som cítila práve moju vôňu od Yves Rocher . Tak som si tento ich telová sprej ktorý sa nazýva Energising Green Tea & Verbena alebo ak chcete Francúzsky Thé Vert & Verveine objednala . Aby som zistila či je to len náhoda alebo vôňa je vážne identická s tou od YR . 


Keď som spej po prvý krát vyskúšala tak moc som nevedela čo si o ňom myslieť . Zarazilo ma už len to že vôňa je dosť podobná s tou práve od YR , takže buď je Avon šikovný a dokáže dobre napodobňovať vône alebo túto vôňu pre Avon vyvinul niekto kto pracuje aj pre YR - to sú ale konšpiračné teórie . :) Ale nie teraz úplne vážne , chápem že v dnešnej dobe je to tvrdý boj o zákazníka a že každý chce na trh priniesť niečo originálne , áno Avon do svojej vône priniesol niečo originálne a to presnejšie verbenu . To je asi tak všetko čo má táto vôňa odlišné od tej od YR . Asi by som mala teraz povedať , že aj tento pokus ja cení  . No nie som si úplne istá či sa práve niečo takéto cení . Vôňa je síce na prvá privoňanie identická , ale časom to až tak nie je . Práve tou verbenou sa o niečo líši . Nie o moc ale líši . Verbena je omnoho výraznejší prvok a prevláda svojou intenzitou pred zeleným čajom . Čo je odlišný znak práve od vône YR . Tá neobsahuje verbenu je to prakticky len čistý zelený čaj - čím je práve vôňa omnoho sviežejšie a viac mi pripomína citrusy . 


Vôňa od Avonu je cítiť omnoho viac alkoholom čo mne teda nie je dva krát príjemné . Ide len o telový spej čiže výdrž je malá , maximálne dve hodiny a potom sa treba prestriekať . Túto vôňu používam v čase keď na seba nechcem dávať drahé parfémy . Takže taký ten bežný voľný deň , keď nikam nejdem a aj cez to chcem pekne voňať dám si práve takýto ľahký telový spej . Ako som už povedala v prípade tohto spreju omnoho viac prevláda vôňa verbeny pred vôňou zeleného čaju . Čože aj keď sprej je pomerne svieži je na môj vkus aj jemne horký . Čo by nemuselo vyhovovať každému.
Nie je to typická svieža vôňa aspoň pre mňa nie . Čakala som omnoho sviežejšiu vôňu . Aj keď vôňa verbeny je sama o sebe veľmi netypická , ale mám ju rada - hlavne keď je zakomponovaná v sprchových géloch . V tomto prípade s kombináciou zeleného čaju sme si síce sadli ale nie som z nej nejako extrémne nadšená . A budem rada keď ju čo najskôr spotrebujem . Výhodou týchto telových sprejov je aj to , že sa pomerne dosť rýchlo míňajú . Je to daná hlavne kvôli výdrži , tým aká je slabá . Preto si musím sprej dávať aj niekoľkokrát za deň a preto sa rýchlejšie spotrebuje . Neprekáža mi to vzhľadom na až smiešnu cenu ktorú takýto telový sprej v katalógu Avona stojí . Je to určite lepšie možnosť ako míňať drahé parfémy len tak na domáce použitie . Mimo domu som tento telový sprej nemala , na to mám intenzívnejšie vône ktorá viem že vydržia aj niekoľko hodín . 

Ak hľadáte len nejakú príjemnú vôňu na domáce používanie môžem povedať , že Avon je miesto kde si vyberiete . 
More kombinácii za výhodné ceny - veď posúdte sami spej má 100 ml a jeho cena je 2,50 €


Určite mi napíšte aké vône počas leta radi používate ? Rada sa inšpirujem či už nejakým dobrým parfumom alebo telovým sprejom . 

Majte sa pekne .

S pozdravom Barbora . 


xxx 

4 komentáre:

  1. ja veru moc tieto telove spreje neoblubujem neviem k čomu su dobre ale tak niekomu sa pačia možno tak na osvieženie cez horučavy je to fajin,, kupovala som si od nich vačšinou telove mlieka tejto rady krasne voňaju a teraz navyše sa mi strašne pačia ich obaly:))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak ono to je dobré na také to domáce použitie , keď som doma nebudem predsa na sebe liať drahý parfém preto mám každé leto doma takýto sprej , na nič iné ho prakticky nepoužívam aj keď občas sa využije aj ako osviežovač vzduchu :)

      Odstrániť
  2. Já naprosto miluji tělové spreje od Avonu. Teď měl Avon na něj slevy a já si chtěla nějaký objednat.. Nemohla jsem se rozhodnout, ze všeho nejvíc jsem chtěla tento - Zelený čaj s verbenou - ale nakonec jsem se rozhodla pro pomerančový květ :)
    Měj se v lásce,
    Janet ( http://janetsonrisa.blogspot.com/ )

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak ja moc katalóg nesledujem len občas keď sa mi nejaký dostane do rúk . Spreje sú skvelé ale momentálne si robím zálusk na spej do VS keďže sa u nás na Slovensku otvoril prvý VS obchod a ešte k tomu to mám asi 25 minút autom musím tam zájsť a nejaký si vybrať . Som zvedavá či sú vážne také skvelé ako sa o nich hovorí . :)

      Odstrániť

Ďakujem za Tvoj komentár! Ten sa objaví hneď po schválení. Zároveň Ťa žiadam aby si nevkladal do komentáru žiadny odkaz na giveaway. V prípade že sa v komentári takýto odkaz ukáže. Tvoj komentár nebude schválený. Ďakujem za pochopenie.

P.S.: Na všetky komentáre odpovedám postupne, preto buď trpezlivý. Odpoveď na svoj komentár dostaneš. Ak máš nejakú otázku a chceš dostať rýchlejšiu odpoveď môžeš ma kontaktovať na mail lifeisbeautifulosobnyblog@gmail.com.