Po dlhšej dobe som sa rozhodla niečo uvariť . Varenie ma nesmierne baví len akosi nie je naň čas .
A ak musím niečo pre seba uvariť musí to byť extrémne rýchle a extrémne jednoduché .
A to je prípad aj tejto slanej štrúdle . Nie je na tom nič zložité a myslím si , že tento recept zvládne každý - útecha pre tých čo si myslia že to nezvládnu , verte mi keď som to zvládla ja ( občasné poleno v kuchyni ) zvládne to každý .
Tak poďme pekne na to !
Budeme potrebovať :
- jedno lístokové cesto
- šunku podľa vlastného výberu ( ja som použila kuraciu )
- papriku
- paradajky
- šampiňóny
- klasický tvrdí syr + som použila aj niva syr
- kečup
- bylinky - buď čerstvé alebo ako v mojom prípade sušené ale čerstvo namleté
- vajíčko na potretie
- papier na pečenie
Postup :
Lístkové cesto si rozdelíme na dve polovice , najlepšie je aby boli polovice čo najpresnejšie . Pomúčime si plochu na ktorej budeme cesto vaľkať a jednu polovicu rozvaľkáme . Cesto nesmie byť moc slabé aby sa nám nepotrhalo .Cesto preložíme na plech do ktorého sme si dali papier na pečenie. Do nejakej malej misky si dáme kečup a pridáme buď čerstvé alebo sušené bylinky . Je to na každom osobne čo má rád - ja som použila provensálske byliny ktoré majú v sebe už aj soľ . Všetko dôkladne zmiešame a rovnomerne rozotrieme na cesto . Následne začneme ukladať šunku , ktorá musí byť na celej ploche cesta . Ďalej pridáme šampiňóny ktoré som si pred tým zaliala horúcou vodou a nechala odtiecť na sitku . Potom už len naukladáme nakrájanú zeleninu a zasypeme to syrom. Vzhľadom na to že som používala aj nivu už som nesolila . Niva je sama o sebe pomerne slaná takže ak by som pridala ešte soľ bolo by to až moc presolené a to nechce nikto . Na vrch položíme druhú polovicu cesta , kraje spojíme prstami aby obsah nevytiekol . Cesto si prepichneme vidličkou a dôkladne potrieme vajíčkom . Pečieme na 180 stupňov asi 20 minút . Ak bude cesto na vrchu zlaté a chrumkavé je hotové .
Po upečení štrúdľu rozkrojíme a podávame ju buď teplú alebo studenú .
Je to veľmi rýchli a hlavne jednoduchý recept . Možno ho niektorý doma robievate . Ja som ho vyskúšala len nedávno a neviem sa ho dojesť . Je to rýchli letný obed ktorý sa dá hlavne konzumovať aj studený čiže v týchto horúcich dňoch je to ideálne .
Určite mi dajte vedieť aké jedno máte najradšej vy ? A čo počas leta jete najviac ?
Budem sa tešiť na komentáre .
Majte sa pekne .
S pozdravom Barbora .
P.S. : Ak sa rozhodnete tento recept urobiť a máte instagram , urobte fotku a nezabudnite pridať hastag #slifeisbeautifulvkuchyni
Mňam-mňam :) Prečo sa nedá poslať štrúdla cez internet? Veľmi lákavo to vyzerá :)
OdpovedaťOdstrániťTo najlepšie pre ženy tu :)
Možno sa to raz bude dať spraviť . Ale veď podľa receptu ju môžeš vyskúšať aj sama doma . :-)
Odstrániť