piatok 19. júna 2015

Rýchla slaná štrúdľa



Po dlhšej dobe som sa rozhodla niečo uvariť . Varenie ma nesmierne baví len akosi nie je naň čas .
A ak musím niečo pre seba uvariť musí to byť extrémne rýchle a extrémne jednoduché . 
A to je prípad aj tejto slanej štrúdle . Nie je na tom nič zložité a myslím si , že tento recept zvládne každý - útecha pre tých čo si myslia že to nezvládnu , verte mi keď som to zvládla ja ( občasné poleno v kuchyni ) zvládne to každý . 

Tak poďme pekne na to ! 

Budeme potrebovať : 


  • jedno lístokové cesto 
  • šunku podľa vlastného výberu ( ja som použila kuraciu )
  • papriku 
  • paradajky 
  • šampiňóny
  • klasický tvrdí syr + som použila aj niva syr 
  • kečup 
  • bylinky  - buď čerstvé alebo ako v mojom prípade sušené ale čerstvo namleté 
  • vajíčko na potretie 
  • papier na pečenie 

Postup : 


Lístkové cesto si rozdelíme na dve polovice , najlepšie je aby boli polovice čo najpresnejšie . Pomúčime si plochu na ktorej budeme cesto vaľkať a jednu polovicu rozvaľkáme . Cesto nesmie byť moc slabé aby sa nám nepotrhalo .Cesto preložíme na plech do ktorého sme si dali papier na pečenie.  Do nejakej malej misky si dáme kečup a pridáme buď čerstvé alebo sušené bylinky . Je to na každom osobne čo má rád - ja som použila provensálske byliny ktoré majú v sebe už aj soľ . Všetko dôkladne zmiešame a rovnomerne rozotrieme na cesto . Následne začneme ukladať šunku , ktorá musí byť na celej ploche cesta . Ďalej pridáme šampiňóny ktoré som si pred tým zaliala horúcou vodou a nechala odtiecť na sitku . Potom už len naukladáme nakrájanú zeleninu a zasypeme to syrom. Vzhľadom na to že som používala aj nivu už som nesolila . Niva je sama o sebe pomerne slaná takže ak by som pridala ešte soľ bolo by to až moc presolené a to nechce nikto .  Na vrch položíme druhú polovicu cesta , kraje spojíme prstami aby obsah nevytiekol . Cesto si prepichneme vidličkou a dôkladne potrieme vajíčkom . Pečieme na 180 stupňov asi 20 minút . Ak bude cesto na vrchu zlaté a chrumkavé je hotové . 


Po upečení štrúdľu rozkrojíme a podávame ju  buď teplú  alebo studenú . 



Je to veľmi rýchli a hlavne jednoduchý recept . Možno ho niektorý doma robievate . Ja som ho vyskúšala len nedávno a neviem sa ho dojesť . Je to rýchli letný obed ktorý sa dá hlavne konzumovať aj studený čiže v týchto horúcich dňoch je to ideálne . 


Určite mi dajte vedieť aké jedno máte najradšej vy ? A čo počas leta jete najviac ? 
Budem sa tešiť na komentáre . 

Majte sa pekne . 
S pozdravom Barbora . 

P.S. : Ak sa rozhodnete tento recept urobiť a máte instagram  , urobte fotku a nezabudnite pridať hastag  #slifeisbeautifulvkuchyni

2 komentáre:

  1. Mňam-mňam :) Prečo sa nedá poslať štrúdla cez internet? Veľmi lákavo to vyzerá :)

    To najlepšie pre ženy tu :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Možno sa to raz bude dať spraviť . Ale veď podľa receptu ju môžeš vyskúšať aj sama doma . :-)

      Odstrániť

Ďakujem za Tvoj komentár! Ten sa objaví hneď po schválení. Zároveň Ťa žiadam aby si nevkladal do komentáru žiadny odkaz na giveaway. V prípade že sa v komentári takýto odkaz ukáže. Tvoj komentár nebude schválený. Ďakujem za pochopenie.

P.S.: Na všetky komentáre odpovedám postupne, preto buď trpezlivý. Odpoveď na svoj komentár dostaneš. Ak máš nejakú otázku a chceš dostať rýchlejšiu odpoveď môžeš ma kontaktovať na mail lifeisbeautifulosobnyblog@gmail.com.