nedeľa 6. decembra 2020

Tipy na vianočné darčeky

 


Vianoce nám čochvíľa klopú na dvere. Asi si poviete čo to vlastne píšem veď ešte je času dosť. Verte alebo nie čas s kráti. Sama darčeky nakupujem priebežne. Nenechávam nič na poslednú chvíľu a väčšie darčeky kupujem už skôr. Či už sa rozhodnete svojich blízkych obdarovať zážitkom, alebo hmotným darčekom nechám výhradne na vás. Ja vám ukážem niekoľko produktov ktoré môžete využiť ako darček alebo si len tak urobiť radosť sami pre seba v tomto neľahkom období. 



Prvým produktom je určite CeraVe Hydratačná micelárna voda CeraVe je dermatológmi vyvinutá značka starostlivosti o pokožku, ktorá je obohatené o zmes troch ceramidov prirodzene sa vyskytujúcich v pleti: ceramid , cermadi 3 a cermaid 6-II.  Hydratačná micelárna voda obsahuje zmes ceramidov a niacinamid. Táto kombinácia je prospešná pre mastnú a zmiešanú pleť. Zo zelenej rady CeraVe už dva roky používam ich čistiaci pleťový gél na ktorý nedám dopustiť a rovnako obsahuje ceramid a niacinamid ktorý je prospešný pre problematickú pleť. Preto keď som objavila z rovnakej rady aj micelárnu vodu musela som ju okamžite vyskúšať. Micelárnu vodu netreba po použití oplachovať. Čo u väčšine podobných produktoch nie je možné - ak používate micelárnu vodu dbajte na to, či je potrebné po aplikácii pleť umyť alebo nie. Väčšina produktov ktoré obsahujú miceli je potrebné po aplikácií opätovne umyť a až potom nanášať ďalšie produtky. V tomto prípade teda odpadá jeden krok a môžem okamžite prejsť na sérum a pleťový krém. Čo sa týka samotnej vody. Používam ju ráno aj večer. Ráno po dôkladnom umytí pleť, nanesiem práve micelárnu vodu chvíľ počkám a nanášam očný krém, sérum a pleťový krém. Večer micelárnu vodu používam na dočistenie pleti po celodennej vrstve makeu pu. Tým, že sa odličujem prevažne penou nepoužívam micelárnu vodu na hrubú špinu ale len na jemné dočistenie. Pre účel testovania som samozrejme produkt použila aj na priame čistenie pleti. Vie si poradiť či už s vrstvou make upu ale aj riasenkou či matným rúžom. Micelárna voda je bez vône a pleť nie je po aplikácii nijako výrazne podráždená. Na môj vkus viac pení ale s tým viac menej pri takomto produkte treba počítať. 


V zimných mesiacoch sú mojimi pomocníkmi krémy na ruky. Nosím ich pri sebe neustále. Nielenže mám už začiatkom jesene suché ruky, ale počas zimných mesiacov aj vďaka mrazom moje ruky dosť praskajú. A povedzme si úprimne neustála dezinfekcia rúk ktorú denne používam im tiež dáva poriadne zabrať. Preto som siahla po CeraVe obnovujúcom kréme na ruky. Obsahuje tri typy esenciálnych ceramidov a kyselinu hyalurónovú. Krém má hustú konzistenciu a na pokožke rúk vytvorí akýsi ochranný film. Po aplikácií zostáva pokožka jemne mastná, čo by mohol byť pre niekoho problém. Preferujem krémy ktoré sa dokážu pomerne rýchlo vstrebať ale takéto krémy treba aj častejšie aplikovať. Tento krém síce zanecháva na povrchu rúk mastný film, vstrebáva sa výrazne pomalšie ale pokožka je dosť dlhú dobu hydratovaná. Krém je bez parfumácie a je vodoodolný. Malé praktické balenie sa zmestí do každej kabelky či kozmetickej tašky. Je to naozaj ideálny pomocník pre suché a popraskané ruky v zimnom období. 


Tak ako je krém mojom zimnou výbavou je ním aj balzam na pery. S tou výnimkou že nesmie chýbať u mňa celoročne. Preto mám spotrebu balzamov pomerne veľkú. Nepreferujem žiadnu značku rada ich striedam, objavujem nové značky či príchute. Značku LA ROCHE- POSAY pozná každý z nás. V mojej kozmetickej zbierke nemala nikdy zastúpenie. A tak som si povedala, že vyskúšam práve balzam LA ROCHE-POSAY Cicaplast. Balzam obsahuje panthenol 5% a MP lipidy (ktoré pomáhajú obnovovať ochrannú bariéru pokožky pier a okolia). Balzam má hustú skoro krémovú konzistenciu. Pri dotyku s perami sa jeho hustá konzistencia mení na olej vďaka čomu je aplikácia jednoduchšia. Hneď v úvode poviem čo mi na tento balzame prekáža. Je ním jednoznačne aplikátor. Tým, že je balzam pomerne hustý veľmi zle sa cez aplikátor dostáva von. Určite by som preferovala balzam v tyčinkovej forme a nie v takejto tube kde sa cez veľmi majú dierku nedokáže balzam vytlačiť bez adekvátne vyvinutej sily. Samotný balzam ale nie je vôbec zlý. Má hustú konzistenciu a stačí ho na pery aplikovať pomerne malé množstvo. Po aplikácií sú pery na dotyk jemné a na pocit veľmi dobre hydratované. Balzam na perách vydrží aj pomerne dlho. Chráni a regeneruje poškodené pery. Tie moje občas praskajú hlavne v kútikoch a ten kto zažíva podobný problém vie, o akú bolesť ide. Kútiky sa niekedy hoja aj niekoľko dní a tento balzam ich hojeniu výrazne pomáha. V chladnom počasí je balzam mojím veľkým pomocníkom. 


Aké darčeky pod stromčekom preferujete vy? 

Určite mi nezabudnite napísať dole do komentáru. 



1 komentár:

  1. Cerave je skvelá značka. Ja som mala od nich krém na nohy a asi si ho kúpim znova.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za Tvoj komentár! Ten sa objaví hneď po schválení. Zároveň Ťa žiadam aby si nevkladal do komentáru žiadny odkaz na giveaway. V prípade že sa v komentári takýto odkaz ukáže. Tvoj komentár nebude schválený. Ďakujem za pochopenie.

P.S.: Na všetky komentáre odpovedám postupne, preto buď trpezlivý. Odpoveď na svoj komentár dostaneš. Ak máš nejakú otázku a chceš dostať rýchlejšiu odpoveď môžeš ma kontaktovať na mail lifeisbeautifulosobnyblog@gmail.com.