streda 3. októbra 2018

Dokonale čistá pleť!

Frais Monde Hydro Bio Reserve Cleansing High Moisture
Frais Monde Hydro Bio Reserve Cleansing High Moisture 

Talianskú značku Frais Monde registrujem hlavne vďaka parfumovým olejom. Tie fungujú ako klasický parfém, len majú olejovú konzistenciu. Ja som ale pred nejakým časom zavítala do sekcie starostlivosti o pleť. A do oka mi padlo čistiace pleťové mlieko Hydro Bio Reserve Cleansing High Moisture . Primárne je síce určené pre normálu a suchú pleť zaujalo ma svojím obsahom natoľko, že som ho jednoducho musela vyskúšať.  Obsahuje kyselinu hyaluronovú ktorá vytvára na pleti film ktorý ju pomáha udržiavať mladú, vitálnu a pružnú. Ďalej obsahuje aj výťažok z bio salicorni ktorý pleť dôkladne a hĺbkovo hydratuje. Jojobový olej pleť zvláčňuje a a chráni.

Frais Monde Hydro Bio Reserve Cleansing High Moisture
Frais Monde Hydro Bio Reserve Cleansing High Moisture 

Nejako neholdujem pleťovým mliekam na odlíčenie. Hrubú špinu vždy zmyjem ešte v sprche čistiacou penou (recenzia). Lenže moja zvedavosť je nekonečná a nedalo mi to. Tak som si povedala, že nejaké pleťové mlieko vyskúšam. Voľba padla teda na Frais Monde. Celkovo musím povedať, že ma táto značka nijako extra nikdy nezaujímala. Sama neviem čím to ale je. Keďže v konečnom dôsledku má široké zameranie a v ponuke sa dá nájsť všetko. Obaly sú rovnako zaujímavé ako výber len teda moje nutkanie skúšať produkty tejto značky nebolo nikdy veľké. Ale povedala som si, že by som v istých veciach chcela zmeniť svoju starostlivosť o pleť. Presedlala som viac na prírodné produkty teraz skúšam a skúmam čo robia s mojou pleťou a či budeme priatelia. Môžem povedať že zatiaľ sú moje pocity 50:50. Niektoré produkty mi vyhovujú iné mi prídu úplne na nič. Toto mlieko patrí do kategórie takých ktoré sa naozaj podarili a vyhovujú mi. A hneď Vám aj poviem čím všetkým.

Frais Monde Hydro Bio Reserve Cleansing High Moisture
Frais Monde Hydro Bio Reserve Cleansing High Moisture 

Mám mastnú pleť, sem tam nejaké to akné. Aj keď sa mastím teda pomerne dosť a počas leta ešte viac nesnažím sa pleť zbytočne vysúšať. Práve naopak! Doprajem jej potrebnú hydratáciu. Lebo čím viac pleť vysušíte tým viac sa bude mastiť a bude s prepáčením nechutná. Ak ma trápi akné liečim ho len lokálne. Vtedy dané miesto vysuším napríklad tea tree olejom ktorý bojuje veľmi dobre práve s lokálnym akné. Inak doprajem pleť hydratáciu a nebojím sa použiť aj pleťový olej. Takže aj pri odlíčení sa snažím používať také produkty ktoré pleť nebudú zbytočne vysúšať. Na hrubú špinu používam čistiacu penu ktorá obsahuje práve čajovník. Nasleduje micelárna voda ktorú sú ale teraz vymenila za toto čistiace mlieko. Následne tonikum a potom už očný krém, sérum a olej na pleť.Po tomto všetkom mám pleť naozaj dobrú. Síce sa mastí ale je vidieť veľký rozdiel. Tak cca 3 roky dozadu bola moja pleť odporná, síce boj s veľkým akné som vyhrala už dávno no aj tak som stále nebola spokojná s tým ako vyzerá. Stačilo urobiť pár jednoduchých vecí, nepoužívať desiatky produktov a hlavne v hlave pochopiť že ak budem pleť vysúšať bude sa mastiť. Predsa keď jej odoberám prirodzený maz musí ho vytvárať ešte vo väčšom než predtým.

Frais Monde Hydro Bio Reserve Cleansing High Moisture
Frais Monde Hydro Bio Reserve Cleansing High Moisture ingredients 

Mlieko je tekutej trochu vodnatej konzistencie. Množstvo cca o veľkosti orechu aplikujem na tampón a až následne odlíčim pleť. Na celú tvár, krk a dekolt použijem tri tampóny. Musím podotknúť dôležitú vec a budem sa opakovať. Mlieko nepoužívam na priame odlíčenie len na dočistenie. Čiže po tom ako zmyjem s pleti všetko makeup čistiacou penou nasleduje toto mlieko. Sem tam mi zostanú na oku zvyšky riasenky či na perách rúž. Mlieko si s týmto poradí bez problémov. V očiach neštípe. Nezaznamenala som ani žiadne podráždenie či začervenanie. Po aplikácií na pleť zostáva po mlieku jemný mastný film. Ktorý dajme tomu veľmi, veľmi málo hydratuje. Na pleti mlieko nelepí. Samozrejme je potrebné použiť ešte krém/olej na pleť a dodať jej tak potrebnú hydratáciu. Mlieko má príjemnú vôňu. Krémovo bylinkovú, páči sa mi že vôňa nie je zbytočne umelá a ani výrazná. Práve to pri produktoch na pleť vyhľadávam. Dávkovanie je dobré. Tuba v ktorej sa samotný produkt nachádza je z mäkkej gumy, ktorú stačí jemne stlačiť a vrchnákom ktorý treba len pootvoriť vytečie už samotné mlieko v ideálnom množstve. Páči sa mi to, že netreba vrchnák úplne otvárať. Stačí len pootočiť vrch a stlačiť. Vďaka takémuto dávkovaču sa do mlieka nedostane zbytočný vzduch a baktérie ktoré by mohli samotný produkt znehodnotiť. V úvode som povedala, že pleťovým mliekam neholdujem a ani ich nevyhľadávam. Po tom čo som nejaký čas testovala toto od Frais Monde musím svoj názor prehodnotiť a zamerať sa práve na čistiace mlieka. Ide o produkt s ktorým som donedávna nemala žiadne väčšie skúsenosti a preto ma tak náramne baví.


Frais Monde Hydro Bio Reserve Cleansing High Moisture má 200 ml a stojí 7,53 €. Viac produktov nájdete na www.parfemy-elnino.sk.





Budem veľmi rada keď mi dole do komentáru napíšete aké je Vaše obľúbené čistiace mlieko.











Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za Tvoj komentár! Ten sa objaví hneď po schválení. Zároveň Ťa žiadam aby si nevkladal do komentáru žiadny odkaz na giveaway. V prípade že sa v komentári takýto odkaz ukáže. Tvoj komentár nebude schválený. Ďakujem za pochopenie.

P.S.: Na všetky komentáre odpovedám postupne, preto buď trpezlivý. Odpoveď na svoj komentár dostaneš. Ak máš nejakú otázku a chceš dostať rýchlejšiu odpoveď môžeš ma kontaktovať na mail lifeisbeautifulosobnyblog@gmail.com.