pondelok 9. júla 2018

DOVE letná peelingová nálož!

Dove exfoliating body scrub
DOVE exfoliating body scrub

Bez čoho sa počas leta jednoznačne nezaobídem?

Okrem kvalitného opaľovacieho krému je to peelig na telo. Ten používam síce celoročne, ale počas leta po ňom siahnem o niečo viac ako v iné ročné obdobia. Keďže pokožku tela vystavujem slnečným lúčom omnoho viac. Musím jej okrem poriadnej hydratácie dopriať aj peeling. Značka DOVE prišla počas leta na trh s novými krémovými exfoliačnými peelingy. Majú rovno tri kombinácie vyživujúci peeling obsahuje makadamové orechy a ryžové mlieko, svieži zase kiwi zrniečka a aloe vera posledný ktorý pokožku tele rozmaznáva obsahuje granátové jablko spolu s bambuckým maslom

Dove exfoliating body scrub crushed macadamia & rice milk scent
Dove exfoliating body scrub crushed macadamia & rice milk scent 

Vyživujúci telový peeling obsahuje drvené makadamiové orechy a ryžové mlieko. Pokožka je po aplikácií hladká a vyživená. Vzhľadom na to, ž peeling obsahuje škrupinky jadierok peeling je o niečo drsnejší než by som potrebovala. Síce sú jadierka drvené veľmi jemne, no na môj typ pokožky sú až príliš. Kedysi by som takýto hrubý peeling preferovala. Očividne aj ja svoj vek už nepopriem, a snažím sa používať šetrnejšie produkty. Veľkým plusom je ryžové mlieko ktoré pôsobí ako tak hydratačne. Po umytí zostáva na pokožke jemný mastný film, ktorý pokožku aspoň trochu hydratuje. Ak nepreferujete používanie telový krémov po sprchovaní. Po peelingu je priamu nutnosťou, pokožku tela dôkladne hydratovať. Tým že ju zabavíme odumretých kožných buniek, na koži zostáva ako keby nová tenká vrstva ktorá potrebuje hydrtáciu. Takže nezabúdajte používať po peelingu telový krém alebo telové maslo. Vôňa tohto peelingu je veľmi špecifická. Makadamiové orechy sú sladke jemne do vanilkovo - orechova. Príjemná ženská vôňa, ktorá určite neurazí nikoho.

Dove exfoliating body scrub pomegranate seeds & shea butter scent
Dove exfoliating body scrub pomegranate seeds & shea butter scent 

Kombinácia granátového jablka a bambuckého masla už predurčuje tento peeling aby telo rozmaznával. Peeling obsahuje jadierka granátového jablka a bambucké maslo ktoré pôsobí na pokožku blahodárne a hydratačne. Čiastočky obsiahnuté v tomto konkrétom peelingu sú o niečo jemnejšie. Pokožku nijako nepoškodzujú práve naopak. Vďaka bambucekému maslu pôsobí peeling na pokožku tela veľmi príjemne a hydratačne. Rovnako ako u predchádzajúceho produktu aj tu zostáva po umytý tenký mastný film. Ten mierne hydratuje, no stále to nestačí natoľko aby nebola pokožka po dôkladnom vysušení suchá. Nebadala som ani žiadne začervenanie alebo poškodenie pokožky tela po aplikácií peelingu. Vôňu má táto konkréta kombinácia veľmi špecifickú. Rovnako špecifickú ako všetky produkty s obsahom granátového jablka. Je to kombinácia sviežej trochu sladkej vône. Ktorá ma úprimne moc neoslovila. Samotný peeling svojimi účinkami je rovnaký ako predchádzajúci až nato že má o dosť jemnejšie peelingové čiastočky a tým pádom bude vyhovovať omnoho viac citlivej pokožke.

DOVE exfoliating body scrub kiwi seeds & cool aloe scent
DOVE exfoliating body scrub kiwi seeds & coll aloe scent 

Posledná varianta ktorú nájdete v drogérií je kiwi a aloe. Tetno peeling má pokožku osviežiť. Obsahuje zrniečka kiwi a extrakt aloe ktorý pokožku osviežuje. Toto je zaručene moja najobľúbenejšia kombinácia. Kiwi zrniečka sú primerane hrubé, pokožku peelingujú tak ako presne potrebujem. Viem že ak náhodou niekde nedopatrením pritlačím, nebudem mať žiadne začervenané miesto ani nijak inak poškodenú pokožku tela. Síce je zo všetkých troch najmenej hydratačný a nezanecháva po umytý skoro žiadny mastný film. vynahradím si to ako inak telovým krémom ktorý používam po každej sprche a obzvlášť po takej kedy používam práve peeling. Vôňa je to ideálna práve pre moje čuchové bunky. Svieža, letá taká po ktorej sa naozaj cítim ako pri nejakom vodopáde v džungli.


DOVE exfoliating body scrub
DOVE exfoliating body scrub 

Čo sa týka samotnej konzistencie, tie majú peelingy rovnaké. Na úplnom začiatku som mala pocit že peelingy budú mať klasickú konzistenciu napríklad telového masla, čiže veľmi krémovú. Po prvom siahnutí do vnútra balenia ale prišlo prekvapenie. Peeling sa síce podobná svojou konzistenciou na telové maslo no má omnoho viac našľahanejšiu štruktúru. Preto pôsobí veľmi ľahko a na pokožke tela tým pádom veľmi príjemne. Na celkovú aplikáciou ho nepotrebujem veľa, vystačím si približne s veľkosťou stredného citrónu. Ale záleží na každom človeku individuálne. Všetky tri produkty robia to isté a čo od nich človek očakáva. Dôkladne odstránia odumreté kožnú bunky, po umytí zostane pokožka tela jemná a hladká. Mierne hydratovaná a voňavá.  Balenie nie je ničím výnimočné, typické DOVE. Čisté línie, jemné pastelové farby kombinácia ktorou určite nič nepokazili. Rovnako sú výrobne zvolené aj samotné kombinácie vôní v ktorých si zaručene nájde každý to svoje.




DOVE exfoliating body scrub  má 225 ml a odhadované cena je cca od 5,00 €.




Používate peelingy na telo? Aký je Váš obľúbený?
Určite mi napíšte dole do komentára.






Chceš vyhrať super ceny?
Na instagrame blogu práve prebieha letná súťaž tak sa neváhaj zapojiť. Stačí kliknúť na odkaz TU alebo na obrázok ktorý nájdeš na pravej strane stránky. 

7 komentárov:

  1. Super peelingy vypadají fakt dobře. Dove je super značka a moc mi vyhovuje :).

    TheBlondieTale

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno peelingy sú výrobné. Dove často prichádza na trh s novinkami a toto sú práve produkty ktoré sa naozaj podarili. :)

      Odstrániť
  2. Vypadají dost zajímavě :) značku dove mám moc ráda

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Všimal som si ich už v drogérii, no ešte som nemala možnosť ich vyskúšať. Aktuálne používam Ziaja Cupuacu a ten je skvelý. Pokožku hydratuje tak, že po umytí sa netreba natierať.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na Ziaja produkty sa už dlhšie chystám. Často chodím okolo ich obchodu v jednom nákupnom centre no nikdy nemám dostatok času ísť dnu. Dávnejšie som mala uhorkové tonikum na pleť a vôbec nebolo zlé. Ale skôr ako skin care ma lákajú práve produkty na telo. Ako napríklad aj práve peeling. Ďakujem za inšpiráciu pridám si tento na nákupný zoznam, snáď budem mať v najbližšej dobe trochu času a zastavím sa priamo v obchode. :)

      Odstrániť
  4. Peelingy na telo milujem a v lete musím mať. Môj the best je Yves Rocher marhuľový scrub alee keď som teraz videla ten Dove kiwi a aloe okamžite by som ho vyskúšala!

    Máš ináč krásny blog, dávam follow :)

    Lumi z Recenzie-Kozmetiky

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za Tvoj komentár! Ten sa objaví hneď po schválení. Zároveň Ťa žiadam aby si nevkladal do komentáru žiadny odkaz na giveaway. V prípade že sa v komentári takýto odkaz ukáže. Tvoj komentár nebude schválený. Ďakujem za pochopenie.

P.S.: Na všetky komentáre odpovedám postupne, preto buď trpezlivý. Odpoveď na svoj komentár dostaneš. Ak máš nejakú otázku a chceš dostať rýchlejšiu odpoveď môžeš ma kontaktovať na mail lifeisbeautifulosobnyblog@gmail.com.