streda 7. februára 2018

Travel Bucket List | Part I.


Kto by nechcel cestovať?

A nie len tak prstom po mape niekde doma v obývačke. Ja cestovanie milujem. Milujem spoznávať nové mieste, ľudí, kultúru či jedlá. Za svoj život som toho ale moc nenacestovala, Jasné klasické rodinné výlety po Slovensku a u okolitých susedov majú svoje čaro a mám ich rada. Ale také to veľké cestovanie som ešte nezažila. Preto mám vysnívaných niekoľko destinácií ktoré zaručene chcem aspoň raz v živote navštíviť. Snáď už tento rok budem môcť nejaké miesto odškrtnúť s tohto môjho cestovateľského zoznamu.

Vzhľadom na to že je tých miest pomerne veľa, rozhodla som sa článok rozdeliť na niekoľko častí.


Od nepamäti je mojím veľkým cestovateľským snom New York. Ktorý podľa mňa chce vidieť každý koho poznám. Aspoň teda v mojom okolí. Chcem zažiť tú jedinečnú atmosféru ktorú má iba toto mesto. Chaos, hluk no jednoducho typický New York. Samozrejme všetky dôležité turistické atrakcie ako Socha Slobody, Top Of The Rock alebo 9/11 Memorial Museum. Ale pokojne si vystačím aj s dlhými prechádzkami mestom. Žiť v takomto meste by som ani nezvládla ale prežiť jedinečnú atmosféru na pár dní jednodznačne áno.


Ďalším mestom v USA ktoré chcem navštíviť je jednoznačne Detriot. Pre niekoho možno nepochopiteľné prečo práve toto mesto ale mňa láka. Detriot je mesto ktoré má rovnako ako NYC neopísateľnú atmosféru. Určité časti mesta sú totálne vyľudnené. Keďže prešlo veľkou krízou a ľudia sa z tohto mesta pre nedostatok práce jednoducho odsťahovali. Takže veľa opustených budov ktoré časom chátrajú alebo ich zdemolovali vandali. Ale sú tam aj veľmi pekné mieste na brehu rieky pri ktorých návšteve sa človek nemusí báť o život.


Metropola Veľkej Británie nie je až tak ďaleko. Takže Londýn je podľa mňa povinnou zastávkou každého cestovateľa. Ale samozrejme nemusím mať pravdu. Ak mám byť úprimná neviem čo ma na Londýne láka. Viem tento môj argument znie pomerne zvláštne ale je to tak. Mesto ako také ponúka veľa pamiatok ktoré pri svojej návšteve určite nevynechám. Ale skôr mi láka vidiek. Poznáte seriál Midsomer Murders? Ten sa dohráva viac menej na Anglickom vidieku a práve takéto miesta ma lákajú. Malé dedinky ktoré majú omnoho častejšie väčšiu atmosféru ako veľká svetová metropola.


Zostanem v Európe. Mojím veľkým snom je zájsť si na kávu do Paríža. Viem bude to pomerne drahá káva ale som na to pripravená- haha. Sadnúť si do nejakej malej útulnej kaviarničky dať si dobrú kávu a croissant. Pozorovať okolitý svet a Parížanov ako si žijú svoj každodenný život v tomto romantickom meste. Medzi tým samozrejme "mrknúť" na Eiffelovku alebo sa prejsť po Champs Elysées. To je pre mňa Paríž.


Najobľúbenejší starý film ktorý môžem pozerať stále dookola je Žandár zo Saint Tropez. Hoci ktorú časť. Videla som ich už minimálne sto krát ale vždy sa dokážem baviť na nových a nových veciach. Odtiaľ pramení aj to, že by som raz chcela Saint Tropez navštíviť. Pláž, more a pokoj. Nič viac nepotrebujem.


Zo slnkom zaliateho Saint Tropez to je ani nie dve hodiny do prepichom a luxusom zaliateho Monaca. Neviete o mne jednu vec. Som veľká milovníčka F1. Sledujem každý jeden pretek. No najviac sa vždy teším keď je veľká cena Monaka. Uličky Monte Carla sa zmenia na veľkú trať kde pretekajú formuly. Som toho názoru že obyčajný človek ako som ja by v Monacu dlho nevydržal. A ani sa tam nedá podľa mňa čo objavovať. Okrem pár pamiatok. Skôr preto túžim zažiť Monako z pohľadu preteku. Takže už poctivo šetrím na lístok, letenku aj ubytovanie. Mimochodom hľadám nejakého sponzora na tento môj "drobný" výlet. Hlásiť sa môže v komentári- heheh.





Prvú cestovateľskú časť máme za sebou.

Vy mi dole do komentáru napíšte aké miesto alebo destináciu by ste radi navštívili?


Budem sa tešiť na vaše komentáre.






zdroj fotografií: pinterest.com, instagram.com, google.sk 

6 komentárov:

  1. Londýn a Paríž ma lákajú tiež, avšak asi až keď sa situácia vo svete zase ustáli. Žandárov som pozerala všetkých, Louis De Fines je skvelý herec a tieto filmy pozerám v podstate stále dookola.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Myslím si že toto je práve dôvod prečo sú všetky nepokoje. Vyvolať v ľuďoch strach a paniku. To čo sa deje vo svete sa môže pokojne stať aj u nás v hoci ktorom meste. Ak by som to mala brať takto tak asi len sedím doma a to nechcem. Jasné chápem tvoje obavy a ver že ich mám aj ja no určite sa kvôli tomu nebojím nejako viac cestovať. Ale to je už každého osobné rozhodnutie čo urobí. Vždy ale hovorím jednu vec,to čo sa deje vo veľkých svetových metropolách môže prísť aj sem ku nám na malé Slovensko. Takže v bezpečí tým pádom nie sme nikde. :)

      Odstrániť
  2. Ako som tak čítala o tvojich vysnívanych miestach rozmýšľala som, kam by som aj ja chcela ísť lebo som fakt nevedela či niekam chcem cestovať ked vidíme stále tie nepokoje, môžeme byť len radi že žijeme na Slovensku. Ja som vo Francuzsku bola zo školy na 3 tyždnovej stáži sú tam oveľa krajšie mestá ako Paríž napríklad prístav Nantes alebo niečo ako dediny kde si žijú kludnym životom na ich farmách. Ale inak kde by som asi chcela ísť je Mexiko alebo Južna Amerika. Kedysi som pozeravala tie argentinske serialy a vždy sa mi to páčilo niečo ma tam priťahuje.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tri týždne vo Francúzsku ticho závidím :) tým pádom sa výborne dohovoríš po Francúzsky či ani nie? :D Krajiny ako Mexiko, Brazília alebo čo ja viem Argentína ma moc nelákajú možno to bude tým že som nikdy nesledovala romantické seriálny ale kto vie možno raz sa pôjdem pozrieť aj tým smerom. :D

      Odstrániť
  3. Ja som momentálne v stave tešenia, lebo v apríli by som mala ísť do Londýna, na čo sa veľmi teším. Inak to už s cestovaním bude tento rok biedne, lebo ma čakajú na jeseň pracovno-školské povinnosti... Ale budúci rok by som rada Barcelonu a Porto, možno aj Lisabon. A taký veľký sen je jednoznačne Island :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Uži si teda Londýn, pokojne mi potom sem do komentáru napíš čo sa oplatí naozaj vidieť a čo nie.:) Vidíš? Na Island som úplne zabudla :) v ďalšom poste čo bude pokračovanie tohto mám Nórske Oslo ale na Island som zabudla. Veľa mojich kamarátov tam teraz cestovalo, boli výhodné letenky tak išli ale čo si tak všeobecne všímam veľa ľudí sníva práve o tom, že raz navštívi Island :) tak budem držať palce nech sa ti sen čo najskôr splní. :)

      Odstrániť

Ďakujem za Tvoj komentár! Ten sa objaví hneď po schválení. Zároveň Ťa žiadam aby si nevkladal do komentáru žiadny odkaz na giveaway. V prípade že sa v komentári takýto odkaz ukáže. Tvoj komentár nebude schválený. Ďakujem za pochopenie.

P.S.: Na všetky komentáre odpovedám postupne, preto buď trpezlivý. Odpoveď na svoj komentár dostaneš. Ak máš nejakú otázku a chceš dostať rýchlejšiu odpoveď môžeš ma kontaktovať na mail lifeisbeautifulosobnyblog@gmail.com.