utorok 24. októbra 2017

Vis Plantis | ROSE OIL


Dnešná recenzia bude opäť o značke ktorú som vôbec nepoznala a narazila som na ňu prakticky náhodne. Pri objednávke ktorú som robila pred niekoľkými týždňami. Ako som sa tak preklikávala stránkou vyskočili na mňa produkty značky Vis Plantis, čo je Poľská značka. Zaujalo ma hneď niekoľko produktov, ktoré boli nie len vzhľadovo ale aj cenovo veľmi prijateľné. Už dlhšie sa odhodlávam vyskúšať pleťový olej. Mám síce mastnú pokožku no pleťový olej sa hodí aj na ňu. Siahla som teda o ružovom pleťovom oleji. Ktorý teda okrem ružového oleju (10%) obsahuje aj makadamiový olej (89,5%) o ktorom vieme, že má blahodárne účinky.


Olej by mal bojovať proti stárnutiu pleti je obohatený o esenciálne oleje a kyseliny. Rovnako obsahuje vitamíny ktoré podporujú regeneráciu pleti. Olej zjemňuje vrásky, zaháňa tvorbu nových a zlepšuje celkovú elasticitu pleti. Ako som už spomínala vyššie olej som si primárne objednávala zo zvedavosti. Ako naň bude reagovať moja mastná pleť. Momentálne preferujem kozmetiku ktorá obsahuje extrakt z ruže. Opäť som tejto prísade prišla na chuť.


Zo začiatku som bola s olejom veľmi opatrná. Používala som menšie dávky častejšie konkrétne teda dva krát denne ráno a večer. Po niekoľkých dňoch si moja pleť na olej zvykla. Na začiatku sa síce mastila o niečo viac ako po klasickom kréme. No po pár dňoch si pleť zvykla a pleť sa skoro vôbec neleskla. Jasné tým, že mám mastnú pleť po niekoľkých hodinách sa aj tak začnem lesknúť či chcem alebo nechcem. Ale nebolo to žiadne extrémne lesknutie- tým myslím že som nemusela skoro vôbec pleť prepúdrovať. Keď trávim celý deň doma makeup nenosím, je mi srdečne jedno či sa lesknem alebo nie. V spoločnosti ľudí už ale makeup mám a bežne sa musím počas dňa prepúrdovať. Takže lesknutie pleti ani tak nemôžem hádzať na samotný olej. Čo sa týka efektu. Pleť je po nanesení mastná ale do niekoľkých minút sa olej kompletne vsiakne a nezostane po ňom na pleti ani stopa.


Vsakovanie trvá síce dlhšie ako pri bežnom pleťovom kréme ale všetko je o len o množstve. Ak dáte napríklad viac krému na pleť vsakuje sa dlhšie ako obvykle. Rovnako je to aj s olejom. Čím väčšie množstvo tým dlhšie vsakovanie. Po vsiaknutí je pleť ale naozaj hydratovaná a na dotyk výrazne jemnejšia. Ak sa líčite tak samotný makeup na pleť po olej drží dobre. Čo sa týka aplikovaného množstva. Tu si musí človek nájsť to svoje ideálne množstvo. Mne na tvár, krk a dekolt stačia cca 4 pumpičky ktoré dôkladne rozotrie a rýchlo sa aj vstrebú. Suchšia pleť ale bude potrebovať väčšie množstvo.


Vôňa oleja je veľmi príjemná. Obsiahnutá ruža nie je až príliš výrazná. Skôr ide o jemnú nevtieravú vôňu. Pri produktoch ktoré obsahujú ruže je občas problém, že vôňa samotnej ruže býva výrazná. V tomto prípade je naozaj jemná v kombinácii s makadamiovým olejom spolu tvoria správu kombináciu a účinnú dvojku. Dávkovanie je pomocou pumpičky. Táto pumpička dáva ideálne množstvo tak aby nebolo oleja príliš veľa ale ani príliš málo. Celkovo hodnotím obal pozitívne. Ide síce o plast ale o pomerne odolný plast. Fľaška mi už niekoľkokrát doslova zletela z rúk a dodnes je vo svojom pôvodnom stave. Síce sme sa s pleťovým olejom na začiatku museli skamarátiť dnes už patrí ku stálemu produktu v starostlivosti o moju pleť. Ak preferujete na pleť práve oleje určite sa mrknite po značke Vis Plantis.


Vis Plantis Care Oils 30 ml a stojí 2,90 €. Viac produktov od tejto značky zoženiete na www.notino.sk.


Čo vy a oleje na pleť? Používate ich? Aká sú Vaše skúsenosti?
Určite mi napíšte dole do komentáru.


 ♥


P.S: Okrem ružového oleju má značka Vis Plantis aj iné oleje. Ktoré sú omnoho viac multifunkčné.

zdroj foto: www.notino.sk

2 komentáre:

  1. Olej vyzerá dobre, o takejto značke som nepočula. Ak je poľská tak to musí byť dobré, Poliaci to s kozmetikou vedia. Ružový olej som mala zatiaľ iba ten od Alverde a bol fajn, vcelku príjemný, no mierne mastný takže som ho používala skôr na čelo ako na líca. Skrátka tam, kde je moja pleť suchšia. Avšak ak sa oleje aplikujú v kobminácii s vodou, tak potom sa vsiaknu lepšie do pleti.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som tiež túto značku objavila náhodou a som s ňou veľmi spokojná. S Poľskou kozmetikou veľké skúsenosti nemám ale nie si prvá osoba ktorá mi hovorí že Poliaci to vedia čo sa týka kozmetiky. Určite sa pozriem aj po iných produktoch keďže rada skúšam nové veci. Toto je môj prvý ružový olej a zaručene nie posledný keď miniem tento pozriem sa v drogérii po inej značke kto vie možno vyskúšam práve Alverde. :)

      Odstrániť

Ďakujem za Tvoj komentár! Ten sa objaví hneď po schválení. Zároveň Ťa žiadam aby si nevkladal do komentáru žiadny odkaz na giveaway. V prípade že sa v komentári takýto odkaz ukáže. Tvoj komentár nebude schválený. Ďakujem za pochopenie.

P.S.: Na všetky komentáre odpovedám postupne, preto buď trpezlivý. Odpoveď na svoj komentár dostaneš. Ak máš nejakú otázku a chceš dostať rýchlejšiu odpoveď môžeš ma kontaktovať na mail lifeisbeautifulosobnyblog@gmail.com.