nedeľa 11. decembra 2016

Christmas 2016 | Christmas Movies & Songs



3. Adventná nedeľa je v plnom prúde a to znamená že Vianoce sú už dostatočne blízko. Verím že sa tešíte rovnako ako ja. V dnešnom príspevku Vám ukážem 5 najobľúbenejších Vianočných filmov a 5 najobľúbenejších pesničiek.



Láska nebeská overená Vianočná klasika na štedrý deň. Už roky je tento film mojím rituálom na štedrý deň ešte v pyžame zapnem tento film a nepohnem sa do mementu kedy skončia záverečné titulky. Ak by som si mala vybrať jeden len jeden film vždy to bude tento.


Fred Claus alebo ak chcete v Slovenskom preklade " Santa má brata". Keď som videla tento film po prvý krát nijako ma nezaujal skôr som sa nudila ako zabávala. Budú to aj dva roky dozadu kedy som mu dala opätovnú šancu. A oplatilo sa. Vo filme sú vtipné ale aj smutné scény ktoré asi nejakým spôsobom vždy ku podobným filmom patrili.


The Holiday / Prázdniny. Dve ženy jeden spoločný problém ktorým je muž. Obe zažijú sklamanie, Amandu jej priateľ podvedie a Iris sa zase pre istotu zamiluje do svojho šéfa ktorý sa nakoniec zasnúbi s inou- klasika. Preto obe hľadajú možnosť ako sa s celou situáciou vyrovnať. Po tom ako sa uistia že vo svojom okolí nemajú toho ideálneho partnera vyberú sa na Vianočné prázdniny každá na opačný koniec sveta. Amanda zo slnečnej Kalifornie do pochmúrneho Anglicka a Iris opačne z malého domu v Anglicku do Kalifornie. Obe ale samozrejme nájdu tých pravých a všetko končí tak ako má. Taký bežný romantický film, ktorý určite neurazí nikoho.


Sám doma túto legendárnu komédiu pozná každý takže nie je potrebné o nej niečo viac hovoriť. Favoritom je u mňa dvojka kde sa dej odohráva v New Yorku ktorý chcem už prakticky od mala navštíviť. Dúfam, že raz si tento sen splním možno práve na Vianoce.



Ak mám byť úprimná nie som veľký fanúšik našich rozprávok. Áno sú to krásne filmy ktoré majú dlhú históriu. Lenže asi aj tým že stále dookola dávajú tie isté postupom času ako keby sa mi znechutili. Ale aby som nebola len negatívna tak nájdem jednu  rozprávku ktorá ma vážne baví a ňou je Popolvár najväčší na svete. Taktiež asi nie je potreba nejakým spôsobom komentovať dej. Ešte by som mohla do tejto Slovenskej kategórie zaradiť ďalšiu klasiku ktorou je Pacho Hybský Zbojník len nejde o typický Vianočný film.




A samozrejme ku najkrajším sviatkom roka patria neodmysliteľne aj pesničky. Každému z nás sa páči iný štýl hudby a pravdepodobne aj iné Vianočné piesne. Prakticky od začiatku mesiaca počúvam rôzne pesničky  v ktorých prevažuje jedna jedná téma a tou sú ako inak Vianoce. Milujem také tie klasiky prevažne teda zahraničné až na pár výnimiek.



Mariah Carey - All I Want For Christmas Is You


Wham! - Last Christmas


Frank Sinatra - Let it snow




Chris Rea - Driving Home For Christmas


Václav Neckář & UMAKART - Půlnoční


Rádio Expres - Najkrajšie Vianoce 2016 táto pesnička je pomerne nová v originálnej verziu ju spieva IMT Smile. Text si ešte pamätám zo základnej školy (čo je teda dosť dávna doba) keď boli rôzne predvianočné besiedky ako správna "spevácka" trieda sme vždy niečo museli spievať prevažne teda Slovenské piesne takže jeden rok vyhrala práve táto pesnička a celá trieda drilovala text.


A malí bonus.


Emily Roberts - #santaclara 



Tak a čo vy? Aký je Váš najobľúbenejší Vianočný film? Preferujete zahraničné pesničky alebo tie naše? Určite sa o názor podeľte dole v komentároch, budem sa tešiť.





2 komentáre:

  1. Mne sa horzne páčia teraz všetky vianočne filmy a cez vikendy na tv doma to ide proste takže pokiaľ sa dá si ich nenechám ujsť. Láska nebeská si už poriadne ani nepamatám ale určite keby ho začnem pozerať tak si spomeniem:))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak ďakujem za typ, televíziu som už poriadne dlho nepozerala. :D Myslím si že Láska Nebeská je jeden z tých nezabudnuteľných filmov určite odporúčam. :)

      Odstrániť

Ďakujem za Tvoj komentár! Ten sa objaví hneď po schválení. Zároveň Ťa žiadam aby si nevkladal do komentáru žiadny odkaz na giveaway. V prípade že sa v komentári takýto odkaz ukáže. Tvoj komentár nebude schválený. Ďakujem za pochopenie.

P.S.: Na všetky komentáre odpovedám postupne, preto buď trpezlivý. Odpoveď na svoj komentár dostaneš. Ak máš nejakú otázku a chceš dostať rýchlejšiu odpoveď môžeš ma kontaktovať na mail lifeisbeautifulosobnyblog@gmail.com.