nedeľa 6. novembra 2016

Review | EOS


Myslím si že značku EOS alebo ak teda chcete  Evolution of Smooth netreba nikomu predstavovať. Značka ktorá po celom svete spôsobila a stále spôsobuje obrovský boom. Áno aj ja som podľahla a áno aj som hovorila že už sa moja zbierka rozrastať nebude. Ale vďaka spolupráci s www.parfemy-elnino.sk som si vybrala pár produktov. Chladnejšie obdobie je ako stvorené na skúšanie rôznych balzamov ale aj krémov na ruky. Moja spotreba v tomto období narastá a preto som sa rozhodila , že vyskúšam niečo práve od eos. Ponuka je široká zalovila som preto v legendárnych balzamoch kde som vybrala ešte legendárnejšiu príchuť SWEET MINT a aby tomuto krásavcovi nebolo smutno siahla som aj po kréme na ruky vo voňavej kombinácii BERRY BLOSSOM.




Do zbierky mi teda pribudol krásavec ktorý má príchuť Sweet Mint čiže sladká mäta. Ak máte radi mätu tak tento produkt bude pre vás ako stvorený. Ja osobne mätu rada mám ale ešte som ju ako príchuť v žiadnom balzame nemala, teda aspoň si na to nespomínam. Všeobecne je o eos balzamoch známe, že sú z 95 % organické a zo 100 % prírodné. Obsahujú látky ako vitamín E, bambucké maslo a jojobový olej. Nevýhodou asi je len vec že nemajú UV ochranu teda až na jeden citrónový (lemon drop) ten má ochranný faktor 15 čo ale nie je bohvie čo ale aspoň niečo. Späť ale ku tomuto mätovému krásavcovi . Ktorý odsunul bokom všetky balzamy ktoré som dovtedy kým som nevysúšala tento používala. Je to priam neuveriteľné lebo ja som ten typ človeka ktorý balzamy veľmi rád streda a naraz má otvorených aj niekoľko balení. Jednoducho povedané po nejakom čase sa daného balzamu ako keby objem a musím vyskúšať niečo nové. Lenže tento mätový miláčik si ma dokonale obmotal okolo prsta, prakticky už nič iné na pery ani nepoužívam.


Hydratácia je pomerne obstojná . Nie je ale zase nejaká extra výnimočná , jednoducho bežný balzam. Priznávam že toto nie je môj prvý eos takže zhruba viem čo očakávať . No tento milo prekvapil tým že je o malinkú triedu vyššie ako jeho súrodenci . Mám pocit , že pery sú po ňom o niečo viac hydratované aj keď netreba to s tou chválou preháňať . Ak máte radi ako ja hovorím hydratačné bomby tak tento balzam nebude správa voľba . Balzam je fajn na denné použitie keď napríklad mňa netrápia suché pery . Počas zimy som teda mala pery suché neuveriteľne preto som počas dňa používala vysoko hydratačné balzamy aj s ochranným faktorom tento balzam som mala v tom období na domáce použitie . Používam ho hlavne na noc kedy si nanesiem hrubú vrstvu a počas spánku pery natiahnú potrebné živiny . Čo je ale výnimočné na tomto balzam je jeho chladivý efekt . Tým že obsahuje mätu balzam pery príjemne chladí . To bol asi aj hlavný dôvod prečo ho používam práve na noc. Príjemne chladí a pery si vďaka nemu ako keby oddýchnu po náročnom dni kedy prevažne nosím rúže ktoré majú matný finiš. Čiže je logické aj to, že moje pery sú namáhané o niečo viac ako je normálne a bežné. Matný rúž dokáže pery neuveriteľne vysušiť- preto je hydratácia najdôležitejšia pri starostlivosti. Určite sa tento balzam neradí do kategórie vysoko hydratačných ale pery dokáže ošetriť pomerne kvalitne. Najviac ma baví práve jeho chladiaci účinok. Zo začiatku po nanesení mi tento efekt trochu prekážal ale postupne som si zvykla a teraz si neviem predstaviť ráno a ani večer bez toho aby som nenaniesla tento balzám. Vôňa ktorú má tento balzam je tiež príjemná svieža ale pri tom sladká. Nie je to určite ten typ vône ktorá po pár týždňoch prestane baviť práve naopak. Čím dlhšie a častejšie tento balzam používam tým viac milujem jeho vôňu. Ak ste z kategórie tých ktorý ešte žiadny eos doma nemajú a po nejakom túžiť, no neviete si z toľkých vôní vybrať- za mňa môžem jednodznačne Sweet Mint len a len doporučiť.



Značka ako taká nevyrába len balzamy na pery. Už dlhšie majú na trhu aj krémy na ruky. Preto keď bola možnosť jeden vyskúšať neváhala som a vybrala si vôňu Berry Blossom. Určite netreba pri potom kréme očakávať vysoké hydratačné schopnosti. Tento krém jednoducho niečo také v sebe nemá skôr ide o priemernú hydratáciu. Ja tento krém nosím v kabelke a keď mám počas dňa suché ruky rýchlo po ňom siahnem. Čiže na krátkodobú hydratáciu je fajn, ale ako som povedala ak trpíte na suché nebodaj popraskané ruky tento krém nebude dobrá voľba. Ak mám byť úprimná mňa tento krém dosť sklamal hlavne svojimi účinkami. Aj keď netrpím na extrémne suchú pokožku v oblasti rúk počas chladnejších období jednoducho ruky potrebujú dostatočnú starostlivosť a ochranu pred chladom. Čo tento krém určite nesplňuje.


Konzistencia skôr ako krém na ruky pripomína telové mlieko. Vstrebávanie je pomerne rýchle aj keď si nanesiem silnejšiu vrstvu do pár minút nie je po kréme na rukách ani stopy. Výhodou určite je že ruky po použití a vsiaknutí nie sú zbytočne mastné. Jediné čo ma na tomto kréme naozaj zaujalo je jeho príjemná ovocno kvetinová vôňa. Aj keď nepreferujem kvetinové vône v žiadnej kozmetike v kombinácii s ovocím ide o príjemnú a nezvyčajnú vôňu. Na pokožke sa druží pomerne dlho čiže jedno malé plus k dobru. Obal je praktický páči sa mi aký je ploský a tým pádom vhodní do akejkoľvek kabelky. Ku koncu ide ale krém z tuby horšie keďže obal sa nedá dôkladne stlačiť čo je asi jedinou nevýhodou pri tomto balení.



Ak mám byť úprimná značka EOS vie robiť dobré balzamy na pery čo sa im podľa môjho názoru vôbec nepodarilo je krém na ruky neviem aké sú zvyšné dve vône v ponuke no príde mi, že budú rovnaké. Ak túžite po produkte od tejto Americkej značky určite skôr siahnite po balzame na pery.

Cena balzamu je 5,96 € a krému 4,07. Oba produkty zoženiete na stránke parfemy-elnino.sk.


Aký je Váš obľúbený produkt od značky eos? Určite mi napíšte komentár budem rada.







2 komentáre:

  1. Balzamy som mala 3 (ruzovy, cerveny a pruzkovany). Naozaj netusim, ake prichute to boli :-) Hydrataciou su podobne ako napr. Labello, ale obal je originalny. Priznavam rovno, ze som si ich kupila prave kvoli obalom. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Oni sa podľa mňa také obľúbené stali práve kvôli svojím obalom. Ako si povedala hydratáciu určite nevynikajú a sú na trhu aj lepšie balzamy.

      Odstrániť

Ďakujem za Tvoj komentár! Ten sa objaví hneď po schválení. Zároveň Ťa žiadam aby si nevkladal do komentáru žiadny odkaz na giveaway. V prípade že sa v komentári takýto odkaz ukáže. Tvoj komentár nebude schválený. Ďakujem za pochopenie.

P.S.: Na všetky komentáre odpovedám postupne, preto buď trpezlivý. Odpoveď na svoj komentár dostaneš. Ak máš nejakú otázku a chceš dostať rýchlejšiu odpoveď môžeš ma kontaktovať na mail lifeisbeautifulosobnyblog@gmail.com.