štvrtok 31. marca 2016

Nails Review



Opäť mi prišiel balíček od elnino.sk tentokrát na tému nechty . Takže som si vybrala niekoľko produktov a tie Vám dnes ukážem .

Odporúčam si uvariť dobrú kávu alebo čaj keďže dnešná recenzia bude o niečo dlhšia .




Na začiatok by som mala upresniť že nie som veľký odborník na tématiku nechty . Vzhľadom na to , že cez tri roky som mala gélové nechty moc sa v tom jednoducho nevyznám . Jedna vec je ale jasná musela som si vybrať všetko čo na úpravu nechtov a starostlivosť potrebujem . Keďže fakt som doma donedávna nemala nič . Preto som vyberala produkty ktoré sa mi hodia práve na úplný začiatok .



Safírový pilník na nechty Sally Hansen Sapphire Nail File
Ako základ na dobrú manikúru je jednoznačne pilník . Tie som doma nejaké mala ale zvyčajne boli úplne lacné kúpené v nejakom lokálnom obchode . Preto keď som sa zbavila gélových nechtov rozhodla som sa , že si vyberiem aj drahší pilník . Práve preto Safírový pilník od Sally Hansen bol voľbou číslo jeden . Nie je príliš hrubý a tým pádom mojim nechtom neškodí . Hľadala som pilník ktorý nebude príliš hrubý ale na opačnej strane ani príliš jemný . Tento je doslova zlatý stred . Celkovo sa s ním pracuje veľmi dobre . Jeho zaoblený tvar dokonale sedí na nechtoch a tým pádom sa s ním veľmi dobre manipuluje . Neviem čo by som mala viac o ňom povedať . Jednoducho nechty opíli dobre a nebadám po ňom ani žiadne poškodenie nechtov alebo kože okolo nechtov .


Sally Hansen Miracle Cure
Ak máte lámavé , štiepiace či suché nechty tak zbystrite svoj zrak . Sally Hansen Miracle Cure možno bude pre Vás ako stvorená . Ja som si túto kúru vybrala z jednoduchého významu sľubuje až o 50 % silnejšie nechty a to už za tri dni . Preto boli moje očakávania vysoké . Ako vlastne táto kúra funguje ? Exkluzívne zloženie starostlivosti o nechty s mikrominerálmi by malo vyplniť všetky pukliny a poškodenia na povrchu nechtu . Tým pádom sa nechty okamžite spevniť. Tak isto sa ihneď zabráni štiepeniu a odľupovaniu nechtových vrstiev . Kúra obsahuje prírodné proteíny a účinné atioxidanty ktoré nechty posilňujú . Použitie je tiež veľmi jednoduché . Na čisté a suché nechty sa nanesie jemná vrstva tejto priehľadnej kúry ktorá sa nasledovne opäť aplikuje obdeň ( t.j. každý druhý deň ) . Kúra sa dá nosiť aj pod klasickým lakom na nechty a to tak , že si opäť nanesiete jemnú vrstvu a potom klasicky lak ktorý si vyberiete a máte radi . Jednoducho povedané kúra sa dá použiť ako podkladový lak . V tejto variante sa samozrejme nedá kúra aplikovať obdeň .


Čo sa týka mňa tak kúru som skúšala aj s lakom a aj bez neho . No badala som len veľmi malé zmeny . Kúru používam už viac ako mesiac ,síce mám nechty pevnejšie ale očakávala som viac . Je jasné , že očakávať nejaké extrémne spevnenie po mesiaci sa nedá ale očakávať aspoň nejakú zmenu môžem . Ako som písala nechty mám o niečo pevnejšie ale nie je to nič z čoho by som si okamžite sadla na zadok . Uznávam moje nechty po tom ako som odstránila gél neboli v nejakom dezolátnom stave . Myslela som si že gél nechty poškodí viac no nestalo sa - aj keď hneď po odstránení bolo vidieť , že nie sú dva krát v poriadku . Kúru som začala používať cca týždeň po tom ako som už mala vlastné nechty . Takže už to bol stav ako takej regenerácie . Uznávam jednu vec  kúra regeneráciu mojich nechtov výrazne urýchlila no to je tak všetko . Asi som mala väčšie očakávania - čakala som určite omnoho silnejšie nechty . Teraz keď viac zapriem nechty sa stále lámu . No neviem - ak niekoho trápia lámavé nechty tak nech sa páči vyskúšať to môžete ale určite nikomu nezaručujem pozitívny výsledok . Podľa mňa takéto kúry sú veľmi individuálne jednoducho niekomu zaberú a niekomu zase nie . Ja patrím očividne do nejakej špeciálne kategórie keďže kúra moje nechty dala ako tak do poriadku ale žiadny extrémne výrazný výsledok som nedostala . 

Sally Hansen Complete Salon Manicure , Rimmel London Metal Rush

Určite sa medzi vami nájdu aj také ktoré radi experimentujú . Čo sa týka farieb lakov . No ja som stavila na klasiku . Teda pre mňa klasiku vybrala som si jeden veľmi prirodzený nude lak niečo ako farba mojich nechtov ale o kvapku výraznejšia , no a potom metalický ktorý som už dávnejšie okukovala u moje kamarátky ktorá ho vlastný . A ďalší dôvod je aj ten , že mám momentálne  
"obsesbiu" na všetko metalické . Myslím si že na začiatok som si svoju prakticky nulovú zbierku lakov rozšírila o krásne kúsky z ktorým mám veľkú radosť . A teraz samozrejme sa na ne podrobne aj pozrieme . 

Sally Hansen Complete Salon Manicure , 220 Café Au Lait 
Sally Hansen Complete Salon Manicure v odtieni 220 Café Au Lait . Je to veľmi prirodzený odtieň . Ako som spomínala niečo viac ako je moja farba nechtov. Tento lak je ladení viac do ružova ako do hneda a to mne vyhovuje . Na nechtoch vyzerá síce nenápadne a to mne momentálne vyhovuje . Nechce moc pútať pozornosť kým nemám nechty úplne dokonalé či už po zdravotnej ale aj vizuálne stránke . Preto je pre mňa tento odtieň ideál ktorý som hľadala pomerne dlho . 

Sally Hansen Complete Salon Manicure , 220 Café Au Lait 
Čo sa týka nejakej výdrže tak lak bežne u mňa vydrží asi pät dní a potom ho jednoducho odlakujem . Možno by vydržal aj viac ale mne sa asi po troch dňoch začne jemne odlupovať takže vždy pre môj lepíš ho jednoducho dám dole . Štetec je pomerne veľký ale nie zas nejako extrémne . Pamätám si , že kedysi som mala aj lak ktorý mal štetec väčší ako moje nechty - nikdy som nepochopila úplne pointu tak veľkého štetca . Tento štetec je síce veľký ale dobre sa s ním pracuje a sedí mi na všetky nechty na rukách . Krycia schopnosť je stredná vzhľadom na to že ide o nude odtieň . Dávam dve vrstvy laku aby bol odtieň taký aký chcem . Skúšala som aj jednu vrstvu no neviem , neprišlo mi to pekné farba bola pomerne nevýrazná a vyzerala som ako chodiaca mŕtvola preto si radšej dávam dve vrstvy vtedy viem , že z laku dostanem presne ten odtieň ktorý sa ukrýva vo fľaške .Čo sa týka dizajnu fľašky .Tak tomu nemám čo vytknúť . Tým že lak má 14,7 mililitra odpovedá tomu aj balenie . Je pomerne veľké čiže na poličke zaberie nejaké miesto ale s tým treba jednoducho počítať . Na eshope je niekoľko odtieňov takže výber je široký . Či už hľadáte prirodzený odtieň alebo niečo viac pastelové, určite si vyberiete svojho favorita. 


Rimmel Metal Rush , 70 Gold Save The Queen 
Už dlhšie som pozerala po rôznych metalických lakoch . Až ma jeden nakoniec zaujal . Priviedla ma naň moja kamarátka u ktorej som si ho všimla na rukách a poviem úprimne bola to láska na prvý pohľad . V tej dobe som ešte mala gélové nechty takže som o laku mohla len snívať , lenže v momente ako som ho objavila neváhala som a vybrala si ho na testovanie . Toto je on môjho srdca šampión Rimmel Metal Rush v odtieni 70 Gold Save The Queen . Jednu vec ktorú Rimmel vie okrem dobre kozmetiky sú názvy tie sa im musia nechať , originálnejšie názvy kozmetických produktov podľa mňa nemá na trhu nikto . Ale o tom sa môžme baviť v inom poste . 


Opisovať metalický lak je poviem vám pekná veda . Jednoducho sa moc opísať nedá . Lak je niečo medzi hnedou , zlatou občas zelenou . Vidíte ja som hovorila , že sa nedá úplne detailne opísať. Jednoducho povedané lak obsahuje veľmi malé trblietky už spomínaných farieb a pri rôznych uhloch vyzerá lak vždy inak . A to sa mi na ňom páči . Raz je jednoducho zlatý potom ladený do zeleno - zlata či hnedo - zlata . Toto je výhoda práve metalického laku na ruke má človek jeden lak ktorý sa vždy tvári inak . Ja to beriem ako výhodu , nemusím mať doma more farieb stačí mi jeden metalický ktorý mení svoju farbu a mám postarané . Výdrž je priemerná . Tým že ja strkám ruky všade kde sa len dá všeobecne mi lak vydrží tak pät dní niekedy to je menej inokedy viac . Ale keď vidím nejaké poškodenie radšej lak odlakujem a dám novú vrstvu . Predsa len pretŕčať niekde ošarpané nechty nechcem . A aj ja mám zo seba taký lepší pocit . Ale ako som spomínala pät niekedy šesť dní dá bez akýchkoľvek problémov . Prekvapilo ma ale krytie stačí jedna vrstva nečakala som poviem úprimne takéto krytie . V tomto prípade si vystačím vážne s jednou jedinou vrstvou a na prstoch mám dokonalý odtieň jednoducho presne taký aký je vo fľaške . Štetec je tiež fajn dobre sedí na nechty a pracuje sa mi s ním dobre . Mohol by byť o niečo väčší ale to je už na každom individuálne , každý preferuje inú veľkosť štetca na aplikáciu . 


Dermacol Express Nail Polish Remover
Veľmi podstatnou vecou je samozrejme odlakovač na nechty . Ja som si vybrala tento od Dermacol Express Nail Polish Remover o ktorom som počula už nespočetne veľa krát . Odlakovač neobsahuje žiadny acetón zato obsahuje mandľový olej ktorý je šetrní k nechtom . No čo sa týka nejakej šetrnosti odlakovač nechty vysúša ale nie je to až také extrémne ako som čakala . Treba určite rátať s tým že každý odlakovač nechty vysuší ale tento nie je až taký silný . Po použití mám nechty suché preto sa ich snažím ešte pre lakom ošetriť - používam buď krém na ruky a nechty alebo olej na kožu okolo nechtov . Viac mi vyhovuje práve olej ktorý používam či už na kožu okolo ale aj priamo na nechty . Preto mám pauzu medzi odlakovačom a aplikáciou laku . Dôvod je jasný nechávam oleju dostatočný čas na vstrebanie sa .  No a potom nanesiem lak , olej nijako laku neškodí ani nekráti jeho výdrž . 

Dermacol Express Nail Polish Remover 
Jednou nevýhodou ktorú som našla ja pomerné rýchle spotrebovanie . Používam ho cca mesiac aj pár dní nechty si odlakovávam raz za pät dní a už som skoro v polovici . Toto je podľa mňa nevýhoda keďže pri svojich 120 mililitroch jednoducho zmizne do dvoch mesiacov . A to na odlakovanie používam dva niekedy tri tampóny .Tie z vás ktoré si lakujú nechty častejšie odlakovač možno spotrebujú ešte skôr . Ale zase tým aký je obsahovo malí zmestí sa do každej kozmetickej taštičky takže určite je vhodný aj na cestovanie . Všeobecne ma tento produkt ale neuchvátil , robí to čo má a čo od neho vyžadujem ale nabudúce asi vyskúšam niečo nové . 





Na dnes by už aj stačilo nemyslíte ? - heheh . 



Určite mi napíšte dole do komentáru , aké laky a produkty na nechty používate ? 
Rada sa pri svojej kúpe inšpirujem radami od Vás . 



Budem sa tešiť na všetky komentáre !




10 komentárov:

  1. Pěkný článek :) já jsem si nedávno koupila od Sally Hansen rychle schnoucí lak a jsem s ním moc spokojená, jinak taky jsem měla ten odlakovač od Dermacolu a mám na něj dost podobný názor :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem . Tak na ten rýchlo schnúci lak sa musím pozrieť . :D No Dermacol ma nejako nenadchol , neviem prečo je toľko ospevovaný ... :)

      Odstrániť
  2. Od tejto tety Sally nemám nič ale rada používam laky od Miss Sporty vydržali mi asi najdlhšie na mojich makkých nechtoch, a pilník nevyzerá na zahodenie:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Už viac ľudí mi odporúčalo laky od Miss Sporty takže asi budem musieť nejaký vyskúšať , vždy okolo stojanu s touto kozmetikou len prejdem tak najbližšie sa aj zastavím . :D Pilník je super mám ho veľmi rada .

      Odstrániť
  3. Odlakovač musí byť úžasný a ten pilník by som hneď brala. :)
    Môj blog: http://rebelliouslily.blogspot.sk/
    Ak sa ti páči, pridaj si ma do GFC a sleduj novinky. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No odlakovač je celkom fajn , robí to čo má a to je podstatné ... A pilník ten je naopak skvelý mám ho veľmi rada . :)

      Ďakujem na pozvanie určite sa na tvoj blog rada pozriem . :)

      Odstrániť
  4. Odpovede
    1. Tak tie nepoznám ale rada sa po tejto značke niekde na internete pozriem - ďakujem za typ .

      Odstrániť
  5. Barborka opäť výborná recenzia.Po Sally Hanson stojane pokukujem už dlhšie, ale vždy ma odradia tie ceny.A teraz keď čítam recenziu asi mu odolám. Sklamala ma hlavne výdrž toho laku. Ja nedám dopustiť na gellaky bez lampy od Essence. Lacné, široký výber farieb, dobrý štetec. S topcoatom mi v pohode vydržia 5-6 dní.Lakujem väčšinou v nedeľu a v piatok je na nich vidno mierne opotrebovanie na okrajoch. Možno to závisí aj od typu nechtov, ale za mňa super. Mala som od nich aj spevňovač nechtov, bol veľmi dobrý, ale obsahoval formaldehyd, čo nie každému vyhovuje. Ten pilník ma zaujal, na ten možno kuknem. Na odlakovač som zatiaľ počula len samé chvály, tak som tiež prekvapená, takže zostávam verná Ebelinu. Vďaka za recenziu, výborná. Pa pa

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Heli ďakujem veľmi pekne za pochvalu . Tak ceny lakov SH v drogérii mi prídu až moc prehnané , preto sa podľa mňa viac oplatí nakupovať cez internet kde to jednoducho vychádza lacnejšie aj keď nie vždy sú všetky odtiene . Nad gélovými lakmy som rozmýšľala takže ďakujem za typ určite sa po tých od Essence pozriem dosť má láka vyskúšať práve nejaký takýto gélový lak no vždy som narazila len na také kde je potrebná UV lampa a nikdy ma veru nenapadlo pozrieť sa do stojanu Essence takže najbližšie to napravím a pozriem . :) Pilník je vážne skvelý vrelo ho odporúčam . Úprimne lepší som ešte nemala hrozne mi vyhovuje tým aký je ani nie moc hrubý ani príliš jemný . :) Odlakovač som si vybrala práve preto , že ho skoro každá bloggerka chváli no mne až tak super nepríde . Vyrovná sa bežným odlakovačom len tento má ako bonus mandľový olej ktorý ale podľa môjho názoru veľa vody nenamútil . Keď tento miniem rada vyskúšam niečo nové keďže tento od Dermacolu ma ničím až tak nezaujal . :)


      Prajem ti ešte krásny víkend a úspešný štart do nového týždňa . :)

      Odstrániť

Ďakujem za Tvoj komentár! Ten sa objaví hneď po schválení. Zároveň Ťa žiadam aby si nevkladal do komentáru žiadny odkaz na giveaway. V prípade že sa v komentári takýto odkaz ukáže. Tvoj komentár nebude schválený. Ďakujem za pochopenie.

P.S.: Na všetky komentáre odpovedám postupne, preto buď trpezlivý. Odpoveď na svoj komentár dostaneš. Ak máš nejakú otázku a chceš dostať rýchlejšiu odpoveď môžeš ma kontaktovať na mail lifeisbeautifulosobnyblog@gmail.com.