utorok 8. marca 2016

Balea , Ebelin | Nové hviezdy regálov


Dnes tu mám post plný noviniek .
V balíčku od dm drogérie boli hneď tri novinky a to toľko spomínaná micelárna voda , pre rýchle odlíčenie vlhčené micelárne obrúsky a ako posledné konjak špongia na dôkladné čistenie pleti . 

Takže slušná dávka noviniek privátnej značky dm drogérie . Ktoré Vám samozrejme dnes ukážem . 




Už dávnejšie som pozerala práve po micelárnej vode od Baleii keďže preletela týmto naším blogo svetom rýchlosťou blesku . Ale akosi som stále nemala čas a možno ani odvahu vyskúšať ju . Už roky som verná zelenej Bioderme a nejako som nemala potrebu meniť či skúšať niečo nové . Keďže som sa nevedela dokopať ku kúpe sama novú micelárnu vodu mi preto  poslali dievčatá z dm-ka na vyskúšanie . Samozrejme že som sa veľmi potešila , čítala som už niekoľko recenzií aj keď sa názory rôznia vždy je najlepšie vytvoriť si svoj vlastný názor . A ako inak rada skúšam nové veci .


Táto micelárna voda je určená pre zmiešanú a citlivú pleť . Ukrýva v sebe tri kroky starostlivosť o pleť , čistenie pleti a odstránenie make upu . Ale tieto kroky sľubuje skoro každá micelárna voda od hoci ktorej značky , čiže podľa mňa to nie je až také podstatné . Začala by som v tomto prípade vôňou - keďže oceňujem že v tomto prípade nie je žiadna . Možno to bude pre niekoho problém, no mne tento koncept úplne vyhovuje . Už nespočetne veľa krát sa mi stalo že som nejaký produkt na pleť nemohla používať len kvôli prenikavej vône z ktorej ma začala po čase bolieť hlava . Preto palec hore za to , že táto micelárna voda nevonia . Čo sa týka efektu moju pleť čistí dobre . Treba povedať asi aj to , ja túto micelárnu vodu používam na dočistenie pleti . Bežne si odličujem tvár v sprche mydlom určeným práve na odličovanie a micelárnu vodu mám už len na dočistenie nejaký zvyškov z tváre . A ráno to isté po umytý mydlo opäť pred krémom používam túto vodu . Pleť nie je po použití nijako podráždené alebo začervená . Neobjavila sa mi ani žiadna alergická rekcia . Na pleti táto voda trochu lepí ale niekde som čítala , že po použití micelárne vody by sa mala pleť ešte normále umyť . Ja to ale nerobím lepivý efekt nie je nič hrozné bez problémov si dám krém na tvár a potom nanesiem make up . Nerobia sa mi žiadne žmolky ani nič podobné . Čo som si ale všimla a dosť ma to prekvapilo , je to že táto voda na pleti robí bublinky . Neviem ako by som to opísala . Jednoducho keď prechádzam tampónom po pleti normálne počujem ako sa na pleti tvoria bublinky . Je to pomerne nezvyčajné ale nevšimla som si že by sa potom niečo dialo viac . Možno práve ten lepivý pocit robí aj tento " bublinkový " efekt . Jedine čo určite neodporúčam je odličovanie očí . Skúšala som ako si táto voda poradí s tieňmi , riasenkou no síce odlíči všetko dobre ale neuveriteľne štípe priam až v očiach bolí . Čiže určite sa vyhnite očiam aby ste netrpeli potom ako ja a nevyzerali ako po týždňovom žúre keďže moje oči zostali červené ako keby som nespala týždeň v kuse . Inak je táto micelárna voda celkom dobrá - robí to čo by mala robiť každá . Čiže z pleti odstráni všetky nečistoty aj keď lepí a jemne vysúša . Myslím si že za cenu ktorú stojí som neočakávala nič viac . Určite ju nebudem porovnávať napríklad z Biodermou keďže to je neporovnateľné - som rada že som mohla túto novinku od Balea vyskúšať ale opätovnú kúpu už asi neplánujem . Ale ako sa hovorí nikdy nehovor nikdy !




Ak ste často na cestách alebo preferujete odličovanie obrúskami tak Balea micelárne čistiace obrúsky pre citlivú pleť budú pre vás ako stvorené . Ako som už spomínala ja moc nepreferujem odličovanie čistiacimi obrúskami . Neviem jednoducho mi nepríde , že pleť je dôkladne zbavená všetkých nečistôt . Samozrejme ak som niekde na cestách alebo som príliš unavená tak vtedy siahnem aj po tejto alternatívne . Zvyčajne na takéto odličovanie používam klasické detské obrúsky alebo sem tam si zakúpim aj nejaké tie priamo určené na odličovanie . No skôr radšej siahnem po overenej klasike .


Po prvý krát som sa stretla s obrúskami ktoré obsahujú micelárnu vodu . Takže som úplne nevedela čo očakávať od nich . No zistila som že sú to úplne obyčajné čistiace obrúsky . S make upom si poradia dobre . Môj veční problém s podobnými produktami je taký , že zvyčajne sú mólo vlhké a vždy pri použití musím na obrúsok pridať trochu micelárnej vody . V tomto prípade sú ale obrúsky vlhké dostatočne čo je určite veľmi pozitívna správa  . Čo sa týka odličovania tváre obrúsok mi postačí ale na odlíčenie očí aj tak používam dvojfázový odličovať alebo micelárnu vodu . Obrúsok si poradí teda s hrubou špinou dobre , dôkladne zmyje všetko make up a to je podstatné . Na úplné dočistenie pleti používam ešte micelárnu vodu , ale pleť by sa dala dočistiť aj týmto obrúskom , teda samozrejme novým čistým by to šlo. Pleť nevykazuje po použití žiadne začervenanie . Vôňa je veľmi príjemná jemná sladká nič vtieravé . Možno som očakávala , že tak ako micellárna voda aj tieto obrúsky bude bez vône ale to sa nestalo . Napriek tomu vôňa mi nijako neprekáža . Čo sa týka nejakej textúry tak obrúsky sú pevné , netrhajú sa ani z nich netrčia žiadne vlákna na dotyk sú veľmi jemné a manipuluje sa s nimi dobre . Obal je tiež fajn zmenila by som len uzáver na klasický plastový keďže tým , že majú len fóliu môžu skôr vyschnúť . Ja tieto obrúsky určite využijem hlavne na cestovanie keďže odľahčia kufor a  nezaberú toľko miesta .


Ako poslednú novinku tu mám Ebelin Konjakovú špongiu zo zeleným čajom . Rastlina konjak pochádza z juhovýchodnej Ázie je plná antioxidantov , vitamínov , proteínov a prírodných minerálov ako zinok , železo , med a magnézium . Táto od značky Ebelin obsahuje ešte aj výťažky zo zeleného čaju teda usúdila som podľa názvu  . Výhodou tejto špongie je to , že je určená pre všetky typy pleti je to ideálne riešenie ako rýchlo zbaviť pleť od nečistôt . Špongia je na omak tvrdá niečo ako kameň . Ale po tom ako sa navlhčí vlažnou vodou zmenke a aj zväčší svoj objem . Ja túto špongiu zvyčajne namočím aspoň na 10 minút do vlažnej vody potom z nej veľmi ale veľmi jemne vytlačím vodu a až následne používam na tvár . Špongia sa na pleti správe veľmi príjemne , nejako jej neškodí tým myslím že neškriabe ani nemám po použití pleť podráždenú . Čo sa týka odstraňovania nečistôt s nimi si poradí .


Zvyčajne používam s touto špongiou bežne mydlo ktoré mám na tvár a ktoré používam aj na odličovanie . Určite sa dá špongia použiť aj len tak sama o sebe kedy dokáže z pleti odstrániť nečistoty ale mne príde lepšie používať aj prípravok na odličovanie šetrí to jednoducho čas . Osvedčila sa mi ako skvelý odličovací pomocník . Keďže na pleti sa správa veľmi príjemne a aj odlíčenie je s ňou rýchle a jednoduché . Jednoducho tým aká je jemná a mäkká je ju radosť používať . Niekde som sa dočítala že táto špongia blahodárne vplýva aj na problematickú pleť ktorú trápi akné , je alkalická čím vyvažuje pH pokožky taktiež pôsobí antibakteriálne a protiplesňovo . Musím sa priznať že ja čo mám matnú pleť a občas ma potrápi nejaké to akné badám jemné zmeny . Zo začiatku som mala ale skôr obavy aby som si špongiou zbytočne akné neroznášala po tvári ale to sa nestalo . Používam túto špongiu každý deň ráno a aj večer a vidím že v kombinácii s mojim prírodným mydlom vytvorili skvelý dvojku pre moje pleť . Mám viditeľne čistejšie póry a aj akné je menšie . Určite ale nečakajte výsledky pri obrovskom akné , ja mávam len také občasné malé mieste ktoré sa ale rýchlejšie zahoja .Tým že špongia má hubovitý povrch dokáže vyčistiť pleť omnoho hlbšie ako len bežné umývanie tváre rukami . Určite netreba zabúdať aj na čistenie tejto špongie - vždy po každom použití je potrebné špongiu poriadne umyť dostať z nej von všetko nadbytočnú vodu a potom ju zavesiť niekde na vzduch . Ja ju vždy vešiam mimo kúpeľne predsa len v kúpeľni máme najviac teplo a v špongii by sa mohli tvoriť nejaké baktérie nebodaj plesne . Čiže mimo kúpeľne na vzdušné miesto . Raz týždenne ale špongiu sterilizujem a to tak že ju na 2-3 minúty ponorím do viacej vody a zase nechám dôkladne vysušiť . Takto zabránim množeniu rôznej " hávede " a predĺžim jej životnosť . Čo sa týka doby používania asi je to individuálne ale taká bežná výdrž je 6-8 týždňov .

Ceny výrobkov :

Balea micelárna čistiaca voda , 400 ml / 3,69 €
Balea micelárne čistiace utierky pre citlivú pleť , 25 ks / 1,89 €
Ebelin konjaková špongia na tvár - zelený čaj / 2,89 €



Tak čo páčia sa Vám novinky ? Určite mi napíšte dole do komentáru , ktorá novinka vás najviac zaujala ? A či ste niečo už aj osobne vysúšali ?

Budem sa tešiť na komentáre .




2 komentáre:

  1. Mňa asi najviac zaujala konjaková špongia, len stále som asi voči jej schopnostiam skeptická nakoľko mám problematickú pleť :D. Ale keď ju chváliš asi ju za tých pár korún vyskúšam :).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak ako som písala aj mňa občas potrápi akné no zo špongiou som si ho nijako nerozniesla po tvári . Toho som sa obávala aj ja ale nakoniec je super . Určite si kúpim ďalší kus za mňa určite do nech choď a nie je ani drahá . :)

      Odstrániť

Ďakujem za Tvoj komentár! Ten sa objaví hneď po schválení. Zároveň Ťa žiadam aby si nevkladal do komentáru žiadny odkaz na giveaway. V prípade že sa v komentári takýto odkaz ukáže. Tvoj komentár nebude schválený. Ďakujem za pochopenie.

P.S.: Na všetky komentáre odpovedám postupne, preto buď trpezlivý. Odpoveď na svoj komentár dostaneš. Ak máš nejakú otázku a chceš dostať rýchlejšiu odpoveď môžeš ma kontaktovať na mail lifeisbeautifulosobnyblog@gmail.com.