utorok 17. novembra 2015

" nerozhodná Barbora hľadá svoj diár "

zdroj



Diár môj večný problém s ktorým sa stretávam každý rok . No vlastne nebol to až taký problém donedávna . Vždy som si vystačila s obyčajným diárom ktorý stál pár euro alebo bol priložení v nejakom časopise . Teda zvyčajne som si brala práve diár z časopisu . Keď som chodila do školy neriešila som aký diár potrebujem . Na zapísanie písomky a nejakých potrebných vecí mi stačil aj obyčajný diár práve z časopisu . Lenže do školy nechodím už pár rokov ( ahm 3 roky ) a ja som stále mala len diár z časopisu . A preto sa začala moja cesta ktorú som nazvala
 " nerozhodná Barbora hľadá svoj diár " . :)

V dnešnej dobe je široká škála diárov od rôznych značiek cez veľké , malé , denné alebo týždenné . V mojom prípade nešlo ani tak o značku - nepotrpím si na to aby som mala značkový diár . Áno je to vec ktorú používam denne ale zase je to vec ktorú po roku nahradím . Samozrejme dá sa investovať a kúpiť si diár ktorý sa bude dať meniť - tým myslím vnútro ale to tiež nie je lacná záležitosť a dobre sa poznám po pár rokoch by ma obal diáru prestal baviť a zase by som riešila čím ho nahradiť . Pozerala som xy stránok vkročila asi do 10 kníhkupectiev ale nič - jednoducho ktorýkoľvek diár čo som videla sa mi nepáčil . To som typická ja , chcem diár ale sama neviem ako má vyzerať . 

Vedela som len jedno - musí byť denní . Keďže všetky moje predchádzajúce diáre boli týždenné chcela som konečne denný . Nie preto lebo zmena je dobrá ale preto lebo potrebujem viac priestoru . Diár využívam na mnoho vecí asi ako každý . Píšem si do neho dôležité veci ale aj to  kedy má kto sviatok , rôzne stretnutia , poznámky na blog a v neposlednom rade aj nákup . Áno píšem si do diára čo mám kedy kúpiť . Aspoň je vidno že bez diára nedám ani krok . Som človek ktorý čo nemá napísané na papieri to pre neho ako keby ani nebolo . Jednoducho moja hlava je občas pekne deravá . Až je to na zamyslenie či by som s tým nemala niečo robiť . :) 



Ani len som netušila aká široká škála vzorov a značiek na našom trhu je . Nie lenže som mala problém vybrať si vhodný diár začínala som mať problém aj s tým aký vzor chcem . Tento problém som pri diári z časopisu nemala , na výber bolo len pár farieb a prakticky brala som ten ktorý práve bol na pulte . Postupom ako som stále pátrala a hľadala vedela som že obal musí byť vtipný predsa len ak používam diár každý deň chcem mať z neho nejakú radosť . Videla som more vzorov cez autíčka , postavičky , srdiečka , kvetinky , zajačiky až po neviem aké vzory .

Až som si konečne vybrala . Hurá ! :)


Najvtipnejšie na celom tomto mojom hľadaní je to , že diár som nakoniec kúpila v papiernictve do ktorého vôbec ale že vôbec nechodím . Jednoducho som bola vybavovať nejaké veci v meste a ešte som mala nejaký ten čas a preto som sa išla do tohto papiernictva pozrieť . Hovorím že som v ňom bola možno tak piaty krát v živote a hľa ja si v ňom kúpim toľko hľadaní diár . :)

Na výber mali niekoľko vzorov ale asi po 15 minútach chytania pozerania a rozhodovania sa som našla tento . Sám opustení na konci regálu - to bol jednoducho osud . Vario Bombay 2016 takto sa volá tento diár , je denný a aj pomerne veľký vyzerá ako kniha . Ale čo je najkrajšie sú tie sloníky nie som fanatik do takýchto vzorov ale tieto sloníky ma dostali . Neváhala som ani sekundu a bežala ho zaplatiť aj cena bola pomerne prijateľná keďže som čakala vysokú cenu nakoniec diár stál 5,60 € .

zdroj

Vyhovuje mi to že je priestranný . Čiže už nebudem potrebovať žiadne lepiace papiere na poznámky alebo na zoznamy. Na každý jeden deň je vyhradená jedna strana aj keď víkend má spoločnú jednu stranu . Predsa len cez víkend sa skoro nič nedeje preto stačí aj jedna strana . Má tvrdý obal čiže sa nemá ako poškodiť . Ale inak je to klasický diár . Pre mňa bolo podstatné aby bol denný a to spĺňa pekný obal je len bonus . Nevýhodou je asi jeho veľkosť do malej kabelky ho teda vôbec nenapracem. Je to jednoducho kniha ktorá má aj svoju váhu . Ja čo nosím kabelku veľkú ako kufor s tým ale problém mať nebudem , zvyčajne v kabelke nosím ja to čo nemusím takže nejaký väčší diár nebude problém . Ak by som chcela malí diár idem cielene po takom ale to som nechcela , takže s veľkosťou som veľmi spokojná .

Týmto sa moja cesta za hľadaním diára skončila . Ale už teraz viem že budúci rok to bude rovnaký boj , možno som sa ale poučila a na začiatok si poviem presné kritéria čo má obsahovať môj ďalší diár . Aby som sa jednoducho nemusela naháňať a hľadať - aj keď bola to zábava keďže toľko kníhkupectiev som asi nikdy neobišla . Čiže hľadanie má aj pozitíva objavila som more zaujímavých kníh a vecí ktoré ma zaujali . :)



A čo vy a diár ? Aký používate ? Už ste našli taký z ktorého ste nadšení ?
Podeľte sa so mnou v komentári .
Budem sa tešiť !




S pozdravom Barbora ...


xxx


P.S. : stále prebieha na blogu GIVEAWAY tak sa určite zapojte . :)



4 komentáre:

  1. Keďže si toľko píšeš tak sa ti určite hodí, Mne sa vždy páčili aj starká mi ich kupovala keď som bola malá ale vždy mi ostali v skrini ležať nepopísané. Ja som proste nikdy nevedela čo tam písať a ani do teraz neviem. Mám len taký maličký na miesto kalendára aby som vedela kto má kedy meniny. :)) Ale pri mojej deravej hlave by som si mala doň písať čo mi vlastne mama kázala a kukala do neho každú pol hodinu :-))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja bez diáru nedám ani deň . Jednoducho moja hlava je tak deravá že bez neho by som bola stratená . Skúšala som aj diár v mobile ale papier je papier ... :)

      Odstrániť
  2. Jééj, minulý týždeň som riešila rovnaký problém. Zvažovala som kúpu Filofaxu alebo Kikki K., ale ich ceny sú neskutočné. Potom som pokukovala po Moleskine, no zrovna ten čo sa mi páčil bola limitka z roku 2015. Doteraz som to vždy riešila diárom z Lidla alebo KIK-u za pár éčiek. Funkcionalita výborná (tiež beriem len denné), vzhľad asexuálny. Tento rok som si povedala, že okrem praktickosti chcem, aby bol aj pekný. Tak som trocha zainvestovala a kúpila som si paperblanks s nádherným pestrým motýľkovým obalom. Už sa nemôžem dočkať, kedy do neho čmárnem. Takže celkom chápem tvoje dilema. Keby som na taký krásny diár a ešte za takú úžasnú cenu narazila ja, tiež by som ho tam nenechala. Uži si ho a pekné ho zapĺňaj :o)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Uf som veľmi rada že som nebola jediná ktorú takúto dilemu riešila . Verím že aj ten tvoj diár je krásny je neuveriteľné aké rôzne vzory sa vyrábajú . Už keď nejaký nech je aj krásny predsa s ním stravime celý rok tak musí aj vyzerať .
    Ďakujem napodobne . ;-)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za Tvoj komentár! Ten sa objaví hneď po schválení. Zároveň Ťa žiadam aby si nevkladal do komentáru žiadny odkaz na giveaway. V prípade že sa v komentári takýto odkaz ukáže. Tvoj komentár nebude schválený. Ďakujem za pochopenie.

P.S.: Na všetky komentáre odpovedám postupne, preto buď trpezlivý. Odpoveď na svoj komentár dostaneš. Ak máš nejakú otázku a chceš dostať rýchlejšiu odpoveď môžeš ma kontaktovať na mail lifeisbeautifulosobnyblog@gmail.com.