štvrtok 12. novembra 2015

Chloé See by Chloé




Značku Chloé asi pozná každá z nás . 

Značka bola založená v roku 1952 vo Francúzsku . Začiatky sú neodmysliteľne späté s módnym návrhárom Karlom Lagerferdom ktorý ju pozdvihol na celosvetovú úroveň . Zakladateľmi sú Parížanka ktorá sa narodia v Egypte Gaby Aghion a jej obchodný partner Jacques Lenoir  . V 1985 kúpil Chloé  konglomerát s luxusnými produktami Richemont Group a tým sa stala ešte slávnejšou . V roku 1997 vzala značku do svojich rúk mladá umelkyňa , ktorá oplývala nesporným talentom , Stella McCartney . Tá značku obohatila o  romantickú kolekciu spodného prádla a nohavíc s nížením pásom . V tvorbe odvážnych ale samozrejme luxusných modelov pokračovala Pheobe Phillo , ktorá pre zákazníčky vytvorila jemné éterické topy a štýlové modely na denné nosenie . Ktoré boli zároveň príťažlivé a sexy . Ďalším nasledovníkom s v roku 2005 stáva Paul Melim Andersson ktorý prináša moderný a zábavný štýl . V marci 2008 preberá post kreatívnej riaditeľky spoločnosti Hannah MacGibbon . Tá sa snaží prinavrátiť značke pôvodný ženský rafinovaný štýl , vďaka ktorému sa na začiatku dostala na výslnie.  Hannah priniesla aj úplne nové modely a navyše na trhu uvádza aj  úplne novoú vôňou . V priebehu pár mesiacov sa dostala medzi najpredávanejšie parfémy na svete . Všetky parfémy značky Chloé v sebe skrývajú nespútanú silu ovenčenú sladkosťou a harmóniou . Vône sú čisté a jemné . V súčasnej dobe je značka obľúbená hlavne medzi mladými ženami . Podľahli jej aj slávne ženy ako Kristen Dunst , Natalie Portman či modelka Lou Dillon .  A podľahla som aj ja . 


Pred nejakým časom som mala narodeniny , a ako to zvyčajne býva zvykom nevedela som čo vlastne chcem za darčeky . Prakticky mi ani o nejaké veľké dary nikdy nešlo , vždy som svoje narodeniny slávila v kruhu rodiny a vždy sme podnikali niečo zábavné a fajn . Lenže tento krát sa to nejako nedalo naplánovať a preto som si mala od rodičov vybrať nejaký darček . Od doby čo som vôňu See by Chloé od parfuméra Michela Almairaca cítila v predajni s parfémy vedela som , že raz si ju kúpim. Tak som tento parfém dostala ku sviatku . Upozorňujem že táto vôňa asi nebude pre každého . Je to veľmi špecifická vôňa . Veď postupne sa ku tomu dostaneme .

Parfém sa skladá z týchto ingrediencií :
hlava : bergamont , kvety jablone 
srdce : ylang - ylang , jazmín 
srdce : santálové drevo , pižmo , vanilka . 

Ak sa nabudúce rozhodnem robiť článok , o nejakej vône prosím upozornite ma , že opis vôní mi až tak nejde . Takže ak hľadáte nejaký presný opis tak toto asi také nebude . Ja som Vás upozornila . :)
Vôňa je to veľmi špecifická . Pomerne dosť výrazne je cítiť kvety jablone . Ďalším prvkom ktorý v tejto vône ucítite je jazmín ktorý spolu s jabloňou tvoria taký najdôležitejší bod celej vône . Niekde v pozadí sa potom nachádza vanilka a santálové drevo . Tieto štyri ingrediencie spolu vytvárajú jemnú ale pritom pomerne zvodnú kombináciu . Ak ste tak ako aj ja doteraz viac siahali po sviežich citrusových tónoch tak toto je úplne iná liga . Vôňa je sladká ale zase nie až moc prehnane , všetko sú to jemné tóny ktoré v konečnom dôsledku vytvárajú silnú výdrž  .


Zo začiatku som mala obavy , že z takejto sladkej vône ma časom začne bolieť hlava . Donedávna som nemala skúsenosť s podobnou vôňou . Vždy som nosila svieže citrusové voňe ktoré sú stálicou u mňa aj teraz . Preto som nevedela čo čakať . Vôňa sa ale po nanesení na telo krásne ako keby rozleje a nijako ma z nej nebolí hlava práve naopak vôňu som si zamilovala . Vzhľadom na to že ide o parfém výdrž je dlhšia ako len pri klasickej toaletnej vode . Ja vždy nosím v kabelke malé množstvo z každej vône ktorú používam , aby som sa mohla počas dňa navoňať . V tomto prípade na sebe parfém cítim aj 5 hodín po nanesení , ja som zase ten typ čo sa radšej opätovne navonia ako keby som mala smrdieť . Takže približne po 6 hodinách na sebe aplikujem opäť parfém , myslím si ale že ak by som to nerobila v pohode parfém vydrží tých 8 hodín počas dňa . Na to aká je vôňa jemná jej výdrž je priam neuveriteľná . Vážne to takúto výdrž nečakala . Určite sú aj silnejšie parfémy ale toto je pre mňa osobne ako malý zázrak . V mojej zbierke sa veru nikdy neobjavil takto dlho účinný parfém . 


Čo sa týka balenia . Tak toto bola u mňa láska na prvý pohľad už v momente keď som tento parfém uvidela na fotke v časopise . Doma si vediem také ako keby wishlisty kde mám na stene niekoľko produktov ktoré by som raz chcela vlastniť . Sú to klasicky obrázky vystrihnuté z rôznych časopisov, a práve flakón tejto vône tam mám . Takže preto je tento flakón pre mňa srdcovou záležitosťou . Páči sa mi aj malí detail okolo kde je nápis . A to koliesko na vrchnúku je tiež milé . Pre niekoho asi úplne nepodstatné veci ale pre mňa detail ktorý rozhodol prečo som túto vôňu tak dlho chcela . 


Ale parfém nie je o obale aj keď v mojom prípade sa rozhodujem aj podľa neho . Ide hlavne o vôňu a tú ja môžem doporučiť . Nikdy by som si nemyslela že dám bokom všetky doterajšie parfémy a budem používať len jeden . Nikdy som si nemyslela ani to , že siahnem po na mňa skladnej ale pri tom jemnej vôni v ktorej prevládajú práve jablkové tóny . Táto vôňa má všetko čo od parfému očakávam . Krásnu vôňu , dlhú výdrž a dokonalá obal . Je to parfém ktorý je pre mňa osobne symbolom mojej ženskosti .
Niečo čo mi v chladných a sychravých dňoch dokáže vyčariť úsmev na perách . Ale je to vôňa ktorá sa dá používať bez problémov celoročne . Toto je vôňa ktorej zostanem podľa mňa veľmi dlho verná . A verte tomu , že niečo také sa mne nestáva často . :)


See by Chloé vo verzii ktorú mám ja čiže 75 ml stojí 45,60 € . Čo je síce vysoká cena ale zase dlhodobá investícia . Zakúpený bol TU 



Vy mi určite napíšte aké parfémy používate ? A či viac inklinujete ku sladkým alebo sviežim vôňam ? 
Budem sa tešiť na komentáre .





S pozdravom Barbora . 


xxx 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za Tvoj komentár! Ten sa objaví hneď po schválení. Zároveň Ťa žiadam aby si nevkladal do komentáru žiadny odkaz na giveaway. V prípade že sa v komentári takýto odkaz ukáže. Tvoj komentár nebude schválený. Ďakujem za pochopenie.

P.S.: Na všetky komentáre odpovedám postupne, preto buď trpezlivý. Odpoveď na svoj komentár dostaneš. Ak máš nejakú otázku a chceš dostať rýchlejšiu odpoveď môžeš ma kontaktovať na mail lifeisbeautifulosobnyblog@gmail.com.