piatok 3. júla 2015

mixit


Ahojte , dnes to nebude obyčajná recenzia . Dnes sa nebudem venovať kozmetike a ani ničomu z tohto smeru - dnes sa budem venovať jedu . Ruku na srdce každý z nás má rád jedlo . Bez jedla by sme ani neprežili . Takže budeme papať . :) V októbri minulý rok som si prvý krát namiešala vlastný müsli mix zo stránky Mixit . Asi Vám túto stránku netreba nejako extra predstavovať , keďže už nebude až tak neznáma . Ale predsa len všetko sa začalo písať v roku 2009 kedy si dvaja chalani povedali že prídu na trh s niečim čo tu do tej doby nebolo - s projektom namiešania si vlastného müsli . Ktoré bude tak jedinečné ako ich zákazník . Predsa len každý z nás má iné potreby a iné chute a vyžaduje aj iné ingrediencie . Ja som v tomto úplne živý príklad . 


U mňa to začalo pomerne nevinne . Ja a müsli to je dlhá kapitola - hlavne preto lebo pri jednom druhu nedokážem zostať viac ako mesiac a aj preto lebo nemám rada pomerne širokú škálu veci čo sa do müsli dávajú . Ako prvé sú to banány ktoré nejem prakticky od malička - aspoň tak to vraví mamina že keď som bola malá ,mala som banánovú mániu a najradšej by som nič iné ako banány ani nejedla . No a to bude asi výsledok prečo ak cítim teraz banán utekám preč aby som náhodou niekoho neovracala , znie to nechutne ale je to tak . A ak müsli v obchode neobsahuje banán obsahuje niektoré druhy orechov z ktorých mávam alergiu . Nie že by z orechov zomrela ale dokážem sa pomerne nepekne vyhádzať všade kde to na tele je len možné . Takže pri dlhšom jedení nejakých takýchto müsli s orechmi mi to nerobí dobre . Preto som si radšej priplatia a namiešala si vlastnú zmes . Začalo to pomerne nevinne a skončilo veľkou závislosťou . Ale je to dobrá závislosť . 


Myslím si že ak sa rozhodnete do niečoho takéhoto ako je mixit investovať nebudete ľutovať . Toto čo vidíte nad týmto textom  bol môj úplne prvý mix a ako vidíte ešte niečo na dne v ňom mám . Možno tak na jednu porciu na raňajky tam naškriabem a tento mix bude nenávratne preč . Prvý pokus bol pomerne overený siahla som po tom čo mi chutí . Corn Flakes + ananás + kokosové lupienky + lyofilizované ( sušené mrazom ) jahody, maliny a broskyňa + sladké čokoládové srdiečka vytvorili pre mňa kombináciu ktorá mi hneď ráno zdvihla náladu na skoro celý deň . 


Vzhľadom na to že s prvým mixom som už skoro na konci , povedala som si že nebudem vymýšľať a behať po obchode ako splašená ovca a hľadať nejaké müsli ktorú mi svojim obsahom bude vyhovovať a pretom si si znovu namiešala . Tentokrát som zvolila pomerne na môj vkus smiešny názov základu no povedzme si úprimne čo si predstavíte pod pojmom čokoguľky Obamove , nie je to asi bežný názov pre klasické čokoládové guľky s ovsenými vločkami . A keďže som do mixu chcela dať niečo iné ako som mala a pretom som zvolila figy a černice čo si ale neodpustím sú kokosové lupienky . Čo vážne najviac na svete milujem je kokos takže ten musí byť všade . 


Lenže to som ešte nevedela , že jedného dňa keď prídem domou z práce sa budú pásť kobylky na mojich mixoch . Poznáte to? Prídete domou otvoríte nejakú nádobu a z nej je zrazu viac ako polovica fuč ! Tak u nás je táto vec úplne bežná . Keďže sa nikto nikoho nepýta či si môže vziať alebo podobne. Teraz to asi vyznie tak že nás musí byť dom asi desať ale nie sme traja a takéto veci sa dejú bežne - zo srdca to neznášam a naši to vedia preto to asi aj robia . Neskutočne sa dokážem kvôli takej malichernosti nahnevať . A to bo dôvod prečo som musela znovu niečo objednať . Ono to asi vyzerá že nakupujem každý týždeň ale verte mi nie je to tak . Toto bola akútna výnimka . Dôvod je aj ten že niektorý člen našej rodiny ( že ocino ) ma výhrady že mu niečo v mixte vadí teda v oboch . Takže som doobjednala nový a plus ešte iné veci ktoré Vám ukážem nižšie . Zvolila som ale pomerne identický základ ako predtým lenže tento sa nazýva Také to ranné kakaomlsanie obsahuje vankúšiky plnené mliečnou čokoládou  , ovsenné a jačmenné vločky a kokosové lupienky . Tentokrát som do mixu pridala brusnice , kivi , višne , jediné orechy z ktorý sa mi nič nestane a tými sú kešu orechy , ako inak dávku navyše v podaní kokosových lupienkov a aby som celej zmesi dodala niečo iné dochutila som tom strúhanou škoricovou kôrou a aby nebolo málo čokolády a aby neboli doma komentáre prihodila som navyše kakaové vankúšiky . V konečnom zúčtovaní má mix niečo cez 700 gramov čo teda dúfam vydrží dosť dlho . 


Čo sa týka nejakých iných produktov na výber je toho veľa . Začala by som určite sušienkami , jedinou ich nevýhodou je to že musíte objednať aspoň osem kusov . Výber je veľký ja som stavia na podľa mňa klasiku. Siahla som po čokoládovej , kokosovej a arašidovej ( ktorú som síce ochutnala ale nie moc ) . Uznávam že čokoládová vážne stála za to - veľké kúsky čokolády priem lákali , kokosová bola celkom dobrá aj keď privítala by som viac kokosu ktorý by bol potom aj automaticky cítiť viac v sušienke , čo sa týka arašidovej kombinácie toto moc neposúdim mala som len kúsok ale bola cítiť po arašide a aj keď som si odkusla videla som jemne nasekané arašidy .  Ceny sú pri sušienkach rôzne - čokoládová stojí 0,95 € za 50 gramov  a kokosová spolu s arašidovou sú za 0,89 € a majú 35 gramov . 


Čomu som ale že totálne podľahla sú vrecúška do vačku a mixitky . Pane bože niečo tak skvelé som vážne nikdy nejedla . Začnem asi vrecúškami do vačku sú to ako inak vrecúška plné lyofilizovaného teda sušeného mrazom ovocia . Nie je to klasické sušené ovocie také to čo si kúpite a vyzerá skôr ako želé , toto je ovocie ktoré je chrumkavé niečo ako ovocné čipsy . Ovocie uschne v tvare do akého sa položí , prakticky jediné čo z neho zmizne je voda . Preto je také jedinečné , zanechá si svoju jedinečnú chuť a vôňu . U má sú jednodznačne top jahody a lesné plody - skúšala som aj kombináciu mango a physais a tam som si moc nesadla s výraznou kyslou chuťou physaisu. Pridávam si to buď priamo do müsli alebo len tak chrúmem ak mám chuť na sladké . Určite sa toto vrecúško super aj na cesty , ja aspoň jedno vždy nosím v kabelke .  Cenovo sú tieto vrecúška skoro identické jahoda a lesné plody stoja 1,45 € za 13 gramov a kombinácia mango a physalis je o niečo drahšia 1,85 € za 19 gramov



Čo sa týka mixitiek tak to je ešte o level vyššie ako sú vrecúška . Sú to klasické müsli tyčinky , no až také klasické nie sú . Ja teda moc müsli tyčinky nemusím , vždy keď som si nejakú kúpila nebolo to bohvie čo . Preto som siahla po mixitkách , videla som ich u nejakej youtuberky vo videou a ona ich chválila tak som si povedala že ich skúsim . S objednávkou som dlho čakala keďže vždy keď som niečo zo stránky objednávala v mixitkách im chýbal jeden druh ktorý som chcela vyskúšať . A preto keď som na stránke uvidela že už je na skade neváhala som a objednávala . Tiež je nevýhodou že sa musí objednať minimálne osem kusov takže je to aj risk . Ja som siahla po mne dlho očakávanej kombinácii višne a mandle ( 0,95 € za 51 gramov )  a potom som prihadzovala protein & kakao
( 1,45 € za 51 gramov ), pomaranč ( 0,95 € za 60 gramov )  , čierne ríbezle ( 0,95 € za 60 gramov )  ,  goji & espersso & čokoláda ( 0,95 € za 42 gramov )  , jablko & škorica ( 0,95 € za 50 gramov )  . Jedine čo bol pre mňa totálny krok vedľa je kombinácia jablko & škorica - čakala som chuť podobnú ja neviem nejakému jablkovému  koláču ale jej chuť je úplne zlá . Síce chutila po jablku ale po divnom jablku a škoricu som cítila veľmi , veľmi jemne . Takže za mňa táto kombinácia už nikdy viac. Ale zase kombinácia višne & mandle je geniálna - v tejto kombinácii sa spája kyslá chuť višní s jemne sladkou chuťou mandlí . Tejto kombinácii sa neviem dojesť .  Zvyšné sú tiež veľmi chutné napríklad ma veľmi prekvapila kombinácia goji & espersso & čokoláda  - osobne by som chuť prirovnala ku klasickým kávenkám je cítiť kávu a keď zahryznem cítim kúsky čokolády a aj goji . Zase čierne ríbezle v mixitke viac menej vidno ale tyčinky chutí viac po masle . Pomaranč je vážne skvelý mne pripomína chuťou klasický džús . Pritom kakao & protein je ako bežná čokoláda , len o poznanie menej sladšia . 


Samostatnou kapitolou v ponuke sú kaše . Ja som siahla po kaši ktorá sa nazýva Bobule v ryži . Ako inak ide o ryžovú kašu ktorý obsahuje ovocie . Zalieva sa mliekom alebo ako v mojom prípade s horúcou vodou . Ja mlieko nepijem , asi som čudná ale nepijem ho . Ale pritom kávu pijem len s mliekom . Müsli jem buď s jogurtom alebo teda sójovým mliekom . Milujem syry a mliečne polievky. Ale ak postavíte pred mňa na stôl pohár mlieka nedotknem sa ho . Túto averziu mám od škôlky - ak si pamätáte tam dávali teplé mlieko a ono malo takú divnú kožu na vrchu . Neviem kto to vymyslel ale nebol to dobrý nápad , teplé mlieko a tá divná koža na vrchu . A to je dôvod prečo mlieko nepijem . 
Kašu teda zalievam horúcou vodou , v pomerne ako sa mi podarí . Niekedy dám dve polievkové lyžice kaše inokedy zase viac a vodu dolievam podľa toho akú hustú chcem mať kašu . Chuťovo je kaša dobrá je v nej cítiť ako inak ryža a vďaka tomu sušenému ovociu je omnoho chutnejšia - ovocie je dodá potrebnú chuť a aj farbu . Dôvod prečo túto kašu ukazujem na koniec je aj to že som ju kúpila bežne v zdravej výžive teda nie priamo na stránke . Kaša ma v kamennom obchode stála 8,20 € za 550 gramov . Na stránke mixit.sk stojí kaša 6,59 € za 550 gramov alebo 1,20 € za 70 gramov . Áno je pravda že zo stránky by kaša bola lacnejšia ale čo ušetrím na kaši zaplatím na poštovnom - čiže koniec koncov je to v tomto prípade úplne jedno . 

Keď sme pri poštovnom a podobne . Ja platím cez internet platobnou kartou , vtedy si stránka neúčtuje nič len 2,49 € za dopravu . Mne sa takýto spôsob platby osvedčil . Do platobnej brány zadám len tri základné údaje z karty - strhnú sa peniaze a nemusím sa otravovať s dobierkou . Na výber sú samozrejme aj iné spôsoby platby a to klasicky dobierkou ( 1,11 € ) , prevodom na účet
 ( neúčtuje sa nič ) alebo teda platobnou kartou ( neúčtuje sa nič ) . Expedícia je pomerne rýchla. Zvyčajne príde balíček do dvoch pracovných dní - privezie do domou kuriérska služba DHL . Iný spôsob dopravy nie je - potom už len funguje osobný odber v mestách Bratilava , Martin a Prešov . 



Tak na dnes sme už na konci . Dnes to bol pomerne dlhý článok ale verím že Vás zaujal . 

Určite mi dajte vedieť či stránku mixit poznáte ? Čo hovoríte na možnosť namiešať si vlastný mix ? A či ste niečo už skúšali ? 

Budem sa tešiť na Vaše komentáre . 
Majte sa pekne s pozdravom Barbora . 



xxx 







Tento článok nie je sponzorovaný firmou mixit , všetky produkty sú mnou zakúpené a mnou testované . 

2 komentáre:

  1. Kamarátka mixit využíva, celkom na to navnadila aj mňa :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak ja hovorím že sa postupom času z toho stane závislosť . :)

      Odstrániť

Ďakujem za Tvoj komentár! Ten sa objaví hneď po schválení. Zároveň Ťa žiadam aby si nevkladal do komentáru žiadny odkaz na giveaway. V prípade že sa v komentári takýto odkaz ukáže. Tvoj komentár nebude schválený. Ďakujem za pochopenie.

P.S.: Na všetky komentáre odpovedám postupne, preto buď trpezlivý. Odpoveď na svoj komentár dostaneš. Ak máš nejakú otázku a chceš dostať rýchlejšiu odpoveď môžeš ma kontaktovať na mail lifeisbeautifulosobnyblog@gmail.com.