nedeľa 19. apríla 2015

oléanat sprchový gél s verbenou


Ahojte . 

Dnes tu mám pre Vás nový článok vďaka spolupráci s bionatural.sk . Keď som si pred pár mesiacmi vyberala produkty na testovanie dalo mi to poviem Vám  poriadne zabrať . Keďže majú toľko výrobkov , že som si nevedela vybrať čo by som chcela skúsiť . Ale ako prvé mi padol do oka sprchový gél od Francúzskej značky Oléanat  - ktorá je prírodná ako inak a vlastní  aj certifikát  Ecocert . Výrobcom je malá rodinná firma Le Sceret Natural . Všetky produkty sú ručne vyrábané v Provance , neďaleko Avignonu . Firma svoje produkty netestuje na zvieratách . Každý jeden výrobok je dermatologicky testovaní a je vhodný aj pre citlivú pleť . Výrobky značky Oléant neobsahujú žiadne chemikálie , minerálne oleje a ani konzervanty . Základom výrobkov sú 100 % prírodné zložky ako : rastlinné oleje , bambucké maslo , oslie mlieko ktoré dopĺňajú éterické oleje a výťažky z rastlín . Na výber je hneď niekoľko vôní starou dobrou klasickou je samozrejme levanduľa ktorá asi každému okamžite evokuje Francúzsko , potom nasleduje marhuľa a ako posledná vôňa je verbena
Ja osobne som siahla po verbene . Keďže som už niekedy veľmi , veľmi dávno mala doma verbenový sprej chcela som sa vrátiť ku tejto pre mňa veľmi sviežej vôni . 


Ak ste už niekedy mali už hoci aký produkt ktorý vonia po verbene viete ako je podľa mňa ťažké túto vôňu opísať . Donedávna som ani len netušila že verbena je kvet , skôr som si myslela že to je strom . Asi nikdy nebude nejaké záhradník alebo podobný človek čo vie všetko o kvetoch . Samozrejme kvety sa mi páčia ale darmo mne umrie aj kaktus . :) Takže nie je sa čím chváliť .  Vôňa je to veľmi špecifická . Mne osobne pripomína citrón čiže svieža , letná vôňa . Ale v mojom okolí sa nájdu ľudia ktorým verbena smrdí a vadí . Takže je to veľmi odlišné . Ale ja som sa doslova do verbenovej vône zamilovala a ak by to išlo kúpim si všetko na svete čo obsahuje verbenu . Bože to je taká dokonalá vôňa . Už teraz viem že táto vôňa bude môj letný favorit . 

zloženie : Aqua, potassium palm kernelate, potassium olivate, sodium chloride, cocamidopropylbetaine, sodium lauryl sarcosinate, glycerin, litsea cubeba oil, glyceryl caprylate, potassium undecylenate, CI 75810 (chlorophyllin-copper complex), potassium hydroxyde, tetrasodium glutamate diacetate, citral, linalool, limonene.
Keďže ide o bio sprchový gél človek nemôže čakať extrémne penenie . Každý bio sprchový gél pení menej ako bežne dostupný sprchový gél z drogérie . Očividne asi neobsahuje toľko zložiek ktoré robia penu . Mne osobne to nevadí . Zo začiatku som mala ale s takýmito bio gélami problém . Od malička je človek vedení k tomu , že sprchový gél pení a tým sa do hlavy vsugeruje to , že je človek dôkladne umytí . Ale je to len domnienka . Moje telo umyje aj gél ktorý nepení . To isté sa týka aj vlasov nemusí šampón na vlasy peniť tak že neviete čo s tou penou aby boli vlasy umyté . Takže som vedela už pri výbere že tento gél nebude peniť tak ako každý iný . Ale pení a mne to stačí . Umyje dôkladne a pokožka je nie po umytý vysušená . Skôr sa mi zdá omnoho viac hydratovaná ako po bežnom sprchovom géle . Neviem či je to len môj pocit . Ale jednoducho už po sprche nepoužívam telové mlieko . Z dôvodu toho že mám pokožku hydratovanú a aj z dôvodu že gél neskutočne krásne vonia aj niekoľko hodín po umytí - a ja sa jednoducho neviem nabažiť tej vône . Čo ma ale veľmi prekvapilo bol jeden menší problém pri prvom použití . Ako som gél použila začala ma štípať moja jazva na nohe ktorá sa mi hojí už asi mesiac . Jednoducho som si naniesla na pokožku gél a zrazu ma začala štípať rana ktorú mám na nohe. Sama si to neviem vysvetliť prečo sa to stalo . Bol to pre mňa  mení šok - trvalo to asi dve umytia a potom už nie .  Áno mala som obavy aby sa mi jazva opätovne nezapálila alebo niečo horšie , ale asi to bola len nejaká reakcia na zmenu sprchového gélu . Dnes je všetko v pohode a bojím sa vlastne momentu kedy tento gél miniem - alebo je vážne skvelý . Ak preferujete skôr bio kozmetiku a máte radi verbenu a jej sviežu vôňu za mňa môžem len vrelo odporúčať . 


Sprchový gél sa dá zakúpiť v dvoch variantách . A to 250 ml za 4,99 € a 1000 ml za 10,99 €
Samozrejme zakúpiť sa dá TU . 

A čo vy ? Máte radi verbenu ? Počuli ste už o značke Oléant ? Určite mi dajte vedieť dole do komentáru budem sa tešiť . 

Majte sa pekne !

S pozdravom



2 komentáre:

  1. Ja som na pestovanie kvetov podobný prípad, dostala som raz v práci darček - fialku a neviem, čo som robila zle, aj som ju polievala, ale tak aby som to neprehnala, ale skrátka kvitla mi asi dva mesiace a potom začala hynúť až zvedla a vyschla úplne, mne to skrátka s tými kvetmi nejde.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. heheh :D :D som rada že nie som jediná kto nedobrovoľne zabíja kvety :D ako ja hovorím ak mi niekde daruje kvet v kvetináči a chce aby prežil nech sa chodí o starať lebo ja to nezvládam :D je to žalostné ale je to tak

      Odstrániť

Ďakujem za Tvoj komentár! Ten sa objaví hneď po schválení. Zároveň Ťa žiadam aby si nevkladal do komentáru žiadny odkaz na giveaway. V prípade že sa v komentári takýto odkaz ukáže. Tvoj komentár nebude schválený. Ďakujem za pochopenie.

P.S.: Na všetky komentáre odpovedám postupne, preto buď trpezlivý. Odpoveď na svoj komentár dostaneš. Ak máš nejakú otázku a chceš dostať rýchlejšiu odpoveď môžeš ma kontaktovať na mail lifeisbeautifulosobnyblog@gmail.com.