piatok 6. februára 2015

TePe zubná kefka




Ahojte . 

Dnes som si pre Vás pripravila nový post . Nebude to ani kozmetická recenzia  ani inšpirácia či DIY .
V novom poste sa budeme venovať zubnej kefke od TePe ktorá bola v DM boxe . 




Ak ste čítali môj post kde som otvárala DM box  alebo ak ste postrehli aj na iných blogoch tak v boxe bola zubná kefka značky TePe . Áno viem - povedala som , že túto kefku niekomu darujem keďže ja používam výhrade len kefky od Curaprox . Kefky od curaprox používam už veľmi dlho a som vždy spokojná . Ako som rástla tak mi dentálna hygienička len menila varianty . Na koniec som skončila pri verzii 3960 super soft . Treba povedať , že túto verziu som si nevybrala sama ale vybrala mi ju moja dentálna hygienička ktorá vie čo robí a očividne vie čo mojim zubom sedí najviac . Túto kefku používam posledná tri roky . Samozrejme že nie tú istú - hehe . Zubné kefky mením každý mesiac a pol podľa toho kedy si uvedomím že by bolo na čase vyhodiť ju . Maximálne som jednu kefku používala dva mesiace .  Som si vedomá že to ide trošku viac do peňazí ale ja pre svoje zuby urobím všetko , po všetkých tých problémoch ktoré som s nimi mala . Nie je horšej bolesti ako je bolesť zubov . Vďaka takýmto problémom som si preskákala rôzne situácie a vystriedala asi piatich zubárov kým som našla toho ako sa hovorí pravého . 
Ak by niekoho zaujímalo a je z okolia Piešťan tak navštevujem smile clinic ktorá sídli v Piešťanoch . Čo sa týka starostlivosti tak je to vážne skvelá klinika v príjemnom prostredí a hlavné je že  nikdy nečakám - za to som extrémne rada .Klinika je súkromná takže za všetky zákroky ktoré mi boli urobené som si zaplatila . Ale veru neboli to nikdy vyhodené peniaze . 

Ale späť ku kefke . 


Ako som túto kefku uvidela v boxe povedala som si - že poputuje mamine lebo ja ju jednoducho používať nebudem , keďže neviem čo je zač . Lenže sa to zmenilo . Počas sviatkov som si chcela vymeniť starú kefku za novú . Čuduj sa svete zradu všetky ktoré som mala zmizli . Vždy kupujem kefky balené po tri kusy v nejakej super akcii . Vie že som doma mala celé balenie ktoré som kupovala ešte na jeseň a stále v podvedomý som si myslela , že tam ešte jedna je . Lenže nebola . Boli sviatky samozrejme všetky obchody zatvorené . Takže mi nezostávalo nič iné ako začať používať kefku čo bola v boxe . 
Samozrejme  som pre seba začala pátrať čo je to za značku - mala som obavy že to bude s prepáčením nejaký shit ktorý bude úplne na prd a podobné veci  . Ale zostala som milo prekvapená . 
TePe je švédsky rodinný podnik ktorý bol založený v roku 1965. Firma sa zaoberá ako inak vývojom, výrobou a predajom kvalitných a účinných produktov pre ústnu hygienu . Víziou značky je pozdvihnúť všeobecné povedomie o dôležitosti preventívnej zubnej starostlivosti . 
Motto značky TePe znie : 
"  Záleží nám na vašom zdravom úsmeve . "


Hneď po sviatkoch začiatkom roku som išla ku svojej dentálnej hygieničke na dentálu hygienu . Po celom procese sa mi pýtala ešte rôzne otázky a tak prišlo na to , že som vymenila kefku . Povedala som jej že som jednoducho nemala svoju bežnú kefku a preto používam TePe . Ona s tým nemala žiaden problém - keďže sa s týmito kefkami už stretla a povedala , že sú kvalitné a že nech si dám menšiu pauzu od curaprox . Mňa osobne jej slová upokojili - vždy dám na jej rady čo sa týka zubov a následnej starostlivosti . 
Tvarovo je kefka TePe úplné odlišná od mojej bežnej kefky . Už na prvý pohľad je vidno , že má úplne iný tvar štetín na prednej strane sú štetiny zúžené a vďaka tomu sa s kefkou dostanem až úplne do zadu a dokážem si dôkladnejšie vyčistiť aj úplne posledné zuby. Čo sa týka tvrdosti štetín tak TePe je o niečo výraznejšie tvrdšia ako moja bežná verzia curaprox kefky . Mám aký pocit že kefka TePe má aj menej štetín ale možno je to dané len jej tvarom . Čo sa týka úchytu tak kefka TePe sa drží omnoho lepšie. Hlavne mi vyhovuje jej ploský tvar . Vďaka tomu , že je kefka ploská omnoho lepšie sa mi s ňou manipuluje . 
Jedine čo by som jej vytkla je dizajn - oranžovo strieborné ryby nie sú práve motív ktorý by som na kefke chcela mať . Ak by bola čisto čierna bola by som radšej ale je to len detail . 

Nakoniec som veľmi rada , že som túto kefku nikomu nedarovala a že som ju mohla vyskúšať . Určite sa popozerám po nejakej mäkšej verzii štetín ktoré by mi mohli sedieť omnoho viac .
Ako som hľadala tak ceny tejto kefky sa pohybuje do cca 4€ čo je myslím si za kefku prijateľná cena.   


Na koniec tu mám moju zubnú rutinu . Ktorú používam každý deň . 
Momentálne používam zubnú pastu ktorú som kúpila v DM-ku je z limitovanej kolekcie a chutí ako grep a to doslova - keby sa dalo normálne ju zjem . Ale táto pasta je len výnimočná kúpa inak používam pastu od značky Elmex v oranžovej tube . Potom samozrejme zubná kefa . To malé bielo oranžové je elmex gél z fluoridom ktorý používam podľa potreby . Malo by sa jeden krát do týždňa ale občas ho používam aj častejšie - pri používaní sa odporúčam poradiť s vašim zubárom . Ja osobne ho mám priamo od zubára ktorý mi ho odporúčal používať . A ako posledné zubní niť od curaprox . Mala som aj medzi zubné kefky ale nejako sme si nesadli tak som prešla opäť na zubnú niť.


Tak a sme na konci dnešného postu . Verím , že sa Vám páčil . 

A určite mi dajte vedieť či značku TePe poznáte a aké ? A aké s ňou máte skúsenosti . 
Budem sa tešiť na Vaše komentáre . 

Majte sa pekne . 


2 komentáre:

  1. S TePe som sa už stretla, konkrétne mám od nich už dlhšie medzizubné kefky a som s nimi spokojná. Ale je pravda, že u mňa je top Curaprox :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ako som pátrala po internete tak už viem že TePe vyrába aj medzizubné kefky ale tie ja nepoužívam keďže moje zuby si s nimi nesedia . Aj keď používala som len od Curaprox tak možno tie od TePe budú lepšie neviem ale asi ich skúsim časom ... Ja osobne skúsim ešte nejakú mäkšiu verziu štetín a keď mi to nebude vyhovovať vrátim sa ku Curaprox . Cena je u oboch rovnaká . :)

      Odstrániť

Ďakujem za Tvoj komentár! Ten sa objaví hneď po schválení. Zároveň Ťa žiadam aby si nevkladal do komentáru žiadny odkaz na giveaway. V prípade že sa v komentári takýto odkaz ukáže. Tvoj komentár nebude schválený. Ďakujem za pochopenie.

P.S.: Na všetky komentáre odpovedám postupne, preto buď trpezlivý. Odpoveď na svoj komentár dostaneš. Ak máš nejakú otázku a chceš dostať rýchlejšiu odpoveď môžeš ma kontaktovať na mail lifeisbeautifulosobnyblog@gmail.com.