pondelok 14. augusta 2017

Xpel | 100 % pure tea tree oli



Značku Xpel som Vám už dávnejšie na blogu predstavila. Vtedy to bola recenzia na pleťovú penu s obsahom tea tree. Penu som si natoľko obľúbila že už mám doma druhé balenie. Keďže rada skúšam nové veci siahla som po Xpel produkte znovu , konkrétne bude dnešná recenzia o 100 % tea tree olej na pleť. Ktorý je určený pre mastnú pleť a pleť zo sklonom ku akné.


Olej obsahuje 100% výťažok čajovníku, ktorý účinne bojuje práve s akné. Ide teda o produkt ktorý má olejovú textúru. Nanášam ho len lokálne aj keď pokojne sa môže naniesť na vatový tampón a použiť na celú tvár. Takéto používanie je ale len pre naozaj odvážnych. Olej je extrémne koncentrovaný preto by som ho odporúčala používam práve lokálne. S akné si poradí hravo vysuší ho a za deň maximálne dva tento nepríjemný spoločník zmizne. Samozrejme ak Vás trápi akné vo väčšom rozmere je logické olej naniesť na tampón a prikladať takto tampón práve na poškodené miesta. Nikdy ale s tampónom nechodte mimo mieste kde máte akné keďže sa môže jednoducho a rýchlo rozniesť aj na nepoškodené miesta na pleti. 


Aj keď ide o pleťový olej po aplikácii zostáva pleť suchá. Olej sa vsiakne do nekoľkých minút a pleť nie je mastná ani zaťažená. Vďaka tomu dokáže tea tree olej rýchlo pôsobiť na akné a vysuší ho bez toho aby na pokožke zostala chrasta poprípade jazva. Vôňa čajovníku je veľmi špecifická. Ide o sviežu vôňu ktorá na mňa pôsobím naozaj príjemne a relaxačne. Ak by nejaká firma vyrábala s čajovníku parfém pokojne si ho zaobstarám. Pretože práve takéto svieže vône preferujem.


Dávkovanie je vymyslené jednoducho. Vo vnútri sklenenej fľaštičky je zavedená malá tenká trubička cez ktorú sa dostáva olej von. Olej sa dávkuje po kvapkách. Ja olej používam lokálne tak, že priložím ku fľaštičke vatovú paličku do uší nakvapkám pár kvapiek na vatu a následne olej aplikujem už na konkrétne mieste kde mám vyrážku. Takýmto spôsobom zmizne akné do dvoch dní. Samozrejme pri pravidelnej aplikácii odporúčam ráno aj večer.


Xpel 100 pure tea tree oil sa predáva v dvoch prevedeniach 10 ml a 30 ml. Cena je od 1,99 € záleží samozrejme o veľkosti balenia. 


Čo používate vy na akné?
Určite mi napíšte dole do komentáru.



4 komentáre:

  1. Od Xpelu jsem měla kokosový šampon a kondicionér, s ostatními přípravky problém nemám. Na akné moc netrpím, jen občas mi vykoukne nějaký ten pupínek a nechám ho prostě jen tak odejít :-)
    All my cosmetics

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som už od tejto značky mala niekoľko produktov nedám dopustiť na čistiacu penu tá je za mňa bezkonkurenčná, ďalej som mala niekoľko masiek na nohy ktoré za cenu čo stoja robia výbornú službu, rovnako ako aj telové mlieko ktoré má ľahkú textúru vhodnú práve na leto a aj hydratácia je dobrá. Peeling na pleť s tea tree naň bude recenzia ale môžem povedať že je taktiež mojím obľúbencom a na cestách som spotrebovala aj čistiace pleťové obrúsky ktoré vôbec neboli zlé. Síce som mala už aj lepšie ale na odlíčenie boli dobré. Ja mám akné len lokálne teraz síce o niečo viac ale postúpila som menší detox a práve čistenie tela sa odzrkadlilo na pleti.

      Odstrániť
  2. zatiaľ som na akné veľa dobrého nenašla... používam krém od Ziaja a vodu od Aveve, ale tento olej vyzerá úžasne a myslím, že ho vyskúšam!!! :). takže vďak za typ!

    KEJMY ♥.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Skús práve produkty s tea tree. Tie sú na akné najúčinnejšie. Na lokálne akné používam buď tento olej od Xpel alebo tea tee gél od For Life & Madaga. Z lekárne siaham po AKNEPUR čo je zásyp na lokálne použitie ale vyskúšaj Sudocream treba hľadaj a skúšať. :)

      Odstrániť

Ďakujem za Tvoj komentár! Ten sa objaví hneď po schválení. Zároveň Ťa žiadam aby si nevkladal do komentáru žiadny odkaz na giveaway. V prípade že sa v komentári takýto odkaz ukáže. Tvoj komentár nebude schválený. Ďakujem za pochopenie.

P.S.: Na všetky komentáre odpovedám postupne, preto buď trpezlivý. Odpoveď na svoj komentár dostaneš. Ak máš nejakú otázku a chceš dostať rýchlejšiu odpoveď môžeš ma kontaktovať na mail lifeisbeautifulosobnyblog@gmail.com.