streda 5. apríla 2017

Čo som videla naposledy v kine?

zdroj



Dnes Vám prinášam post plný typov. Typov na filmy ktoré som za posledné obdobie videla v kine. Do kina chodím veľmi rada, a poslednou dobou som v ňom dosť často. Úprimne povedané namiesto pozerania filmu v televízii idem práve radšej do kina, kde si vyberiem film ktorý ma zaujíma a bude baviť. Inka televíziu vôbec nesledujem som skôr seriálový človek. Seriály milujem a pozerám hneď niekoľko no o tom niekedy inokedy. Budem sa venovať tomu podstatnému. A tým sú samotné filmy ktoré som videla. Niektoré teda už určite v kinách nenájdete, ale žijeme v modernej dobe kedy sa na internete dá nájsť všetko. Možno na niektorý film narazíte práve na internete a časom aj v televízii.



zdroj:google.sk

Moja tučká grécka svadba, po veľkom úspechu jednotky prišla po pár rokoch dvojka. Prvý diel tejto nenáročnej komédia mám rada a videla som ho niekoľko krát. Preto keď prišla dvojka do kín musela som ju okamžite vidieť. Ako zhrnúť celý dej? Jednoducho Toula sa vracia. A to vo veľkom štýle. Určite nejde o excelentný film ale príjemnú oddychovku ktorý vyčarí úsmev na tvári každému.


zdroj:google.sk

Prázdniny v Provance
je Česká komédia z roku 2016. Musím sa priznať že práve táto komédia bol krok vedľa čo sa výberu filmu týka. Nehovorím bolo v nej veľa vtipných scénok no úprimne moc na nebavila. Prostredie Francúzska to ja môžem čiže lokácia natáčania na jednotku ale celá pointa nič moc. Traja kamaráti členovia kapely sa vyberú na dovolenku do Francúzska tak ako o už býva užívajú si čas po svojom a dosť svojsky. Do deja sa klasicky zapojí krásna pohľadná žena a už to ide. 
Určite si tento film nájde priaznivcov no ja ku ním určite patriť nebudem. Ako nehovorím na príjemný večer ľahká komédia pri ktorej človek nemusí zapájať žiadne mozgové bunky.


zdroj: google.sk

Ďalšou komédiou z dielne českého režiséra je Bezva ženská na krku, rovnako film z roku 2016. V tomto prípade veľmi podarené dielo. Hlavná hrdinka sa ocitne tesne pred 40-tkou na dne. Manžel ju požiada o rozvod pretože si našiel mladšiu a jej nezostáva nič iné ako začať od nuly sama. Na nový život si vyberie malé mestečko kde začína pracovať ako učiteľka v miestnej škole. Pán starosta Elišku nasťahuje ku pomerne svojskému správcovi cintorína a obaja si majú svorne nažívať v domčeku na cintoríne, čo je na jednej strane vtipné no aj strašidelné- kto z nás by chcel žiť na cintoríne? Božíček je veľmi svojský a svojrázny muž a Eliška si tiež nenechá ako sa hovorí skákať po hlavne. Ako to obyčajne už býva na začiatku sa postavy neznášajú a na konci úprimne milujú. A tak to je aj v tento komédii, rôzne situácie so šťastným koncom.

zdroj:google.sk

Fifty Shades Darker film ktorý som videla omylom a to doslova. Vybrala som sa na iný, ktorý už bol ale vypredaný a jediný ktorý dávali v rovnaký čas bol práve tento. Na jednotke som bola zo zvedavosti, o dvojke som vedela ale neplánovala som ísť na ňu. Úprimne jednotka ma nijako nezaujala a dodnes nechápem tú hystériu okolo tohto filmu. Áno je to ničo iné ale nie natoľko aby som musela tento film vidieť opakovanie. Knihy som nečítala takže úplne neviem posúdiť čo všetko sa z knihy dostalo na plátno ale zvyčajne v takýchto prípadoch ide o minimum vecí z knihy ktoré idú reálne na plátno. Ale zase priznávam ako ma nezaujala jednotka pri dvojke som sa bavila. Scény asi rozoberať nebudem dobre vieme o čom sú ale celkovo dej bol určite napínavejší ako pri jednotke. A aj niektoré zábery prostredia sa mi páčili. Čiže za mňa druhý diel môžem odporúčať.


zdroj:www.unos.sk

Konečne aj film zo Slovenskej dielne. So rada že aj u nás sa točia filmy a točia sa kvalitné filmy. Takým je aj Únos. Film ktorý sa týka náš všetkých lebo ide jednoducho o našu históriu ktorá sa nedá síce zmeniť ale treba aby o nej ľudia vedeli stále a aby na ňu nikdy nikto nezabudol. Napríklad ja som v tejto dobe vyrastala bola som veľmi malá na to aby som si vedela niečo z toho uvedomiť alebo vedela takéto veci vnímať. No vždy som sa pýtala už v staršom veku rodičov prečo niekto niečo také urobí a či má na to vlastne právo. Nechcem sa nejako veľmi vyjadrovať na tému Slovenská politika. Na môj vkus som sa ku konci jemne strácala v postavách ktoré samozrejme nemali reálne mená ale celkovú pointu pochopí podľa mňa každý. Ak sa v tejto "problematike" neorientujete odporúčam si najprv pozrieť niektoré časti dokumentárnej série Mafiáni ktorú dávala RTVS a určite tieto časti nájdete v archíve alebo na youtube. Za mňa jeden z najlepších Slovenských filmov a pokojne by som naň išla znova.

zdroj:google.sk

Posledný film ktorý som videla pred pár dňami je Francúzska komédia/ dráma Aj dvaja sú rodina. Na tento film som počula od môjho okolia len toto" ideš na to? tak si priprav vreckovky lebo budeš plakať." Čo si pod týmto človek predstaví? Film je uvedený v kinách ako komédia ale vtipných scén v celom filme nenájdete veľa. Na začiatku slnečné prostredie Francúzskej riviéry. Vždy usmiaty Sam si užíva život ženy, párty, benevolentná zamestnávateľka. Raz sa ale objaví na móle Kristin s dieťaťom v náručí, Malú Glóriu nechá Samuelovi a odchádza preč. On sa rozhodne Kristin vyhľadať preto sadne na prvý len do Londýna no ona medzi tým bez stopy zmizne. Sam si v Londýne nájde prácu ako filmový kaskadér a začína vychovávať dcéru úplne sám. Potom sú scény šťastnej, usmiatej rodiny- dcéry a otca. Zrazu prichádza na scénu po ôsmych rokoch Kristin ktorá si uvedomí, že urobila chybu a chce sa opäť o Glóriu starať. Dej sa pekne zamotá a končí sa veľmi smutne. Teda určite si pripravte vreckovky, ja osobne som taký koniec nečakala. Čakala som smutný koniec no zasiahlo ma to možno viac ako som čakala.



Aký film ste naposledy videli? Chodíte do kina?
Určite mi napíšte dole do komentára rada sa nechám inšpirovať.




7 komentárov:

  1. na fifty shades sme boli aj my, a naposledy teraz na šmolkoch. :-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Šmolkov registrujem a určite sa na nich chystám aj ja :) verím, že budú stáť za to. Od malička mám kreslených veľmi rada. :)

      Odstrániť
  2. Tučná Grécka svadba sa mi veľmi páčila, páradny film. Prvú časť som si pozrela až po pozretí tejto dvojky a videla som ju už niekoľkokrát.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Prvý diel som videla hneď niekoľkokrát. Vlaste ide o jeden z najobľúbenejších filmov. Dvojka je tiež veľmi fajn a aj vtipná. No stále hovorím, že jednoducho prvý diel má niečo viac do seba. :)

      Odstrániť
  3. Kino absolútne milujem! A naposledy som v ňom videla Logana :))
    Ivana xx

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak vitaj v klube milovníkov kín! :) Logana som veru nevidela ale ďakujem za typ určite sa mrknem aspoň na ukážku. :)

      Odstrániť
  4. Naposledy som videla sci-fi LIFE. Stálo to za to.

    Jarná GIVEAWAY

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za Tvoj komentár! Ten sa objaví hneď po schválení. Zároveň Ťa žiadam aby si nevkladal do komentáru žiadny odkaz na giveaway. V prípade že sa v komentári takýto odkaz ukáže. Tvoj komentár nebude schválený. Ďakujem za pochopenie.

P.S.: Na všetky komentáre odpovedám postupne, preto buď trpezlivý. Odpoveď na svoj komentár dostaneš. Ak máš nejakú otázku a chceš dostať rýchlejšiu odpoveď môžeš ma kontaktovať na mail lifeisbeautifulosobnyblog@gmail.com.