streda 7. decembra 2016

MusK | Objav Slovenskú prírodnú kozmetiku


Teší ma, že čoraz častejšie skúšam nové Slovenské značky. Tento krát Vám predstavím značku MusK- Mydláreň u slečny Kaplánovej. Ide o ručne robené mydlá ktoré nie len lahodia oku ale aj nosu. 


Krabička ktorá mimochodom prišla neuveriteľne krásne zabalená ukrýva dve mydlá. Dúhový svet a Makovičku- uznajte názvy sú vážne originálne. Mydlá som sa naučila používať klasicky namiesto sprchových gélov alebo na čistenie pleti. Aj keď stále zostávam verná klasike príde mi, že raz za čas je potrebná zmena a vtedy siahnem práve po rôznych mydlách. V dnešnej dobe je široká ponuka značiek a vôní. Čo u mňa ale vyhráva je dizajn nie sú to len obyčajné mydlá ktoré by som chcela používať na umývanie rúk ale sú to mydlá ktoré majú príbeh a skvelý dizajn, ktorý poteší.


Dúhový svet je kombináciu levandule a jemnej citrusovej vône litsea cubea. Mydlo je kombináciou olivového, kokosového a ricínového oleja. Je obohatené o včelí vosk ktorý je výborný najme pre suchú pokožku. Levanduľoví esenciálny olej má všeobecné upokojujúce účinky. Pričom olej litsea cubea má sviežu citrusovú vôňu, pôsobí antimykoticky, antisepticky a dezodoračne. Čo ma ako prvé pri výbere tohto mydla zaujalo bol dizajn. Príde mi fajn používať v sprche niečo čo pripomína dúhu. A keďže všeobecne preferujem práve svieže citrusové kombinácie voľba bola tým jasná. Mydlo som hneď na začiatku rozdelila na dve polovice. Jednu používam práve na sprchovanie a druhú klasicky na umývanie rúk. Určite ak plánujete používať hoci aké mydlo na sprchovanie odporúčam rozpoliť si ho. Nielenže dlhšie vydrží celkovo sa vám bude s mydlom lepšie pri sprchovaní manipulovať. Nikdy som presne nevedela aké požiadavky mám mať na mydlo.


Podstatné v mojom prípade ale je aby nijakým spôsobom nedráždilo pokožku. Počas chladnejších dní zostáva  pokožka tela pomerne vysušená. Preto nemám rada všeobecne žiadne produkty ktoré ešte viac vysušujú telo. Toto mydlo vďaka všetkým svojím olejom zanecháva pokožku pomerne dobre hydratovanú. Hneď po použití badám jemný mastný film ktorý po mydle zostáva. Ide o veľmi jemnú vrstvu ktorú sa vždy pokúšam jemne ako keby vmasrírovať do pokožky. Vôňa ma zaujala asi najviac. Vážne ide o kombináciu levandule a nejakého citrusu mne táto citrusová vôňa najviac evokuje limetku alebo jemne citrón. Určite nejde o žiadnu umelú prehnanú vôňu. Skôr o jemnú a nevtieravú. Podľa mňa vôňu tohto mydla si zamiluje každý.



Makovička je prírodné peelingové mydlo. Je vyrobené kombináciou olivového, kokosového a ricínového oleja. Prídavok včelieho vosku ho robí vhodím aj na citlivú pokožku. Mydlo má antibakteriálne účinky, pomáha v boji proti celulitíde a upokojuje citlivú pokožku. Keď som uvidela v ponuke toto mydlo okamžite ma zaujalo tým že peelingové čiastočky v ňom obsiahnuté sú v podobe maku. Odporúčam každej žene aby aspoň raz týždenne použila práve nejaký telový peelingy či už vo forme mydla, sprchového gélu alebo samotného napríklad cukrového peelingu. Treba jednoducho odstrániť všetky odumreté kožné bunky ktoré na pokožke tela máme. Aj keď môže byť pre niekoho peeling nepríjemný po istej dobe sa dá naň zvyknúť- a verte že už si nebudete vedieť týždeň bez neho predstaviť.


Makovička je na pokožke veľmi príjemná. Tým že sú peelingové čiastočky prírodného pôvodu nedrú pokožku príliš a tým pádom nie je ani podráždená, teda ak na pokožku tlačíte primerane. Samozrejme každý z nás preferuje niečo iné napríklad mne nevadí ani drsnejší peeling ktorý môže byť dosť nepríjemný. Na bežnejšie používanie napríklad aj niekoľkokrát do týždňa odporúčam ale skôr jemnejšie peelingové čiastočky napríklad ako v potom mydle kde sú v podobe maku. Baví ma ako na pokožke zostávajú makové zrniečka. Po požití zostáva pokožka naozaj jemná a vďaka olejom aj dobre hydratovaná. Tak isto ako u predchádzajúceho mydla aj toto zanecháva jemný mastný film. Po peelingu je potrebné telo dôkladne hydratovať, preto som rada, že mydlo na pokožke zanecháva mastný film. Ale aj tak samozrejme potrebujem použiť nejaký telová krém, olej poprípade maslo. Vôňa je veľmi jemná citrusovu-bylinková. Keď som po prvý krát ku mydlu čuchla nemala som pocit, že by nejako voňalo. Ale po namočení ako keby sa nejakým spôsobom vôňa rozvinula a bola o niečo výraznejšia. Ak preferujete nie až moc výrazné vône toto mydlo by vám svojou jemnou kombináciou mohlo vyhovovať.


Obe mydlá ma zaujali hneď na prvý pohľad. Keďže ich používam už nejaký čas hodnotím ich veľmi pozitívne. Vôňou je favoritom jednoznačne dúhový svet a účinkom makovička. Ponuka značky je ale veľmi rozmanitá. Ak obľubujete práve mydlá určite sa pozrite na stránky. A keďže sa nám blížia Vianoce môžete svojim blízkym zaobstarať originálny darček v podobe mydla zo stránky musk.sk

Dúhový Svet 4,10 € - 4,50 €
Makovička  4,10 € - 4,50 €

Poznáte značku musK? Preferujete sprchové gély alebo mydlá?

Určite mi dajte vedieť dole do komentáru.





...................................................................................................................

Tento produkt mi bol zaslaný firmou musK za účelom objektívnej recenzie. 

4 komentáre:

  1. Makovička vypadá famózně, úplně to láká ke snědení :-) přírodní tuhá mýdla mám hodně v oblibě, obzvláště ta voňavá. A pokud ráda soutěžíš, zvu tě :-)
    All my cosmetics

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Obe lahodia oku a to sa mi na nich páči. Nie sú to len obyčajné mydlá niekde z obchodu kde je každé rovnako tvarované a skoro aj identicky voňavé práve naopak. Tieto mydlá sú jedinečné či už dizajnom ale aj vôňou na začiatku mi bolo aj ľúto ich začať používať. :)

      Odstrániť
  2. Jee, moc se mi líbí Makovička svým vzhledem. A účinky by mě koukám taky okouzlila. :)) A ty názvy jsou opravdu skvělé. :D
    KattyLife

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne sa zase viac vzhľadom páči Dúhový Svet jednoducho všetkými farbami pripomína dúhou a to ma na tomto mydle baví. Makovička je vážne účinkami super, tým že používam dosť často peelingy mydlo ma okamžite zaujalo. :)

      Odstrániť

Ďakujem za Tvoj komentár! Ten sa objaví hneď po schválení. Zároveň Ťa žiadam aby si nevkladal do komentáru žiadny odkaz na giveaway. V prípade že sa v komentári takýto odkaz ukáže. Tvoj komentár nebude schválený. Ďakujem za pochopenie.

P.S.: Na všetky komentáre odpovedám postupne, preto buď trpezlivý. Odpoveď na svoj komentár dostaneš. Ak máš nejakú otázku a chceš dostať rýchlejšiu odpoveď môžeš ma kontaktovať na mail lifeisbeautifulosobnyblog@gmail.com.