piatok 29. apríla 2016

MARVIS | Toothpaste Review

Marvis Toothpaste

Dnes Vám predstavím asi najviac hipsterské pasty na svete.

Ide o to že vďaka elnino.sk som sa opäť preniesla do dôb môjho detstva kedy všetky zubné pasty boli veselé a hlavne ochutené.
A preto tu mám veľkú recenziu na zubné pasty ktoré sú nie len ochutené ale aj neskutočne  dizajnérske. 
Značku Marvis preslávili zubné pasty , ktoré sa v 70. rokoch prvýkrát objavili na trhu v dnes už legendárnom obale, ktorý je pre na tak charakteristický a viac ako pastu pripomínajú tubu na olejovú farbu. Od úplného začiatku Marvis experimentoval s inovatívnymi a netradičnými príchuťami ktoré sa v tej dobe takmer nikde neobjavovali. Túto filozofiu v sebe nesie florentská značka dodnes. O histórii značky sa veľa nevie. Prvé dôležité záznamy pochádzajú z roku 1958, kedy ju oficiálne zaregistroval Earl Franco Cella di Rivera.

Marvis Toothpaste

Prvá pasta Marvis bola určené pre fajčiarov a preslávila sa svojimi bieliacimi účinkami a veľmi intenzívnou mätovou príchuťou. Ako takmer zabudnutú značku ju v roku 1997 kúpila spoločnosť Ludovico  Martelli s.r.l. , ktorá sa vrátila k pôvodne receptúre a po zakladateľovi prevzala tiež inovatívny prístup pri hľadaní nových príchutí pást a dodnes kladie veľký dôraz na prepracovaný dizajn všetkých produktov nesúcich názov značky. Zubné pasty sa vyrábajú rokmi preverenou , tradičnou metódou , ktorá zaručuje bohatú , jemnú textúru , vďaka ktorej je chuť veľmi intenzívna a osviežujúca. Pasty účinne čistia a chránia zuby , pomáhajú predchádzať nielen zubnému kazu , ale aj chrániť pred tvorbou zubného kameňa a plaku. Rutinná každodenná záležitosť sa tak zrazu mení na chvíle plné zážitkov pre chuťové bunky a vďaka elegantnému retro dizajnu je aj pastvou pre oči.



Marvis - Cinnamon Mint , 75 ml 

Marvis Cinnamon Mint ak milujete kombináciu škorice a mäty toto bude práve niečo čo budete potrebovať. Zubná pasta neobsahuje žiadne fluoridy a vďaka použitím ingredienciám napomáha redukovať tvorbu plaku a odstraňovať zafarbenie. Popravde tieto účinky nebadám keďže som názoru že skôr správne čistenie zubov dokáže väčšie zázraky ako samotná zubná pasta. Preto je dôležité vyberať vždy správnu zubnú kefku a zvoliť si správu techniku čistenia zubov. Je vhodné navštíviť preto práve svojho zubného lekár a hlavne zubnú hygienu , napríklad po mojej úplne prvej návšteve zubnej hygieničky som sa dozvedela že prakticky polku svojho života používam nesprávnu zubnú kefku a ani moja technika umývania zubov nebola ideálna takže určite odporúčam minimálne raz ročne navštíviť práve zubnú hygienu. No späť k produktu! Kombinácia chutí je veľmi príjemná svieža ale vďaka škorici aj jemne sladká. Pasta je hustej krémovej konzistencie. Výhodu je že nejako extra moc nepení čiže si dávam ľubovoľné množstvo. Nepatrím do kategórie ľudí ktorý musia mať extra penivé zubné pasty. Stačí mi aj úplne malá penivosť lepšie sa mi vtedy pracuje zo zubnou kefkou a aj sa cítim komfortnejšie.


Marvis Cinnamon Mint , 75 ml

Čo ma ale dosť prekvapilo je efekt ktorý pasta robí. Počas umývania mi začne jemne tŕpnuť jazyk samozrejme zapríčiňuje to práve škorica ktorú pasta obsahuje. Pre mňa ako človeka ktorý sa s niečim podobným doposiaľ nestretol to bol zo začiatku nezvyk na ktorý sa dá bez problémov zvyknúť. Pasta je výnimočná práve originálnou príchuťou ktorá mňa osobne dostala , pripomína mi príchuť istých žuvačiek ktoré mi rodinný príslušníci vo veľkom vozia vždy z Ameriky takže taká moja osobná nostalgia. Momentálne vo verzii 75 ml nie je - cena za 25 ml je 1,98 €


Marvis Amarelli Licorice , 75 ml

Marvis Amarelli Licorice  čo je kombinácia mäty a sladkého drievka. Táto príchuť ma vracia do dectva kedy som milovala práve legendárny čierny pelendrek ktorý samozrejme pozná každý. Ani táto zubná pasta neobsahuje fluoridy tak ako predchodca pomáha redukovať tvorbu zubného plaku a odstraňovať zafarbenie. Asi by som mala uviesť na správnu mieru fakt že ani jedna zo zubných pást nie je určená na bielenie a ani radikálne neodstraňuje zafarbenie. Pravdou je že badám nejaké zmeny ale úplne neviem či to práve používaním tejto pasty . Ako každý rok tak aj teraz som navštívila práve zubnú hygienu takže je možné že práve táto návšteve jemne pozmenila farbu mojich zubov , preto hovorím nie je moc dobré spoliehať sa práve na túto pastu že nejako pomôže.


Marvis Amarelli Licorice , 75 ml 

Konzistencia je príjemne krémová a po umytí sú ústa svieže. Čo sa týka samotnej chuti viac ako chuť sladkého drievka prevláda práve výraznejšia mäta. Nie že by som z toho bola sklamaná no očakávala som práve výraznejšie sladké drievko. Je cítiť ale nie tak ako by som si predstavovala. Chápem nedá sa vyhovieť každému. Určite je výhodou práve fakt že chuť sa uvoľňuje postupne takže ku koncu je chuť sladkého drievka o niečo výraznejšia ako na začiatku - no pre mňa je to stále málo hehe viem nedá sa mi vyhovieť úplne. Keď ja som sa tak veľmi tešila práve na toľko spomínané sladké drievko. Ach som sa ale ťažký prípad. Pri umývaní zubov s touto pastou netŕpne jazyk , čo je samozrejme pozitívna správa pre všetkých nie len pre mňa. Pení rovnako ako predchádzajúca , úplne neviem čím to je ale penivosť u týchto pást je evidentne menšia ako u všetkých čo som kedy mala. Nemusím sa báť že preženiem množstvo na zubnej kefke keďže skoro vždy pení rovnako. Keďže je penivosť menšia nemám obavy horšieho umytia zubov je to len o zvyku. Cena za 75 ml 2,93 €


Marvis Classic Strong Mint , 25 ml 

A by som stále nehovorila len o rôznych príchutiach v ponuke sa samozrejme nachádza aj Marvis Classic Strong Mint. Ode o čisto mätová príchuť. Chápem fakt že nie každý je na špeciálne príchute a preto je fajn , myslieť aj na ľudí ktorý majú radi overenú klasiku. Donedávna som aj ja používala výhradne len zubné pasty s mätovou príchuťou keďže s ňou sa nedá nič pokaziť. No v tomto prípade mi príde pasta až extrémne silná - logické keďže sama má v názve stong no veru nečakala som až takú silu. Už počas čistenia zubov v ústach neuveriteľne páli a tento efekt zostáva aj niekoľko sekúnd po dôkladnom vypláchnutí úst. Takže pre nadšencov extrémne silných pást bude práve táto ideál. 


Marvis Classic Strong Mint , 25 ml 

Keďže je pasta silná dosť v ústach páli , pre ľudí ktorý sú citlivejší neviem či bude práve táto kombinácia správa voľba. Už aj ja mám pomerne veľký problém vydržať a dôkladne si umyť zuby. Keďže pálenie je už silná káva aj pre mňa a to prakticky celý svoj život používam len pasty s príchuťou mäty. Nehovorím že táto mätová kombinácia je zlá , no mne moc nevyhovuje práve intenzita akú táto pasta má. No všetko je to len o preferenciách čo komu sedí a má rad .
Cena za 25 ml 1,98 €.

Marvis Concentrated Mouthwash Strong , 120 ml 

Určite netreba zabúdať ani na ústnu vodu v ponuke nájdete práve Marvis Concentrated Mouthwash Strong. Donedávna som nebola veľký fanúšik ústnych vôd no všetko sa mení. Ústnu vodu som začala používať asi pred trištvrte rokom, takže ešte nie som veľký odborník na ich problematiku. No nie som ani nejako náročná poviem pravdu túto ústnu vodu som si vybrala aj pre jej dokonalý dizajn. No ktorá ústa voda je takto krásne zabalená ? Preto ma zaujal hlavne obal no následne aj obsah.


Obsahuje prírodné extrakty , propolis a xylitol. Naopak neobsahuje žiadny alkohol. Výrazne vonia a chutí po mäte. Samozrejme vodu nepijem no pri požití cítim v ústach výraznú mätovú príchuť ktorá zostáva prítomná v ústach pomerne dlho. Určite je fajn aj chladivý pocit ktorý vďaka tejto ústnej vode mám. Taktiež pri používaní trochu páli - prekvapivo páli ale menej ako zubná pasta ktorú som skúšala no tiež to netreba s touto vodou nejako preháňať. Použitie je veľmi jednoduché jeden diel koncentrátu ústnej vody na štyri diely čistej vody. Odporúčam držať sa daného postupu keďže potom by mohol byť koncentrát až príliš silný. Trik ktorý praktizujem do menšej fľašky si nalejem koncentrát dajme tomu dve diely a pridám vodu ktorej je vždy viac cca 5 dielov - takto namiešanú ústnu vodu už len používam. Čo sa týka nejakej reakcie tak v mojom prípade sa nič zásadné nedeje nemám citlivé zuby preto mi s žiadna ústa voda nerobí zle. Samozrejme ak niekto má citlivejšie zuby či ďasná určite sa vopred poradte zo zubárom alebo zubným hygienikom či túto vodu môžete alebo nemôžete používať. Celkovo čistí táto ústa voda ústa dobre , aspoň mám taký pocti že tak funguje. O dizajne som písala na začiatku no musím zopakovať , že jednoducho táto ústna voda čo sa týka dizajnu konkurenciu nemá. Páči sa mi krabička ale aj samotná fľaška je sklenená a vrch je tvarovaný tak aby sa tekutina dobre nalievala do pohára. Cena za 120 ml je 10,63 €. 



celá ponuka produktov Marvis ku 26.4.2016 

Som veľmi rada za možnosť vyskúšať tieto zaujímavé pasty. Vďaka testovaniu som sa vrátila dá sa povedať do detstva kedy som ochutené pasty používala, Jednoducho povedané tieto pasty robia z niečoho rutinného veľmi príjemný a zábavný zážitok. Všetky tie príchute a kombinácie nútia človeka poznávať stále nové a nové. Celkový dizajn pást prináša nevydaní umelecký zážitok. Takže ak Vás tieto pasty či ústny koncentrát zaujal za mňa môžem len odporúčať.



Určite mi napíšte či tieto pasty poznáte a či vás zaujali a hlavne ktorú kombináciu chutí by ste radi vyskúšali.


Budem sa tešiť na všetky komentáre .





2 komentáre:

  1. Barborka výborný článok. Výrobky nepoznám, majú krásne retro balenia. Veľmi dobre popísané a pokiaľ sa budem rozhodovať pre kúpu, určite si prídem článok prečítať znova. Pa a pekný deň :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Heli veľmi pekne ďakujem za pochvalu cením to veľmi. Určite zubné pasty vyskúšaj výhodou sú aj menšie balenia takže nemusíš hneď kupovať veľké ak by si si nebola náhodou istá nejakou príchuťou. No a som veru trafila presne príchute ktoré mi sadli. Ak budeš potrebovať radu smelo sa obráť ak budem vedieť rada poradím. :)

      Odstrániť

Ďakujem za Tvoj komentár! Ten sa objaví hneď po schválení. Zároveň Ťa žiadam aby si nevkladal do komentáru žiadny odkaz na giveaway. V prípade že sa v komentári takýto odkaz ukáže. Tvoj komentár nebude schválený. Ďakujem za pochopenie.

P.S.: Na všetky komentáre odpovedám postupne, preto buď trpezlivý. Odpoveď na svoj komentár dostaneš. Ak máš nejakú otázku a chceš dostať rýchlejšiu odpoveď môžeš ma kontaktovať na mail lifeisbeautifulosobnyblog@gmail.com.