streda 3. februára 2016

Plesová inšpirácia | Líčenie a šaty


Plesová sezóna je v plnom prúde . U nás ju každoročne otvára Ples v Opere . 
Vždy sú tejto akcie plné noviny a úprimne moc sa o to nezaujímam , áno pozriem si róby prítomných dám ale to je tak všetko . Tento rok sa nezaznamenala žiadnu róbu ktorá by mi padla do oka . Čo je škoda keďže vždy sa mi aspoň jedna páči . Neviem ako vy ale ja sa tento rok na žiadny ples nechystám . Nejako mi to časovo nevychádza a preto tento rok takúto akciu musím oželieť . Síce mi to bolo zo začiatku ľúto ale teraz to už nijako neprežívam . Skôr sa teším že môžem pomôcť vyberať šaty pre kamarátky . Vždy je to veľká zábava a taký babský deň . Dodnes som už asi trom kamarátkami pomáhala vyberať šaty a aj líčenie a ešte zďaleka nekončím . Jednoducho povedané tento rok idú na ples všetky moje kamarátky a ja pre výnimku zostáva doma .

Každá žena pred tým ako navštívi salón zo spoločenskými šatami pátra . A najlepším pátračom na takéto veci je internet a ešte lepším pinterest . Takže aj ja som sa nechala inšpirovať a tu je ukážka šiat ktoré padli najviac do oka mne . A úprimne povedané výber mi schválila aj moja najnáročnejšia kamarátka ktoré výber šiat trval niečo cez mesiac . Tu je presne vidieť aká je náročná .

zdroj : pinerest.com
zdroj : pinerest.com
zdroj : pinerest.com

Ku krásnym šatám samozrejme patrí aj dokonalý make up . Je veľmi dôležité vybrať si také líčenie aby celkovo ladilo zo šatami a aj s účesom a samozrejme aby sa každý v ňom cítil čo najlepšie .
Ja osobne viem, že ak by som na sebe mala výrazné tmavé oči nebola by som to ja - aj keď momentálne nosím aj tmavšie farby stále sa omnoho prirodzenejšie cítim v jemných tónoch .
Preto tu mám niekoľko dostupných produktov z eshopu elnino.


Čo sa týka make upu tak to používam pre mňa overený Rimmel Match Perfection v odtieni 100 Ivory ktorý si miešam ešte o niečo svetlejším od značky Avon názov ale neviem keďže celý obal sa zotrel . Je to pre mňa overená kombinácia keďže nájsť na moju pleť vhodný odtieň je vážne zázrak . Samozrejme treba dobre zakryť všetky nedokonalosti na to mi pomáha môj verný korektor od Cartice v odtieni 010 Ivory . Celý make up zafixujem samozrejme púdrom ten teraz používam od Rimmel Stay Matt určite som už mala aj lepší púder ale tento musím spotrebovať takže teraz siaham len po ňom.

cena : 2,40 €
Ako som už spomínala ak by som sa ja chystala na ples líčenie by som ladila do jemných tónov a takými jemnými tónmi sú práve ružové farby . Vybrala som paletu TOP NEWS od MANHATTAN . Kedysi sa dala táto značka bežne kúpiť v drogérii ale už niekoľko rokov táto možnosť nie je až teda na nejaké malé zapadnuté rodinné drogérie ale určite väčšou výhodou je online nákup .
Poskladanie farieb je pekné . V palete sú jemné ale aj tmavšie odtiene . Všetko je ladené do ružova jednoducho povedané s paletou sa dá vykúzliť prirodzené líčenie .  Čo sa týka pigmentácia tak tá ma pomerne dosť prekvapila . Tiene sú maslovej textúry čiže som na začiatku nečakala vysokú pigmentáciu ale opak je pravdou . Na to že ide o pre niekoho podpriemernú značku pigmentácia týchto tieňov je viac ako nadpriemerné . Tiene sa vyrovnajú drogériovým značkám . Čo je myslím si dobré . S výdržou je to tiež fajn ja používam bázu a na ples by som bázu odporúčala každej, keďže pri tanci sa človek potí a vďaka báze pod očné tiene sa výdrž predĺžia niekdy aj o niekoľko hodín . Určite je lepšie urobiť jeden krok naviac ako mať potom zliate očné tiene . Ja teda používam bázu vždy pri každom líčení aj z dôvodu mastných viečok určite ju ale odporúčam aj vám .

cena : 2,04 €
Riasenka je u mňa vec totálnej vedy . Keďže moje riasy si robia čo chcú a nie každá riasenka mi sedí a dokáže dôkladne natočiť všetky riasy . Preto som si vybrala Extra Super Lash od Rimmel . Všeobecne mám značku Rimmel rada, preto som si povedala že vyskúšam práve riasenku od tejto britskej značky . Ako prvé ma zaujal štetec ten je pomerne nezvyčajní teda možno ako pre koho . Pre mňa teda určite keďže celý štetec by podľa mňa mal vyzerať ako oko . Asi to znie pre niekoho divne no tvar sa podobá .  Štetiny sú umelé a celkovo sa s riasenkou pracuje dobe . Vďaka tvaru sú s ňou riasy pomerne dobre natočené a vôbec sa nezlepujú .


Na udalosť ako je ples by sa podľa niektorých hodili viac umelé riasy - nikomu neoponujem lenže nie som na umelé riasy vždy keď som nejaké mala cítila som sa dosť neprirodzene a aj mi trochu vadili . Takže riasenka je v mojom prípade istota . Myslím si že práve táto od rimmelu robí veľmi pekné riasy aj mne ak chcem docieliť výraznejší efekt vždy si dám niekoľko vrstiev opakujem to približne tri krát a nikdy som nemala riasy zlepené . Sem tam sa mi to ale stáva a preto je fajn mať štetec určený práve na česanie rias a obočia ak niečo takéto nevlastníte bez problémov postačí aj starí umytý štetec z nejakej riasenky . Donedávna som taký mala aj ja , nie je potreba zháňať drahé štetce.

cena : 5,10 €
Moja úplne najobľúbenejšia časť líčenia sú jednoznačne pery . Na rúže som totálna maniačka ale to už asi viete ak čítate môj blog pravidelne . Tentokrát tu mám jeden od NYX z koleckie Extra Creamy Round Lipstick v odtieni 521 CHLOE . Toto je moja úplne prvá skúsenosť s produktom od NYX doteraz som nič nevlastnila . Už ale chápem prečo túto Americkú značku má toľko žien na svete rado . Rúž je veľmi príjemnej krémovej textúry . Pigmentácia je nadpriemerná - stačí jedna vrstva a na perách má človek exkluzívnu farbu . Odtieň ktorý som si vybrala je o niečo výraznejší práve preto sa hodí aj na večer . Je to niečo medzi ružovou a červenou jednoducho povedané . Ide o rúž z krémovej kolekcie takže knzistencia je veľmi krémová . A aj preto sa o niečo rýchlejšie z pier stráca. Ale výdrž je približne dve až tri hodiny . Hydratácia je pomerne vysoká . Na perách sa rúž správa veľmi príjemne aj vďaka jeho konzistencie pery nie sú vôbec suché práve naopak . Sú rúže ktoré sa na prvý pohľad tvária ako hydratačná a potom na perách robia prvý opak . Tento rúž je svetlá výnimka má hydratačné schopnosti a ešte aj dobre drží . Určite je ale počas večera potrebné rúž trochu poopraviť aby bolo líčenie vždy dokonalé . Ale s tým treba rátať u každého produktu na pery . 



A čo vy ?  Boli ste alebo sa chystáte na ples ? Ako si vyberáte šaty a líčenie ? Určite mi napíšte dole do komentáru , budem sa veľmi tešiť . 


4 komentáre:

  1. ja som ešte teda na plese nebola ale pochybujem že aj pojdem niekedy lebo dostať tam dnešných chlapov je trošku problém :-D tam ich ťahá to im vadí topánky tlačia no hrôza ale nevedia čo musíme vydržať mi aby sme boli pekné :)) a popri tom sa im ten oblek tak hodííí

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne si to vystihla . :D A že ženy sú náročné to skôr muži ... :D

      Odstrániť
  2. Wau krásna inšpirácia vedela by som si vybrať, minimálne 4 šaty ma oslovili :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem , som rada že sa šaty páčia veď som ich aj dlho hľadala. :D

      Odstrániť

Ďakujem za Tvoj komentár! Ten sa objaví hneď po schválení. Zároveň Ťa žiadam aby si nevkladal do komentáru žiadny odkaz na giveaway. V prípade že sa v komentári takýto odkaz ukáže. Tvoj komentár nebude schválený. Ďakujem za pochopenie.

P.S.: Na všetky komentáre odpovedám postupne, preto buď trpezlivý. Odpoveď na svoj komentár dostaneš. Ak máš nejakú otázku a chceš dostať rýchlejšiu odpoveď môžeš ma kontaktovať na mail lifeisbeautifulosobnyblog@gmail.com.