štvrtok 28. mája 2015

akamuti sweet orange facial scrub


Ahojte . 

Dnes Vám opäť prinášam recenziu na skvelý produkt ktorý mi zaslala stránka bionatural.sk .
O produktoch značky Akamuti som počula a čítala nespočetne veľa krát .  Jedna moja známa túto kozmetiku používa už niekoľko rokov a neviem si ju vynachváliť . Preto keď som si vyberala produkty na recenziu a uvidela značku Akamuti musela som niečo mať . 
A ja som si vybrala pleťový píling s vôňou divokého pomaranča ,

Ale pekne po poriadku . Na začiatok , si povieme niečo o značke Akamuti . 
Názov Akamuti pochádza a afrického slova z jazyka Bemba v Zambii . Má dva významy , ktoré sa prekladajú ako " Malý strom " alebo " Malá medicína " . Ukazuje sa , že v mnohých kútoch Afriky sú stromy zároveň aj liekmi a spájajú sa v jeden silný zdroj , ktorý uzdravuje . Tieto zložky z rôznych druhov stromov ,  tvoria obsah výrobkov Akamuti . Značka začala vyrábať na začiatku roku 2003 a to len 6 produktov , Všetko sa to začalo zanietením pre prírodnú liečbu pomocou rastlín a stromov , v spojitosti s etikou a zodpovednosťou . Každý výrobok je ručne pripravený , od začiatku až do konca z jednotlivých zložiek a to skutočnými a pri výrobe nie sú použité žiadne stroje . Začiatok výroby sa začína pri jednotlivých kusoch včelieho vosku , rôznych masiel , sušených byliniek , kôry , živice a kvetov , pohároch zlatistého oleja a aromatických destilátoch . Kozmetike neobsahuje žiadne chemikálie.  Všetky výrobky sa vyrábajú čo najčerstvejšie , aby vydržali čo najdlhšie . 
Značka Akamuti je držiteľom ocenenia BEAUTY AWARD 2011 . Toto ocenenie udeľuje časopis The Green Parent . 


Ak čítate pravidelne môj blog viete , že som milovníčka pílingov . Či už telových alebo ako v tomto prípade pleťových . Myslím si že je potrebné používať aj píling na pleť . Každá pleť sa potrebuje zbaviť odumretých buniek a na to je najlepšie používať ako inak píling .
Tento píling je primárne určený pre majiteľky suchej a unavenej pleti . Aj keď ja mám pleť mastnú až zmiešanú tento píling mi sadol . Je nabitý samými dobrými vecami presnejšie sa skladá z : nerafinovaného trstinového cukru , ďalej prichádza na scénu maslo zo sladkých mandlí a mangové maslo potom mrkvový olej a zakončuje to zmes éterických olejov z divokých pomarančov, geránium a myrhy.  Píling je krémovej konzistencie , Ak by neobsahoval trstinový cukor prisahala by som , že ide o bežný krém na pleť . To je asi najjednoduchší spôsob ako tento píling opísať . Mojimi rukami prešlo už niekoľko pílingov a tento je úplne iný . Už len jeho konzistencia je prekvapivá . Chápem , keďže ide o piling určený pre suchú pleť musí byť mastnejšie konzistencie aby pleť síce dôkladne očistil ale aj z časti hydratoval .


Aj keď ako som povedala ja mám mastnú pleť tento píling mi na moje počudovanie sedí . Myslím to tak , že už po použití toho pílingu nemusím používať žiaden krém - ako som obvykle zvyknutá . Možno by niekomu mohol vadiť mastný efekt . Keď si prejdem po pleti cítim mastný film na pleti . Ktorý sa po niekoľkých hodinách klasicky vstrebe . Preto používam tento píling výhradne večer . Na noc mi mastný film nevadí , a počas spánku sa dôkladne vstrebe a ráno je moja pleť dôkladne hydratovaná . Píling sa nanáša na suchú pleť a krúživým pohybom sa odstránia odumreté bunky . Následne odstránim vlhkým vatovým tampónom ale jednoducho zmyjem vodou a vysuším pleť uterákom .  



Čo sa týka vône je príjemná . Jemne sladká s výraznou pomarančovou vôňou . Teda ma môj vkus je až moc výrazná . Pre niekoho zase nemusí byť ale mne osobne táto vôňa jemne prekáža . Neviem sa cez ňu preniesť ale jednoducho sme si s vôňou nesadli . Ale priznávam , vôňa mi vždy vyčarí úsmev na tvári lebo vždy keď ho použijem ocitnem sa v lete ktoré sa už vďaka bohu blíži . 
Aj keď je vôňa na mňa silná píling robí to čo má , dôkladne odstráni odumreté bunky na pleti . 
Vďaka krémovej konzistencie nemusím už po aplikácii použiť krém to je pre mňa osobne veľké plus .
Plusom je samozrejme aj to , že piling je výlučne prírodný a mojej pleti nijak neuškodil . Myslím tým to - že na mojej pleti nenastala žiadna alergická reakcia . Píling používam dva krát do týždňa . 
A určite vidím jemné zmeny , neviem či je to pílingom ale badám zmeny . 


Akamuti píling má 50 ml a jeho cena je 11,05 € a zakúpiť sa dá TU . 

Čo vy a pílingy ? Používate ich ? Aké máte skúsenosti určite mi dajte vedieť dole do komentáru .
Budem sa tešiť . 


Majte sa pekne , s pozdravom Barbora . 

♥  

xxx 

4 komentáre:

  1. Tento peeling vyzerá skvelo :) Ako aj celá značka Akamuti, veľakrát po nej pokukujem, snáď čoskoro niečo vyskúšam :) enjoy little cosmetics

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. určite ak budeš mať možnosť vyskúšaš nejaký produkt ja si brúsim zuby asi na ďalších pät vecí ktoré musím akútne mať doma :-)

      Odstrániť
  2. Mnam,vyzerá to skvelo,no skoda tej ceny,ale viem ze za kvalitu sa plati:)
    Cosmetics addiction

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ako som povedala za kvalitu sa platí ale zase píling tento píling sa nejako moc extra nemíňa , stačí vážne málo na celú tvár :-)

      Odstrániť

Ďakujem za Tvoj komentár! Ten sa objaví hneď po schválení. Zároveň Ťa žiadam aby si nevkladal do komentáru žiadny odkaz na giveaway. V prípade že sa v komentári takýto odkaz ukáže. Tvoj komentár nebude schválený. Ďakujem za pochopenie.

P.S.: Na všetky komentáre odpovedám postupne, preto buď trpezlivý. Odpoveď na svoj komentár dostaneš. Ak máš nejakú otázku a chceš dostať rýchlejšiu odpoveď môžeš ma kontaktovať na mail lifeisbeautifulosobnyblog@gmail.com.