nedeľa 25. januára 2015

Čo sledujem za seriály ?


zdroj foto : pinterest.com


Ahojte !

Určite každý z nás má nejaké svoje obľúbené seriály . Popravde ja seriály zbožňujem a sledujem ich omnoho radšej ako hoci aké filmy . Môj zoznam som sa momentálne snažila preriediť . Aj keď počas Vianoc mali všetky Americké seriály prestávku . Jednoducho som s tým musela niečo robiť , aby som to všetko stíhala aj keď ja si vždy pozriem niekoľko dielov po sebe  . Ale nájdu sa aj také ktoré sledujem hneď v okamihu ako vidím nový diel .

Prevažne sledujem teda  Americké alebo Anglické seriály . Takže logicky sú buď s titulkami alebo bez nich . Nie som nejaký expert na Anglický jazyk ale podstatné je , že rozumiem . :)

A keďže som si povedala , že po sérii obľúbených youtuberou by som Vám mohla ukázať aj moje obľúbené seriály .

Asi nebudem o žiadnom nič extra vypisovať keďže každý si dokáže nájsť dôležité informácie na internete . :)

Začala by som sitcomami . Tam jednoznačne patrí ako prvé Two and half a man to pozná každý , nemyslím si že by sa medzi nami našiel niekto ktorý by nevidel čo i len jeden diel . Keď sme už pri tom určite by som spomenula Anger Management  alebo The Big Bang Theory . Určite stojí za pozretie aj seriál New Girl kde hrá Zooey Deschanel . A ako posledné určite odporúčam aj Community seriál o partii dospelých ľudí ktorý chodia do školy . :)

 Omnoho viac ale mám rada seriály kde sa niečo deje . Milujem kriminálky a rôzne záhady , vyšetrovania a zápletky . Preto pri výbere vždy radšej siahnem po takomto seriály ako po sitcome - tie mám na uvoľnenie napríklad keď sa plahočím vo vani .

Z tým mojich úplne TOP seriálov by som spomenula Britský seriál Sherlock - to je proste niečo neskutočné . Hrá v ňom asi jediný pekný Brit a to je Benedict Cumberbatch je len veľká škoda že seriál ide tri krát to roka a natočia sa len logicky tri časti . Ale vždy stoja za to . Ak máte radi Britské seriály a aj Britský humor určite odporúčam . A keď sme už v tej Británii úplná klasika ktorú asi videl každý aspoň jeden diel sú Midsomer Murders  čím novšie časti sledujem  tým viac ma to zaujíma a baví  .

A z Británie sa presunieme späť do Ameriky . Ak mám byť úprimná dlho som premýšľala či tento seriál sen zaradím . Ono to je veľmi zvláštny seriál nazýva sa Forever . Ide o muža ktorý jednoducho napísané nemôže zomrieť . Už veľmi dávno ho na jednej lodi zastrelil kapitán a následne bol hodený do mora . Lenže on sa v tom mori prebral a žije do dnes . Pracuje ako súdny patológ v New Yorku a pomáha jednej detektívke s prípadmi . A asi to podstatné od tej doby čo ho prvý krát zastrelili a on zomrel - zomrel už nespočetne veľa ráz . Vždy keď sa mi niečo stane on sa preberie v rieke úplne nahý a žije si svoj život ďalej . Samozrejme sa snaží zistiť prečo nemôže zomrieť ale do dnes na nič skoro neprišiel . Toto síce nie je moc kriminálne ale je to zaujímavé .

Ak sa mám vrátiť do sekcie krimi určite nemôžem zabudnúť na CSI či už Las Vegas , Miami alebo New York , Toto sú popravde seriály ktoré pozerám dookola a už niekedy poznám čo v nich je . Potom určite stojí za to spomenúť aj seriál z Francúzskej dielne s názvom Profilage ten pozerám s dabingom ale videla som niektoré časti aj v originále . Hlavne preto lebo Francúzština ma veľmi zaujíma . Ale vráťme sa ku Anglicky hovoriacim asi pre nikoho kto má rád kriminálky nebude prekvapenie ak spomeniem seriál Hawaii Five-O alebo Rizzoli & Isles .

Potom úplne mimo tejto kategórie je seriál Hannibal . Ak ho poznáte asi viete že ide o hororový seriál. Ktorý ma teda zo začiatku moc nebral ale postupne som ho začala milovať . Aj keď osobne horory nemám rada a ani ich nepozerám . Tento seriál si ma dostal . Pre niekoho je tak až priveľa krvi ale o to vlastne aj ide . Určite ak ste ho nevideli odporúčam aspoň jednu časť .

Potom tu mám kategóriu v ktorej sa točia veľké peniaze . :) Neviem ako ma názov napadlo ale popravde vystihuje ho úplne . Do tejto kategórie by som na prvé miesto zaradila jednoznačne Suits .
Seriál z právnického prostredia kde sa teda doslova a to písmena peniaze točia . Je to seriál kde sa veľa dozviete ale aj veľa nasmejete . :) Je to jednoducho moja srdcovka . Tento seriál by som mohla pozerať stále . 
A potom to je určite aj seriál House of Cards ktorý je z prostredia Bieleho domu - ide tam samozrejme o politiku ale aj o peniaze a intrigy . Tu je názorne ukázané ako to vo veľkej politike chodí . Niekoho to možno baviť nebude ale treba skúsiť . Ja vrelo odporúčam .

Čo sa týka seriálov ktoré začali a aj rýchlo skončili čo je podľa mňa škoda . Rada sa vraciam keď nemám čo pozerať ku seriálu Dracula ktorý ste mohli postrehnúť aj v televízii . Tento seriál som sledovala z jedného jediného dôvodu a to kvôli hlavnému hrdinovi Jonathan Rhys Meyers je herec na ktorého sa veľmi dobre pozerá . No ktorá žena by takého muža nechcela mať doma - ruku na srdce .  Musím ale povedať že Slovenská verzia ma moc nebavila . Nemusím seriáli a ani filmy zo Slovenským dabingom . Radšej si všetko pozriem v originálne s titulkami . Len nie žiaden dabing . Potom by som dala do tejto kategórie seriál Ringer taktiež sa vysielal na Slovensku pod názvom Dvojičky mám taký pocit . Seriál ma bavil ale ku koncu som to pozerala už len z dôvodu aby som vedela ako to dopadne . Je otázne ako by sa dej odvíjal keby sa natočila druhá séria . 

Srdcovkou ktorú som mala a aj stále mám rada je seriál The Tudors v ktorom opäť hral Jonathan Rhys Meyers . Seriál sa už nevysiela ale rada sa ku nemu vrátim v tom období kedy nemám čo sledovať . Preto sa ku nemu vraciam štýlom dve tri časti a mesiac nič a potom opäť nejaké časti .  Myslím si že tento seriál videl každý. A ak ste ho nevideli odporúčam . Nie som nejaký historický fanatik ale toto ma bavilo . 


Ak by Vás zaujímalo na akých portáloch sledujem seriáli ja tak sú to dva portály a to teevee.sk a topserialy.sk .

Dnes sme na konci celého postu , 

Ako som povedala snažila som sa seriály preriediť a toto mi z môjho zoznamu zostalo . Ak mám byť úprimná aj ja som kedysi podlaha boomu okolo The Vampire Diaries , Pretty Little Liars alebo The Originals . Ale teraz odstupom času ma to už nebaví . Som toho názoru že je to stále to isté dookola a preto som sledovanie vzdala .

Určite mi napíšte čo za seriály pozeráte vy a či máme nejaké spoločné ? :)

Majte sa pekne !
♥ 

4 komentáre:

  1. Okrem The Big Bang Theory nesledujem ani jeden spominany serial. Za seba odporucam napr. Last Ship.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak aspoň jeden máme spoločný - ale ten sleduje podľa mňa každý :-) ďakujem za typ určite sa pozriem aspoň na jeden diel . :-)

      Odstrániť
  2. Hawaii Five-0 je perfektný seriál a ten Steve je taký fešák plus hrá tam veľmi zaujímavú postavu plnú nečakaných akcií, tie ich dialógy s Dannym sú na tom to najlepšie.
    Bianka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Plne s tebou súhlasím . Seriál musí byť napínavý ale aj vtipný a v tomto seriály to plne vystihli . Preto ho mám tak rada . :-)

      Odstrániť

Ďakujem za Tvoj komentár! Ten sa objaví hneď po schválení. Zároveň Ťa žiadam aby si nevkladal do komentáru žiadny odkaz na giveaway. V prípade že sa v komentári takýto odkaz ukáže. Tvoj komentár nebude schválený. Ďakujem za pochopenie.

P.S.: Na všetky komentáre odpovedám postupne, preto buď trpezlivý. Odpoveď na svoj komentár dostaneš. Ak máš nejakú otázku a chceš dostať rýchlejšiu odpoveď môžeš ma kontaktovať na mail lifeisbeautifulosobnyblog@gmail.com.